INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TINERET

Rapid, imediat sub Barcelona! Botoșani peste Manchester United! Topul echipelor cu cea mai mică vârstă de recrutare a jucătorilor

Red Bull Sazlburg este lider în clasamentul CIES, foto: Imago
Red Bull Sazlburg este lider în clasamentul CIES, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2024 13:47 / Actualizat miercuri, 27 martie 2024 15:59

Farul lui Gică Hagi (59 de ani) e lider la acest capitol, transferând jucătorii cu vârsta medie de 24,76 ani, fiind urmat de Rapid, cu 25,25 de ani și de FC Botoșani, cu 25,47 de ani. La „retrogradare” sunt Dinamo, CFR Cluj și Universitatea Craiova. La nivel european, șochează cifra lui RB Salzburg cu doar 20,93 de ani! Studiul a fost făcut de CIES Football Observatory pe 48 de ligi și 800 de jucători din lume și ia în calcul perioada iulie 2019 până în prezent.

Campioana României e prima în Superligă la încrederea pe care continuă s-o acorde promovării tinerilor la echipa de seniori. Farul Constanța rămâne clubul din România ale cărei transferuri au cea mai coborâtă medie de vârstă din campionatul intern, pe baza statisticilor deținute de CIES Football Observatory din 2019 și până-n prezent.

Centrul Internațional de Studii Sportive din Neuchatel (Elveția), care a luat în calcul 800 de echipe din 48 de ligi de pe întreg globul, certifică faptul că clubul lui Gică Hagi are cea mai redusă medie de la noi, cu vârsta de 24,76 ani. O cotă care o plasează pe formația de la malul Mării Negre, care continuă să aibă și cea mai productivă Academie din țară, pe locul al 206-lea în lume.

Rapid, imediat după Barcelona. Botoșani peste Manchester United!

Pe a doua poziție în Superligă se plasează Rapid, care încheie Top 300 la general pe mapamond, gruparea din Giulești având o medie de 25,25 ani a recrutărilor din ultimele cinci sezoane.

Feroviarii se situează imediat în spatele celor de la Lazio, Barcelona și Napoli (25,23 ani), după ierarhia publicată de CIES Football Observatory. Podiumul Superligii este prins, suprinzător, de „lanterna roșie" din România pe criteriul punctajului, FC Botoșani. Moldoveni au media transferurilor la 25,47 de ani, locul 232 în lume, imediat în fața celor de la Manchester United (25,48)!

„Încăpățânat, își atrage antipatii!” » Marius Șumudică spune secretul lui Denis Drăguș: „Colegii nu puteau să închidă ochii la așa ceva...”
PRIETENII LUI OVIDIU
„Încăpățânat, își atrage antipatii!” » Marius Șumudică spune secretul lui Denis Drăguș: „Colegii nu puteau să închidă ochii la așa ceva...”

FCSB se află abia pe locul al 6-lea

FCSB, liderul la zi după prima etapă de play-off, vine abia pe locul al cincilea, cu vârsta medie de 26,01 ani în ceea ce privește achizițiile de jucători, după Politehnica Iași, cu 25,58 ani.

La polul de jos al clasamentului, CIES le-a așezat pe Dinamo (27,45 ani), CFR Cluj (27,47) și Universitatea Craiova (27,53), toate trei având o creștere medie de 1,5 ani față de perioada dintre 2014 și 2019.

De menționat că singurul club din Superligă pentru care nu au fost furnizate informații pentru ambele intervale este Oțelul Galați. Numai șapte cluburi au și date cuprinzând evoluția vârstei recrutărilor între 2014 și 2019.

RB Salzburg este Under 21!

Aruncând o privire și spre topul mondial, descoperim în fruntea acestuia pe RB Salzburg, cu o medie incredibilă sub 21 de ani.

Campioana Austriei are 20,93 ani ca vârstă medie a transferurilor făcute, fiind urmată de Bragantino (Brazilia, 21,72), Bilbao (Spania, 21,9), NK Bravo (Slovenia, 22,22) și Shakhtar Donetsk (Ucraina, 22,46). Prima grupare din Top 5 campionate ale Europei este Liverpool (locul al 17-lea), cu 22,84 ani.

206e locul ocupat în lume de Farul la capitolul vârstei medii a jucătorilor transferați la prima echipă din 2019 încoace, cu 24,76 de ani, potrivit CIES Football Observatory. Rapid este pe locul 300 dintre cele 800 de echipe din lume

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Selecționerului Spaniei, șocat de ce s-a întâmplat la meciul cu Brazilia: „Mă doare sufletul. Ca spaniol, mi-e rușine de ce s-a întâmplat!”
SPANIA - BRAZILIA 3-3
Selecționerului Spaniei, șocat de ce s-a întâmplat la meciul cu Brazilia: „Mă doare sufletul. Ca spaniol, mi-e rușine de ce s-a întâmplat!”
Edward Iordănescu, printre cei mai tineri selecționeri la turneul final din Germania. Cine îl devansează în topul precocității la Euro 2024
EURO 2024
Edward Iordănescu, printre cei mai tineri selecționeri la turneul final din Germania. Cine îl devansează în topul precocității la Euro 2024

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează