INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Tragediile unesc! O nouă legendă a fotbalului este gata să se alăture lui Ronaldinho și Riquelme

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Articol de Catalin DumitrescuJURNALISPORT - Publicat luni, 05 decembrie 2016 20:48

Tragedia prin care a trecut și trece clubul brazilian Chapecoense mobilizează tot mai mult lumea fotbalului.

Fostul atacant al lui Chelsea, al Barcelonei și al naționalei Islandei, Eidur Gudjohnsen (38 de ani), şi-a exprima intenţia de a juca pentru formaţia braziliană care şi-a pierdut 19 membri în accidentul aviatic petrecut săptămâna trecută în Columbia.

"Aş juca pentru Chapecoense Real, dacă vor avea un loc şi pentru mine! Forza, Chape", a transmis Gudjohnsen prin intermediul twiter.

Totodată, legenda islandeză a spus că s-ar bucura să fie, din nou coechipier cu Ronaldinho. Internaționalul islandez este câștigător de Liga Campionilor cu Barcelona în 2008-2009, a jucat în naționala Islandei vreme de 20 de ani (1996-2016) și încă mai valorează, conform lui transfermarkt, 200 000 de euro.

Asta pentru că două foste superstaruri ale Barcei, Riquelme şi Ronaldinho, 38 și, respectiv, 36 de ani, s-au oferit să joace gratis pentru clubul brazilian până la reconsturcția unei noi formații."Fratele şi prietenii mei m-au rugat să fac acest lucru. Să vedem ce se va întâmpla", a spus Juan Roman Riquelme. Fratele și agentul lui Ronaldinho a spus că nu au existat încă discuții ci doar intenția clară a jucătorului de a ajuta clubul lovit de tragedia aviatică.

Oficialii clubului francez Paris Saint-Germain vor dona 40 de milioane de euro pentru reconstruirea clubului brazilian.

Doar doi dintre fotbaliştii care se aflau în avionul prăbuşit în Columbia au supravieţuit, în timp ce alţi patru nu au făcut deplasarea cu echipa. Printre aceştia se află şi portarul Nivaldo, care şi-a anunţat retragerea din activitate. Flamengo, Palmeiras şi Sao Paulo au oferit, la rândul lor, jucători împrumut la Chapecoense.

Surse: telegraph.co.uk, dailymail.co.uk

Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
10209928971801948
Cicerone Cycy  •  06 Decembrie 2016, 12:10

@para.para *** vezi ca legendele de romanika au ceva cupe ale campionilor europeni, liga campionilor, cupa UEFA, europa league castigate. Dar asa e cand suntem condusi de o ura viscerala impotriva romanikai ne pute tot.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

para.para
para.para  •  06 Decembrie 2016, 00:11

Legendele.... voastre de romanika, nu se inghesuie niciuna? Magicianul devenit ciorba reincalzita, nimic nici o miscare? Sunteti singura tara de pe planeta asta cu fosti jucatori care n-au castigat nimic important la viata lor, dar deveniti legende.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează