INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COASTA DE FILDEŞ - CAMERUN 0-0

Tragicomedie africană » Blat pe teren, circ la final! Ivorienii s-au calificat cu cîntec la turneul final african

Cine atacă mingea? Camerunezul Aboubakar și ivorianul Viera (dreapta) par nehotărîți
Cine atacă mingea? Camerunezul Aboubakar și ivorianul Viera (dreapta) par nehotărîți

Articol de - Publicat vineri, 21 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 21 noiembrie 2014 00:55

Gazdele au obţinut punctul care le trebuia simulînd fotbalul în faţa unui adversar complice. În prelungiri, ivorienii n-au ieşit din propria jumătate, pasînd între ei.

Vă mai amintiţi blatul Germania - Austria (1-0) din grupele CM 1982? Cînd nemţii, după ce-au deschis scorul, au pasat între ei sub privirile unor adversari inofensivi, pentru liniştea tuturor? Modelul patentat atunci de Breitner, Karl-Heinz Rummenigge, Hrubesch et Comp. a fost aplicat miercuri cu succes şi la Abidjan.

Au simulat fotbalul

Cote d'Ivoire avea nevoie de un punct din meciul cu Camerun, deja calificată, pentru a merge la turneul final al Cupei Africii pe Naţiuni (17 ianuarie - 8 februarie 2015).

Şi l-a obţinut la capătul unui meci scandalos: 0-0. În timpul regulamentar de joc, ambele echipe au simulat fotbalul. Gazdele chiar şi în condiţiile în care “Leii neîmblînziţi” au rămas în inferioritate, după eliminarea lui M'bia în minutul 58.

Cinci minute penibile

Penibilul a atins momentul culminant la final. Cinci minute (trei de prelungiri) în care ivorienii au pasat între ei, în propria jumătate, sub privirile unor adversari complice. Dezgustat de teatrul din teren, selecţionerul Herve Renard nici n-a mai aşteptat fluierul final şi-a plecat la cabine.

Dezbrăcaţi

Mai bine. Altfel risca să fie luat pe sus de suporterii care au invadat gazonul, la vînătoare de şorturi şi tricouri. Jucătorii au fost imobilizaţi şi dezbrăcaţi, iar cele două porţi au cedat sub greutatea ciorchinilor de fani. Şi pentru ca să fie circul complet, poliţiştii au făcut o demonstraţie de forţă, împărţind bastoane în stînga şi-n dreapta!

2 e locul ocupat de ivorieni în clasamentul final al grupei D (10 puncte), după Camerun (14p), dar înaintea RD Congo (9p)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
nik1975
nik1975  •  21 Noiembrie 2014, 21:20

dar de Anglia .-Irlanda de Nord din 1985cand romania a stat acas -

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  21 Noiembrie 2014, 11:41

cred ca RD Congo va declara razboi ambelor state ! si uite asa o mai punem de un conflict african..))

caminero
caminero  •  21 Noiembrie 2014, 09:51
Postat de adi_stelistul pe 21 Noiembrie 2014, 08:18

E foarte interesant cum functioneaza memoria colectiva. Toata lumea isi aminteste de blatul Germania-Austria din 1982. Uneori isi mai aminteste si de Suedia-Danemarca de la Euro 2004, care a eliminat Italia. Dar de Olanda - Irlanda de la CM din 1990 n-am auzit vorbindu-se. Urmariti ultimul sfert de ora (cel putin) al acelui meci.

Dap, exact ăla e meciul cu care seamănă. Mi-ar fi plăcut ca Egiptul să egaleze surprinzător Anglia în meciul paralel cu Irlanda - Olanda, să vezi ce mîncau jar băieţii ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close