INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MAFIA PARIURILOR

Trucat pentru 25.000 € » Un african a aranjat eșecul echipei sale într-un meci din Olanda

Kargbo (prim-plan), în duel cu Luis Suarez. Și meciul cu Ajax, 0-4 pe 17.10.2009, a fost atunci suspect de blat
Kargbo (prim-plan), în duel cu Luis Suarez. Și meciul cu Ajax, 0-4 pe 17.10.2009, a fost atunci suspect de blat

Articol de - Publicat marti, 16 februarie 2016 00:00

Ibrahim Kargbo a aranjat cu mafia pariurilor în 2009 eșecul echipei sale, Willem, la 0-1 cu Utrechtul lui Mihai Neșu.

Acesta este primul blat recunoscut oficial în fotbalul profesionist olandez. Ieri, după un an de anchetă, federația batavă a anunțat: "În 2009, Ibrahim Kargbo s-a înțeles cu Wilson Raj Perumal pentru a primi 25.000 de euro și a provoca eșecul echipei sale, Willem Tilburg".

În acel an, pe 9 august, mijlocașul din Sierra Leone a jucat 90 de minute într-un meci în deplasare cu Utrechtul lui Mihai Neșu. Dar Willem a pierdut cu 1-0, iar pariul era victorie cu handicap pentru adversari. N-a câștigat nici Perumal, singaporez condamnat în 2011 în Finlanda pentru dirijarea unei întregi rețele a mafiei pariurilor. "Și Kargbo nu și-a mai luat banii", a precizat KNVB.

Nu mai știa nimeni de blat?

În e-mail-urile descoperite, Kargbo susținea că Aerts, căpitanul team-ului său, și un alt coleg de la Willem știau de blat. Însă forul olandez n-a dovedit și vinovăția acestora.

Africanul, 33 de ani, ultima oară în liga secundă lusitană, la Atletico Clube de Portugal, tocmai s-a retras. Nu mai poate fi condamnat, dar KNVB s-a asigurat că nu va mai ocupa niciodată vreo funcție în fotbalul Țării Lalelelor.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează