INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FINALA CM U20

Ucraina U20 - Coreea de Sud U20 3-1 // Ne-au întors pe noi, i-au întors și pe ei! Ucrainenii au cucerit lumea!

FOTO: GettyImages // Ucraina U20
FOTO: GettyImages // Ucraina U20

Articol de - Publicat sambata, 15 iunie 2019 20:50

Ucrainenii care ne-au învins pe noi la U19 sunt acum campionii mondiali U20. Ucraina a învins Coreea de Sud 3-1, în finala de la Łódź, după ce i-au întors și pe sud-coreeni.

Așa s-a întâmplat și cu noi. În meciul decisiv pentru calificarea la Euro U19, „tricolorii” mici au avut 1-0, le ajungea și un punct ca să joace la turneul final, dar ucrainenii ne-au întors la Ploiești, marcând de două ori în ultimele zece minute și câștigând cu 2-1.

Ei au jucat acel Euro din Finlanda, au ajuns până în semifinale. Iar acum, cu zece dintre titularii de la Ploiești în lot, au cucerit lumea. Primul titlu al Ucrainei la Mondialul U20.

Finala a însemnat iar o răsturnare. După patru minute, sud-coreenii primeau un penalty (decis cu ajutorul VAR) și decarul Lee Kanjin îl transforma: 0-1 (5).

Totuși, asiaticii s-au retras și jucătorii lui Oleksandr Petrakov, același care îi antrena și la U19, au pornit asaltul. Reușind să întoarcă rezultatul.

Eroul zilei, Vladislav Supriaha, 19 ani, vârful lui Dinamo Kiev. Ultimul act a fost surpriza lui. Până ieri, nu marcase niciun gol în șase partide la acest Mondial. Însă a ieșit la lumină exact când era mai mare nevoie de el. „Dublă” în finală. Primul după o preluare de efect și o piruetă urmată de un „șpiț” lângă bară (34). Al doilea, cu un șut la colțul lung (53). 2-1.

Portarul Andrei Lunin, împrumutat de Real la Leganés, a blocat o minge extrem de dificilă în minutul 70. Pe ultimii metri (90), Heorhii Țitaișvili, alt puști de la Dinamo Kiev, a înscris la capătul unui contraatac. 3-1.

Și căpitanul Valeri Bondar (Șahtior) a ridicat trofeul. Cel mai important trofeu la juniori.

VEZI ȘI:

ROMÂNIA U21 // Ricardo Grigore, chemat de urgență la naționala de tineret în locul lui Denis Drăguș!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (10)
fairplayromania
fairplayromania  •  15 Iunie 2019, 23:22

Felicitări Moruţan !!! Bravo Becali ,Meme si toţi maneliştii. Jos pălăria domnul Luţu. Traiască gsp.

106773433522190
Marcello Kazan  •  15 Iunie 2019, 23:11

Dupa pierderea meciului cu ukrainienii cineva spunea PE BUNA DREPTATE, "uitati-va la cine avem pe banca"... Si cu asta am spus tot... Concluzia e una singura... NU ducem lipsa de talente... PROBLEMA cea mare e LIPSA ANTRENORILOR DE CARACTER, CAPABILI SA EDUCE, SA PREGATEASCA, SA SLEFUIASCA TINERELE TALENTE... asta fiind motivul pentru care IN TOATA ISTORIA FOTBALULUI ROMANESC, echipele de juniori ale Romaniei NU obtin nici o performanta notabila...

dinamo_fan
dinamo_fan  •  15 Iunie 2019, 22:42
Postat de Razvan Banciu pe 15 Iunie 2019, 22:26

atunci să ia contra mai mulți cățeluși de la dinamo! ușor de zis, ***

daca asta ai inteles tu...eu sa fiu sanatos :))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează