INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO U21

O veste rea pentru „tricolorii” mici » Ucraina vine cu cel mai bun jucător la Euro U21!

Mykhailo Mudryk va fi prezent la București, la Euro U21 // Foto: Imago
Mykhailo Mudryk va fi prezent la București, la Euro U21 // Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2023 18:13 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 18:39

Selecționerul ucrainean Ruslan Rotan a comunicat azi grupul de 23 de jucători pentru turneul final U21 din România și Georgia. Vine la București în frunte cu Mykhailo Mudryk, deja un star la 22 de ani, achiziționat de Chelsea cu 100 de milioane în 2022.

O veste bună pentru ucraineni, mai puțin bună pentru noi. Selecționerul Ruslan Rotan a anunțat astăzi lotul cu care galben-albaștri vor participa la Euro U21 (organizat în România și Georgia, între 21 iulie și 8 iulie) și printre cei 23 de jucători se află și Mykhailo Mudryk, starul cumpărat cu 100 de milioane de euro de Chelsea de la Șahtior, în vara lui 2022.

Mykhailo Mudryk și alte opt nume importante în lotul Ucrainei

Pe Mudryk (22 de ani) îl vor înfrunta „tricolorii” lui Emil Săndoi pe 24 iunie (stadionul Steaua), în al doilea meci al grupei B a turneului final continental (în aceeași serie mai sunt Spania și Croația). Pe atacantul lui Chelsea și pe alți tineri foarte valoroși.

Cei mai importanți, portarii Trubin (Șahtior, 21 de ani) și Nescheret (Dinamo Kiev, 21), fundașii Vivcharenko (21) și Sirota (23), ambii de la Dinamo Kiev, mijlocașii Bondarenko (22) și Sudakov (20), ambii de la Șahtior, și atacanții Vanat (Dinamo Kiev, 21) și Sikan (Shakhtar, 22). În afara lui Nescheret, Vivcharenko și Bondarenko, toți au evoluat și pentru naționala mare a Ucrainei.

Lotul final al României pentru Euro 2023 » Motivul pentru care Drăgușin ratează turneul final + jucător de 1,7 milioane de euro din Liga 1 lăsat acasă
ROMÂNIA U21
Lotul final al României pentru Euro 2023 » Motivul pentru care Drăgușin ratează turneul final + jucător de 1,7 milioane de euro din Liga 1 lăsat acasă

Mykhailo Mudryk l-a impresionat pe Mauricio Pochettino

Mudryk a insistat să joace la selecționata de tineret. „Mykhaylo vrea să-și recapete forma și încrederea pentru a fi pregătit în noul sezon. Chelsea i-a lăsat ușa deschisă să participe”, a anunțat Daily Telegraph la începutul săptămânii.

Cu 10 partide la naționala mare și 16 la U21, Mudryk l-a impresionat pe noul manager Mauricio Pochettino prin decizia sa, care l-ar putea ajuta să devină mai mult decât o rezervă la Chelsea și să se adapteze mai repede la fotbalul din Premier.

Mykhailo Mudryk pleacă în iulie în turneu cu Chelsea în SUA

Mudryk a avut deja două săptămâni de vacanță după ultima etapă din Premier și, cum finala Euro U21 e pe 8 iulie, ar mai putea beneficia de câteva zile libere înaintea turneului pe care Chelsea îl va face în Statele Unite. Albaștrii demarează pe 22 iulie turul american, la Philadelphia cu Brighton, încheindu-l pe 2 august, la Chicago împotriva Borussiei Dortmund.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

O măsură pentru vedete, alta pentru angajații de rând » Bayern trebuie să achite acum „nota de plată”!

Se retrage de la națională sau continuă până la Euro? Luka Modric ia duminică marea decizie: „Deocamdată, vreau doar aurul Ligii Națiunilor”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
andutz2002
andutz2002  •  16 Iunie 2023, 13:05

Foarte bun jucător, ar trebui sa ne fie frica de el. 15 meciuri jucate la Chelsea, 0 goluri, 2 asisturi. Impresionant si deosebit de periculos!

VardyParty
VardyParty  •  15 Iunie 2023, 23:52

MuDric e star doar pentru ca poarta tricoul care trebuie, azi.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează