INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROTEST

Scandal uriaș! UEFA amenință că Europa boicotează Mondialul! Ce vrea FIFA: „Ar fi moartea fotbalului”

Articol de - Publicat vineri, 10 septembrie 2021 12:14 / Actualizat vineri, 10 septembrie 2021 12:17

UEFA nu acceptă un Campionat Mondial din 2 în 2 ani: „Ar însemna moartea fotbalului”. Ceferin susține că sud-americanii nu se vor prezenta nici ei la un asemenea turneu final mondial. 

Arsene Wenger vrea să revoluționeze întreg fotbalul mondial. Francezul, 71 de ani, 22 petrecuți ca manager la Arsenal, este din 2019 director de dezvoltare globală la FIFA. Plănuiește să modifice programul competițiilor. Și să multiplice turneele finale!

Planul lui Wenger: echipele naționale, meciuri doar în octombrie!

În primul rând, intenționează să mute meciurile dedicate echipelor naționale, preliminariile pentru Mondial și pentru întrecerile continentale, într-o singură "fereastră". O lună integrală numai pentru selecționate. În octombrie, de exemplu.

„Actualul calendar e depășit. În septembrie, facem o pauză, în octombrie, a doua, în noiembrie, a treia, iar în martie a patra. Ultima e în iunie, apoi noul sezon începe în iulie. E prea mult. Încercăm să grupăm calificările pentru a evita călătoriile. August și septembrie ar fi destinate cluburilor, și octombrie ar deveni luna naționalelor. Din noiembrie până la sfârșitul stagiunii, numai pentru cluburi", a declarat Wenger într-o reuniune la Doha, Qatar.

Un Mondial la doi ani este o idee minunată. Dacă îi întrebi pe Messi și pe Cristiano Ronaldo, vor spune imediat că astfel vor avea mai multe șanse de a cuceri Cupa Mondială. Patru ani înseamnă o așteptare prea lungă
- Ronaldo, legendar fotbalist brazilian

Scandal uriaș! UEFA amenință că Europa boicotează Mondialul! Ce vrea FIFA: „Ar fi moartea fotbalului”
Ronaldo (44 de ani), una dintre legendele lui Real Madrid, FOTO Imago

Aleksander Ceferin, președintele UEFA: „Ar fi un masacru pentru jucători"

Oficialul FIFA s-a referit și la Mondial: „146 de federații ne-au cerut un turneu final din doi în doi ani. Pe 19 decembrie vom avea un răspuns dacă toate forurile vor fi de acord". Dacă va fi acceptat, planul ar urma să fie aplicat probabil din 2028. Ar include și un Euro o dată la doi ani!

UEFA a reacționat însă prompt. Radical. Președintele său, Aleksander Čeferin, se opune vehement ideii lui Wenger. „Ar însemna un masacru pentru jucători să dispute un turneu de o lună în fiecare vară! În acest ritm, va fi moartea fotbalului. Atenție, se va ajunge la Mondiale masculine și feminine simultane sau să se joace în același timp cu Olimpiadele!", a afirmat liderul de la Nyon pentru The Times.

Amenință cu boicotul: „Noi, europenii, putem decide să nu participăm. Știu că sud-americanii gândesc la fel. Și atunci, mult noroc cu o asemenea Cupă Mondială. Cred că acest proiect nu va fi finalizat niciodată, e contrar principiilor fundamentale ale fotbalului".

Vom vedea dacă se va putea schimba sau nu întregul sistem, pentru că suntem într-o democrație, dar sunt convins că planul meu este cel corect. Misiunea noastră este să creștem calitatea competițiilor
- Arsène Wenger, director FIFA

Valoarea Cupei Mondiale este datorată și faptului că nu se desfășoară decât o dată la patru ani. Lumea întreagă așteaptă acest moment, la fel ca în cazul Jocurilor Olimpice, e un eveniment enorm
- Aleksander Čeferin, președinte UEFA

Citește și: 

Messi, magic pentru Argentina! Hattrick-ul de senzație cu care a mai doborât un record » A plâns după meci!

Caz nou de rasism la meciul Polonia - Anglia! Reacția federației poloneze

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (18)
raul1985
raul1985  •  11 Septembrie 2021, 09:38

Copa America se joaca la 2 ani, UCL an de an si nu mai plange nimeni. In mod normal ar trebui intrebati jucatorii daca vor CM din 2 in 2 ani. Mai mult ca sigur si-ar dori asa ceva. UEFA sa-si vada de competitiile europene.

dubluv
dubluv  •  11 Septembrie 2021, 08:16
Postat de coco1987 pe 10 Septembrie 2021, 20:31

Mu se pare o propunere ok, fireasca si frumoasa. De ani de zile ma intreb de ce nu se tine in fiecare an un turneu final.

sau in fiecare zi.

fanfotbal11
fanfotbal11  •  10 Septembrie 2021, 22:27

O parte importanta din farmecul unui Mondial e tocmai faptul ca are loc cu o frecventa redusa. E un eveniment special, jucatorii stiu ca au un numar limitat de sanse de a castiga si atunci se pot motiva altfel. In 4 ani, se schimba suficient de mult dinamica echipelor astfel incat Anglia - Argentina sa arate mereu diferit. Mutarea la 2 ani poate ca va aduce un plus de interes pe termen foarte scurt, insa apoi va crea banalitate.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează