INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ALEGERI

UEFA mută surprinzător! Candidat la președinție: mîna dreaptă a lui Platini!

Infantino și Platini lucrează de 6 ani împreună
Infantino și Platini lucrează de 6 ani împreună

Articol de - Publicat marti, 27 octombrie 2015 00:00

Secretarul general al forului continental, Gianni Infantino, și-a depus ieri dosarul, dar va intra la vot pe 26 februarie 2016 numai dacă șeful său va fi găsit vinovat de corupție.

Europa nu renunță la președinția FIFA. Iar după ce Comisia de Etică a forului mondial l-a pus "în așteptare" pe președintele Michel Platini, suspendîndu-l 90 de zile, UEFA a scos următorul as din mînecă: Gianni Infantino, mîna dreaptă a francezului!

Cunoscut publicului de la tragerile la sorți organizate la Nyon, secretarul general al forului continental și-a depus ieri candidatura. Însă planul UEFA e următorul: elvețianul în vîrstă de 45 de ani va intra în alegerile din 26 februarie 2016 doar dacă șeful său va fi găsit vinovat.

Platini e acuzat că a luat mită 1,83 milioane E de la președintele FIFA Sepp Blatter, de asemenea suspendat, pentru sprijinul acordat în 2011, la realegerea în funcție.

Comisia de Etică a forului mondial l-a trecut pe linie moartă pînă-n ianuarie, dar a primit asigurări că va putea candida în cazul în care cîștigă apelurile depuse la FIFA și la TAS.     

8 candidațisînt acum la președinția FIFA: Platini, Infantino, Champagne (toți Europa), Salman Al-Khalifa (Bahrein), Prințul Ali (Iordania), Tokyo Sexwale (Africa de Sud), David Nakhid (Trinidad) și Musa Bility (Liberia)

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
10206088110775210
Enver Hoxha  •  27 Octombrie 2015, 10:54

Nu, mersi. N-o să monopolizeze elveţienii preşedinţia FIFA.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează