INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Ultimul căpitan » Steven Gerrard se retrage din naţională la 34 de ani: ”Am fost cel mai mîndru englez”

Steven Gerrard priveşte în gol. Ultima sa şansă de a atinge măcar semifinala unui Mondial s-a spulberat în Brazilia // Foto: Reuters
Steven Gerrard priveşte în gol. Ultima sa şansă de a atinge măcar semifinala unui Mondial s-a spulberat în Brazilia // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 22 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 21 iulie 2014 23:22

"Mi-am împlinit visul, iar aceasta a fost cea mai dificilă decizie a vieţii". Unul dintre cei mai buni jucători all-time ai Albionului, 114 selecţii, îşi dedică finalul carierei lui Liverpool. Încă speră să cîştige întîiul său titlu în Premier League.

Doar 20 de ani avea Stevie G pe 31 mai 2000, îi împlinise cu numai o zi înainte!, cînd a debutat la "naţională". Era un amical cu Ucraina şi el purta pe spate numărul 2. Un puşti care juca tot la Liverpool - niciodată n-a trădat Anfield-ul, oricît a încercat Sir Alex Ferguson să-l transfere la Man. United - şi care se bătea de atunci să cucerească titlul în Premier League.

N-a reuşit niciodată şi de aceea, acum, după ce a fost atît de aproape de trofeu, renunţă la "naţională" pentru a-şi concentra ultimii ani ai carierei acestui vis.

"Gerrard nu e doar un fotbalist care are lumea la picioare în momentele sale de strălucire. E un model excepţional pentru toţi ce au avut norocul de a-l cunoaşte" ( Roy Hodgson, selecţioner Anglia)

"Am fost binecuvîntaţi"
La 34 de ani, Gerrard nu mai este căpitanul Albionului. S-a oprit. Mondialul brazilian a fost sfîrşitul. "M-am bucurat de fiecare minut jucat pentru ţara mea.

Nu a existat un englez mai mîndru ca mine şi despărţirea a fost cea mai dificilă decizie a vieţii", a declarat Steven, care i-a mulţumit lui Roy Hodgson pentru că "m-a ales căpitan permanent".

Şi selecţionerul i-a arătat cît de mult l-a apreciat: "A fost un lider adevărat. Ne va lipsi enorm. Un om incredibil, un fotbalist fantastic. Noi toţi am fost binecuvîntaţi de Dumnezeu să-l vedem pe Steven Gerrard conducînd echipa Angliei".

3 turnee finale de Mondial (2006, 2010, 2014; 12 meciuri, 3 goluri) şi de Euro (2000, 2004, 2012) are Gerrard

38 de meciuri a fost Steven Gerrard căpitanul selecţionatei Angliei

18 partide fără eşec pentru Albion cînd a înscris Gerrard (14 victorii, 4 egaluri)

Top 5 selecţii Anglia
1. Peter Shilton 125
2. David Beckham 115
3. Steven Gerrard 114
4. Bobby Moore 108
5. Ashley Cole 107

Cifrele lui Gerrard la "naţională"
- 114 meciuri
- 71 cîştigate
- 27 egaluri
- 16 eşecuri
- 21 de goluri
- 22 de assisturi
- 21 "galbene" (un roşu)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
anfi6
anfi6  •  22 Iulie 2014, 21:44
Postat de ceauseusescu_tatal_nostru pe 22 Iulie 2014, 10:35

Jack Christian Rodwell; Jordan Henderson ;Ross Barkley și Jack Wilshere( bn cred ca era accidentat in timpul Mondialului ) , dar un cuplu de mijlocași Barkley , Henderson ar fifost mult mai util Angliei , Barkely rapid , tehnic iar Henderson la recuperare ! Chiar ma pricep la fotbal si mult mai bn ca tine !! A fost util Gérard la vreme lui , dar GATA , timpul lui a trecut de vreo 5 ani , el a fost mereu cu sufletul si vointa , dar mai slujit cu fotbalul si nu mi-l compara cu Giggs sau P Scoles ca asta deja e blasfemie , pe astia poți sa ii compari cu Pirlo , pt care am o mare admiratie ! Nu încet sa te jignesc , dar pt mine Steve G a fost Mondialul asta o mare dezamagire , poate si de aic.

Scholes a jucat 19 sezoane in cea mai buna perioada al lui United (1993-2011) in 466 meciuri marcand 102 goluri (718 meciuri=155 goluri in toate competitiile). Gerrard are in 17 sezoane 475 meciuri cu 111 goluri (669 meciuri=173 goluri in toate competitiile) cu un Liverpool care nu prea castiga nimic. si asta in contextul in care cica de 5 ani trebuia sa se retraga. Gerrard capitan la LFC si nationala, Scholes ioc la MU si nationala. avand datele de mai sus chiar mi se pare o blasfemie comparatia lui Stevie G cu Scholes :)

madskills
madskills  •  22 Iulie 2014, 12:11

Ceasca eu nu zic ca tu intr-un fel nu ai dreptate. Dar eu cand vorbeam la Gerrard ma refeream la TOATA cariera , nu la ultimul sezon :) Gerrard a avut "ghinionul" sa fie prea credincios echipei. Daca pleca la Real cand a avut oferta concreta sau la United, acum nu ramanea fara trofeu intern. Doar nu era Ferguson ala nebun sa insiste an de an pentru el cand era in floarea varstei. Si nici daca se termina egal meciul cu Chelsea unde a comis-o grav, tot nu aveau titlul asigurat. Iar Anglia a fost PENIBILA si cu Gerrard si era si fara Gerrard. Asa e de ani de zile. Gerrard n-a avut norocul lui Totti (alt jucator care a stat la un club prea mic)sa aiba o nationala mare in spate

bobinatul
bobinatul  •  22 Iulie 2014, 11:02
Postat de madskills pe 22 Iulie 2014, 10:21

N-ai nicio treaba cu sportul asta, sincer. Cred ca ai si un inceput de retard, altfel nu se explica. Da ma, toti antrenorii sunt masochisti si-l tin pe asta in echipa. Probabil crezi ca si Zanetti era vreo gasca batrana, sau Giggs, ca United nu a prins nici macar Europa. Repet, nu joaca Gerrard singur. Anglia era clar ca nu trece de grupe si nu o sa faca nimic la mondiale, asa cum nu face de vreo 30 de ani. Asa ca nu da vina pe Gerrard. Eu nici macar nu sunt fan Liverpool, dar e o aberatie sa judeci un jucator ca el. Daca te pricepi la fotbal (dar NU e cazul) zi-mi cui ii tine Gerrard locul ocupat. Zi-mi un pusti de la club sau de la lot care nu joaca din cauza lui.

Nu sunt de acord cu cel caruia i-ai raspuns decat intr-o privinta. Inafara de faptul ca a castigat CL in 2005 si ca a jucat numai la Liverpool, nu are nimic castigat. Dintre toti jucatorii care au activat la un singur club, sau au jucat peste 15 ani la aceeasi echipe (ex: Zanetti, Del Piero, Raul, Xavi, Maldini etc.), este cel mai slab din pct de vedere al trofeelor. Este un jucator bun, dar pentru Liverpool. Si pentru Anglia, dar si Liverpool si Anglia au jucatori slabi.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează