INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Ultrașii lui Groningen s-au răzbunat pentru retrogradare. Au aruncat fumigene, au invadat terenul. Meciul cu Ajax, suspendat definitiv!

Articol de - Publicat duminica, 14 mai 2023 16:53 / Actualizat duminica, 14 mai 2023 17:00

Alte incidente în Olanda. Partida Groningen - Ajax a fost oprită astăzi de două ori înainte ca arbitrul să anunțe întreruperea definitivă. Fanii alb-verzilor anunțaseră dinaintea jocului că se vor răzbuna pe conducerea clubului, pe care o acuză de retrogradarea echipei după 23 de ani din elita Țărilor de Jos.

Retrogradarea lui FC Groningen, după 23 de ani, i-a înfuriat pe fanii alb-verzilor, care au făcut totul pentru a strica meciul de astăzi cu Ajax Amsterdam.

Directorul sportiv al lui Groningen, „persona non grata"

Ultrașii au protestat încă din startul partidei, mai ales împotriva oficialilor clubului. „Asta nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Ce ați făcut în 2023 nu va fi uitat și iertat niciodată. Gata cu egoismul în conducere. Noi suntem Groningen", au fost mesajele fanilor apărute în tribune, pe mai multe bannere. Și încă unul: „Fledderus, persona non grata". Un atac la Mark-Jan Fledderus, ex-jucător și actual director sportiv al lui Groningen.

Scandal la Groningen. Fumigene și fani pe teren: „Rușine să vă fie"

Cum a început confruntarea cu Ajax, suporterii au scandat: „Rușine să vă fie!".

La câteva minute de la start, primele fumigene au fost lansate pe teren, cu un fum negru, gros. Arbitrul Jeroen Manschot a trimis echipele la vestiare și, după un sfert de oră de întrerupere, a reluat jocul. Dar liniștea nu a durat prea mult.

Un ultras al lui Groningen a pătruns pe gazon cu o altă pancartă contra șefilor grupării. A fost prins de stewarzi și luat de poliție. Imediat, alte fumigene au aterizat în iarbă, cu același fum gros.

Cinci meciuri întrerupte în Olanda în acest weekend

Nu se mai putea continua astfel. „Centralul" a decis să pună capăt meciului. Suspendat definitiv. Manschot a profitat de protocolul federației olandeze, care le permite arbitrilor să oprească partidele în cazul unor asemenea incidente.

Numai în acest weekend au fost probleme la cinci întâlniri. Patru de Eredisivie, Twente - Nijmegen (4-0), Volendam - Sparta (2-1), Utrecht - Waalwijk (2-0), Groningen - Ajax, și una din liga secundă, FC Eindhoven - Helmond (0-1). Dar numai jocul de la Groningen a fost suspendat definitiv.

„Fanilor lui Groningen, dacă pot fi numiți fani, ar trebui să le fie rușine pentru comportamentul lor", a comentat De Telegraaf.

Citește și: 

Everton - Manchester City, „cetățenii” pot face un pas uriaș spre titlu! Reușită de excepție a lui Gundogan + marchează și Haaland!

Laszlo Boloni, după ce s-a apropiat cu Metz la un punct de zona promovării: „Ador victoriile în care simt transpirația”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  14 Mai 2023, 23:21

Pacat de Groningen, erau una din putinele echipe constante in Eredivisie.

naxxar
naxxar  •  14 Mai 2023, 17:25

Deștepți tare și ăștia. De parcă ecchipa lor o fi avut vreun abonament pe viață la prima ligă și l-a reziliat conducerea. Au picat echipe mult mai mari în lumea asta și nu s-a prăbușit universul.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează