INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Un argentinian de 7 ani e cel mai tînăr transfer din istoria Realului » Un Leo şi la Madrid

Leonel Angel Coira spune că preferă
pasa decisivă unui gol, iar execuția
favorită este să dea mingea printre
picioarele adversarilor Foto: Olé
Leonel Angel Coira spune că preferă pasa decisivă unui gol, iar execuția favorită este să dea mingea printre picioarele adversarilor Foto: Olé

Articol de - Publicat luni, 08 august 2011 00:00 / Actualizat duminica, 07 august 2011 23:32

”Galacticii” au doborît recordul de precocitate. Leonel Angel Coira va fi înscris peste o lună la cea mai mică grupă şi ar putea deveni în 2021 replica lui Messi

Îl are pe Cristiano, dar l-ar vrea şi pe Leo în "Bernabeu". Inspirată de modelul Barcelonei, Real s-a decis să-l crească în pepinieră pe noul Messi ca să nu mai cheltuiască zeci de milioane de euro pentru un "Balon de Aur". Madrilenii visează să dea lovitura cu un puşti de 7 ani. Leonel Angel Coira e tot argentinian şi a devenit cel mai tînăr jucător transferat în istoria "galacticilor"!

Scouterii Realului l-au descoperit bătînd mingea pe undeva pe la periferia capitalei iberice, în comunitatea autonomă Moraleja de Enmedio. Au rămas uimiţi de talentul piticului pletos şi s-au grăbit să-l convingă să semneze. Mai ales cînd auziseră că şi Atletico se interesează de el.

Leonel s-a născut pe 29 martie 2004, exact cînd celălalt Leo, Messi, exploda pe "Camp Nou"! Îi place să joace în faţă, dar e dreptaci. "Îmi dau lacrimile cînd văd cum jonglează cu mingea", zice tatăl Miguel, antrenor la copii în Moraleja. Leo are medie de 5 goluri pe meci la echipa de şapte în care evoluează, pe jumătatea terenului normal. Din 6 septembrie, puştiul argentinian va îmbrăca tricoul alb şi va debuta la "Benjamines", cea mai mică grupă de copii a madrilenilor.

13 ani avea Leo Messi cînd tatăl său l-a adus la FC Barcelona. La 17, debuta în prima echipă blaugrana

" Lionel Messi e idolul meu şi îmi place mult ce face la Barcelona. Eu vreau să joc în Primera cu Real"
Leonel Angel Coira

Fratele e la Valladolid
Leo are un frate mai mare tot jucător, şi legitimat tot în Spania. Ignacio (16 ani) joacă la clubul Valladolid şi este înscris la categoria Inferiores. Şi tatăl său a fost fotbalist, începînd la juniorii lui Argentinos şi Velez. Cariera i-a fost afectată de o gravă accidentare, ce l-a ţinut pe tuşă un an şi jumătate. A jucat la Tigre în Primera B, Alvarado de Mar del Plata şi la Veracruz (Mexic).

Cambiasso la 15 ani
Real Madrid a avut experienţe similare cu alţi argentinieni. La mijlocul anului 1996, i-a adus pe fraţii Cambiasso, Esteban şi Nicolas. I-a integrat la prima echipă, însă au debutat la "satelit". Şi Milan a transferat un jucător foarte tînăr. Leandro Depetris a ajuns pe San Siro la doar 11 ani. Văzut ca un "diamant", argentinianul a fost trimis la Brescia şi la 23 de ani s-a pierdut în ligile inferioare.

Avem patru puşti la Real
Românii sînt foarte bine reprezentaţi la copiii şi juniorii Realului. Mijlocaşul David Vraciu (8 ani) e campion la categoria cea mai mică de vîrstă ("Benjamin B") şi a dat multe goluri în sezonul trecut. Flavius Daniliuc (10 ani), tot mijlocaş, s-a transferat la grupa "Benjamin A", Alexandru Ţîrlea (11 ani) e atacant şi Nicuşor Craiu, cel mai mare (12 ani), s-a reprofilat din vîrf mijlocaş.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează