INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Un campion mondial marchează direct din corner » Roberto Carlos, o minune de gol!

Articol de - Publicat marti, 18 ianuarie 2011 00:00

O nouă performanţă pentru brazilianul fără vîrstă. Fundaşul lui Corinthians, 37 de ani, l-a văzut pe portar ieşit la 6 metri şi a acţionat imediat

Încă un gol minunat al lui Roberto Carlos. La 37 de ani, campionul mondial din 2002 e neschimbat. Ochiul şi execuţia brazilianului sînt formidabile.

Duminică, în primul meci al campionatului Paulista, fundaşul lui Corinthians a vrut să bată el un corner de pe partea stîngă. A aşteptat o clipă. Cînd l-a văzut pe goalkeeperul de la Portuguesa atent să-şi aranjeze coechipierii, a tras. Cu exteriorul! Un şut fără cusur. Mingea s-a oprit în plasa laterală.

"E prima oară cînd marchez un gol direct din corner", a declarat fericit Roberto. "Mi-a luat ceva timp". 20 de ani de carieră.


3 Cupe ale Campionilor şi o Cupă Mondială a cucerit Roberto Carlos printre cele 24 de trofee din carieră
170 km/h e viteza maximă atinsă la şuturile din lovitură liberă ale lui Roberto Carlos

"Dumnezeu m-a ajutat să marchez acest gol frumos. Am văzut că portarul îşi aşază colegii la marcaj şi n-am mai stat pe gînduri. Ştiam că voi înscrie"
Roberto Carlos, jucător Corinthians

I-a păcălit pe toţi
Pe 3 iunie 1997, la Cupa Confederaţiilor, Roberto Carlos a reuşit unul dintre cele mai spectaculoase goluri din istorie. Contra Franţei, tot din lovitură liberă. Brazilianul a imprimat mingii un efect ireal, balonul ocolind cu un metru zidul advers la 170 km/h. Părea că iese afară, dar şi-a schimbat traiectoria în ultima clipă şi a lovit plasa lîngă bară. Moment amuzant: un copil de mingi, aflat în zona porţii, s-a ferit cînd a văzut balonul apropiindu-se periculos! L-a păcălit ca şi pe Barthez, care nici nu s-a aruncat, convins că va fi doar aut de poartă.


DECLARAŢIA ZILEI

"Într-o carieră nebună de jucător şi de antrenor, am sentimentul că n-am fost un copil bun pentru mama mea. Iar mama a îmbătrînit"
Loţi Boloni, antrenor Lens

Un alt tip de antrenor descris de cotidianul belgian La Meuse. Cuvintele emoţionante ale lui Boloni au apărut ieri în cotidianul belgian La Meuse, care a realizat un reportaj la Lens. Despre Loţi, căpitanul echipei Sang et Or, Adil Hermach, a afirmat în acelaşi articol că "e un adevărat patron. Nu i-a fost teamă să ne spună clar, din prima zi, că sîntem într-un mare rahat şi că trebuie să ne mişcăm fundurile ca să ieşim la suprafaţă". Iar un reporter al jurnalului La Voix du Nord a fost încîntat de antrenor: "Aveam imaginea unui om rece, rigid, dar am întîlnit un tip amabil, franc, care urăşte limba de lemn".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
 •  22 Ianuarie 2012, 14:41

legalos23, e vorba de Cupa Confederatiilor, nu de C.M. Te-ai prins?

maaneken_pis
maaneken_pis  •  18 Ianuarie 2011, 11:26

Da..ai dreptate..era si logic atata timp cat Franta a castigat cu 3-0 :)

legalos23
legalos23  •  18 Ianuarie 2011, 10:33

@maaneken_pis Golul de care zici a fost intr-un amical cu Franta din '97, deci dinaintea mondialului. In finala n-avea cum sa inscrie, pentru ca a batat Franta cu 3-0.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează