INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Fabio Cannavaro a bătut palma cu noua echipă! Debut straniu: va sta pe bancă doar 19 minute

Fabio Cannavaro a analizat meciuri din Champions League în ultimul an / Foto: Imago
Fabio Cannavaro a analizat meciuri din Champions League în ultimul an / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 22 aprilie 2024 12:54 / Actualizat luni, 22 aprilie 2024 12:54

Fabio Cannavaro (50 de ani) se află la prima lui experiență în Serie A. Fostul câștigător al Balonului de Aur 2006 s-a înțeles cu Udinese. Amenințați cu retrogradarea, bianconerii sunt la al treilea tehnician din acest sezon, după Andrea Sottil și Gabriele Cioffi. Cannavaro a lucrat în China, în zona Golfului și la Benevento în Serie B.

Cu un punct în ultimele cinci etape, Udinese s-a prăbușit în zona retrogradării, fiind la egalitate de puncte (28) cu Frosinone, prima sub linia roșie. De aceea, conducerea clubului din Friuli a decis să producă un șoc la echipă, cu șase meciuri rămase până la sfârșitul sezonului.

Ladislau Boloni, acid: „Zona roșie?! Aș spune mai degrabă portocaliu închis”
LE HAVRE - METZ 0-1
Ladislau Boloni, acid: „Zona roșie?! Aș spune mai degrabă portocaliu închis”

L-a dat afară și pe Gabriele Cioffi, după 0-1 cu Hellas, la Verona, provocând o a doua modificare de bancă tehnică. Primul care și-a pierdut postul la bianconeri a fost Andrea Sottil, demis în urmă cu șase luni, în momentul în care Udinese se aflat tot pe a 17-a poziție!

Debutează în ultimele 19 de minute cu AS Roma

Familia Pozzo, proprietarea clubului, s-a mișcat destul de repede și a găsit un înlocuitor pentru Cioffi. După ce nu a ajuns la un acord cu Edoardo Reja (78 de ani), a bătut palma cu Fabio Cannavaro. Un nume vehiculat recent și la Palermo, în Serie B.

Fostul campion mondial din 2006 cu squadra azzurra și câștigător al Balonului de Aur în același an va semna până pe 30 iunie, cu o opțiune de prelungire pentru un sezon în cazul salvării de la retrogradare. Cannavaro va debuta joi la meciul cu AS Roma, întrerupt pe 14 aprilie din cauza stopului cardio-respirator suferit de Ndicka, la scorul de 0-0, în minutul 71.

Cannavaro a fost și selecționer interimar al Chinei

Fabio se află la întâia sa experiență de antrenor în massima divisione, după ce a activat ultima oară la Benevento în Serie B, unde a rezistat numai 17 meciuri, fiind concediat pe 4 februarie 2023!

Ex-fundașul central italian și-a lansat cariera pe banca tehnică lucrând ca asistent în Emiratele Arabe Unite la Al-Ahli. S-a mutat ca manager în China la Guangzhou Evergrande, a revenit în Golf și a pregătit-o pe Al-Nassr în Arabia Saudită.

Apoi s-a întors în China, la Quanjian, și din nou la Evergrande, pentru a accepta în urmă cu cinci ani să fie selecționer interimar la naționala Chinei, pentru două partide.

4victorii are în acest campionat Udinese, câștigând în deplasare contra unor adversari de top, Milan, Juventus și Lazio, și acasă, cu Bologna. Friulanii au cele mai multe egaluri în 32 de etape (16)

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Îl recunoști? Fostul „Balon de Aur” și-a șocat fanii, apoi a dezvăluit adevărul despre imaginea postată
ITALIA
Îl recunoști? Fostul „Balon de Aur” și-a șocat fanii, apoi a dezvăluit adevărul despre imaginea postată
Problemă mare pentru Edi Iordănescu » Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi la ultimul meci al lui Alaves
ALAVES
Problemă mare pentru Edi Iordănescu » Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi la ultimul meci al lui Alaves

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  22 Aprilie 2024, 16:21

Balonul de aur este cel mai cocalar premiu posibil, cum naiba sa existe premiu individual cind e sport de echipa, si oricum favorizeaza in mod extrem de indecent atacantii, avind in vedere ca ultimul aparator care a cistigat a fost chiar el in 2006.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează