INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Un fost jucător al lui Șahtior dezvăluie: „Cu Mircea Lucescu, toți plângeam în prima zi de cantonament. Brazilienii vomitau”

Mircea Lucescu (75 de ani) FOTO IMAGO
Mircea Lucescu (75 de ani) FOTO IMAGO

Articol de - Publicat vineri, 22 ianuarie 2021 12:51 / Actualizat vineri, 22 ianuarie 2021 13:07

Artem Fedețki, fost jucător al lui Șahtior, spune că „acel cantonament de iarnă cu Mircea Lucescu (75 de ani) a fost cea mai dificilă parte a carierei”. Portarul Andrei Piatov (36 de ani) l-a completat: „Alergam 12 kilometri la un antrenament”!

Doi fotbaliști ucraineni vorbesc despre Mircea Lucescu și cantonamentele sale de iarnă de la Șahtior. O amintire care îi face să tremure și acum, atât de grele erau. Artem Fedețki, fost fundaș dreapta, retras în 2019, a fost achiziționat în 2008 de campioana Ucrainei de la Harkov, făcând parte din lotul ce a cucerit Cupa UEFA în 2009. A fost cedat apoi la Karpati Lvov.

Artem Fedețki: „Abandonau la testele de alergare”

„Cea mai dificilă parte a carierei mele a fost întotdeauna cantonamentul de iarnă. La Șahtior, cu Mircea Lucescu, toți plângeam după primul antrenament. Era extrem de dur”, a declarat Fedețki, 35 de ani, pentru cotidianul Ekspres. A scos la lumină faptul că „la testele de alergare, brazilienii abandonau deseori și vomitau în tufișuri de epuizare”.

Andrei Piatov: „Acea pregătire a fost corectă”

La rândul său, Andrei Piatov, încă la Șahtior la 36 de ani, cel care l-a făcut să piardă destule puncte pe „Il Luce” cu erorile din poartă, a spus: „Cel mai greu cantonament a fost cu Lucescu. O săptămână lucram fără minge și alergam 12 kilometri la un antrenament”. Goalkeeperul recunoaște însă că "văzând câte trofee am cucerit cu Lucescu, înseamnă că acea pregătire a fost corectă". 

VIDEO. Imagini colosale de acum 26 de ani cu Mircea Lucescu, Andone și Ioanițoaia: „Ce bună e secvența! Ce tânăr era nea Mircea... Dumnezeule!”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Valentin Mihăilă, lăudat de italieni după primul gol la Parma: ”Dezlănțuit. Bijuteria română începe să-și demonstreze calitățile indubitabile”

Burnley, premieră după 47 de ani » Ce performanță au izbutit după ce au încheiat seria incredibilă a trupei lui Jurgen Klopp

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
1647916145426266
Marius Serban  •  23 Ianuarie 2021, 05:20

Bun nea Mircea .Așa trebui sa faci cu fotbaliștii sa i antrenezi până la leșin ,altfel te iau in râs

Vezi toate comentariile (1)
Comentează