INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  IMPRESAR

Un italian a plătit 25.000€ ca să-şi ia licenţa de impresar de la FRF » Scump, dar sigur!

Pietro Chiodi
Pietro Chiodi

Articol de , - Publicat sambata, 17 aprilie 2010 00:00

Pietro Chiodi, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Chivu şi finul lui Victor Becali, a preferat să dea examen în România, deşi în Italia taxa era doar 100 de euro, dar exigenţele mult mai mari

Pietro Chiodi şi-a luat joi licenţa de impresar FRF după ce a trecut examenul susţinut la Casa Fotbalului, alături de alţi 5 candidaţi. Italianul, director general al firmei de accesorii sportive Mondego, nu s-a uitat la bani. A plătit fără probleme taxa de 25.000 de euro, majorată recent de Comitetul Executiv al Federaţiei de la 1.000 de euro.

În Italia ar fi fost acceptat în examen doar pentru 100 de euro, dar, potrivit jurnaliştilor din Peninsulă, ar fi avut parte de concurenţă şi exigenţă mult mai mari decît la FRF.

"E un hobby"

Chiodi a declarat: "Meseria de impresar este ca un hobby pentru mine. Alţii plătesc mai mult decît 25.000 de euro pentru pasiunile lor. Nu ştiam că în Italia taxa de examen e 100 de euro, fiindcă stau mai mult în România. Nu voi colabora deocamdată cu naşul meu, Victor Becali, cine ştie, poate o voi face peste cîţiva ani".

"Impunerea taxei de 25.000 de euro e o măsură prin care FRF încearcă să limiteze numărul agenţilor de jucători", a explicat şeful Comisiei de Licenţiere, Viorel Duru.

"A fost foarte greu examenul, am studiat şase luni pentru a fi pregătit. Nu vorbesc bine limba română, dar am înţeles întrebările din chestionar"
Pietro Chiodi, agent de jucători FRF

Partener cu FRF
Pietro Chiodi a pătruns în lumea fotbalului românesc de vreo 12 ani, cînd firma lui a început să implementeze şi la noi terenurile sintetice. Italianul a devenit partener şi cu FRF în proiectul “Mini Pitches“ cu finanţare UEFA, în perioada 2004-2008, cînd forul european aloca anual asociaţiilor naţionale cîte un milion de franci elveţieni. Chiodi s-a asociat în mai multe afaceri cu Chivu şi a fost cununat de impresarul Victor Becali.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (2)
 •  17 Aprilie 2010, 11:49

asta e tare, sa ramana doar aia mafiotii impresari....

 •  17 Aprilie 2010, 05:35

Lasa ca te ia nashul sub aripa lui protectoare si-ti deseneaza el secretele meseriei, ca vorba aia tre' sa stoarca el ceva de la tine, ca altfel nu ti-era nash.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează