INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFERURI

Uruguayenii sînt la mare căutare în Serie A!

Articol de - Publicat vineri, 16 iulie 2010 00:00

După locul 4 obţinut la Mondiale, "celeştii" sînt asaltaţi de oferte. Cavani s-a mutat la Napoli, iar "Balonul de Aur" Forlan este cerut de Juventus.

Mondialul extraordinar reuşit de Uruguay i-a transformat pe elevii lui Oscar Tabarez într-o marfă căutată în Italia. La cîteva zile după ce a marcat împotriva Germaniei în finala mică, Edinson Cavani a "împuşcat" un transfer. Palermo l-a cedat ieri pe atacantul "celest" la Napoli, care va plăti acum două milioane de euro şi încă 16 milioane la finele sezonului, cînd va fi cumpărat definitiv, "El Matador" (23 de ani) triplîndu-şi cota de piaţă faţă de 2007!

Tot în Serie A ar putea ajunge curînd colegul său din atacul uruguayan, Diego Forlan (31 de ani). "Balonul de Aur" din Africa de Sud, unde a reuşit 5 goluri, la fel ca Muller, Villa şi Sneijder, a intrat în atenţia lui Juventus. Torinezii caută un vîrf şi, după ce au renunţat la bosniacul Dzeko, ar fi pregătit o ofertă de 20 de milioane de euro lui Atletico Madrid pentru cîştigătorul Europa League. Sumă în care l-ar putea include, drept monedă de schimb, pe portughezul Tiago, numai împrumutat sezonul trecut şi pe care spaniolii vor să-l cumpere.

Rios, acord cu Cagliari
Un alt jucător remarcat la turneul din Africa de Sud e aproape să ajungă în Serie A. Mijlocaşul central Arevalo Rios a ajuns la o înţelegere cu Cagliari, clubul sard urmînd să plătească 2,3 milioane de euro celor de la Penarol. Singura problemă de reglat ar rămîne comisionul intermediarilor transferului. Ieri, şi Jorge Fucile a spus că vrea să joace în Italia. "E visul meu să ajung în acel campionat", a mărturisit colegul lui Săpunaru de la FC Porto.

S-a întors roata
SPANIA. Campioana mondială a fost invitată de Brazilia pentru a disputa un amical de lux pe "Maracana". Propunerea a venit de la preşedintele statului sud-american, Luiz Inacio Lula, într-o discuţie purtată cu prim-ministrul iberic, Jose Luis Zapatero. După ce declarase în timpul Cupei Mondiale că "Spania nu m-a impresionat deloc", Lula vrea ca Brazilia să-şi măsoare forţele cu trupa lui Vicente Del Bosque. Pînă atunci însă, "Furia Roja" va întîlni pe 7 septembrie Argentina, într-un test programat probabil la New York.

Messi dă gol. Doar la şuşe
AMICAL. În sfîrşit, a reuşit să marcheze şi Lionel Messi în această vară. Dacă în cinci meciuri la Mondiale n-a marcat nici un gol, starul argentinian a dat trei într-un amical jucat în Panama în scopuri caritabile în faţa a 35.000 de spectatori. "Prietenii lui Messi", la care au evoluat, între alţii, conaţionalii Ortega şi Gabi Milito, brazilienii Lucio şi Juan, a bătut cu 6-4 "Restul Lumii", care i-a avut în teren pe Vieri, Davids, Materazzi, Helguera şi Morientes.

Vor şi caracatiţa!
GERMANIA. Oracolul-minune al Cupei Mondiale e vizat de un transfer. Caracatiţa Paul, care a ghicit toate rezultatele Germaniei şi cîştigătoarea titlului, ar putea ajunge în Spania. Fericiţi că molusca le-a purtat noroc, ibericii vor să o aducă la "Zoo Aquarium" din Madrid. Pentru realizarea mutării s-a propus un troc: în locul lui Paul ar urma să meargă la "Sea Life" din Oberhausen un alt animal şi eventual o diferenţă în bani. Spaniolii asigură că dacă vor achiziţiona caracatiţa o vor trata cu "onorurile cuvenite unei campioane mondiale".

- MUTU a făcut ieri primul antrenament cu Mihajlovici la Fiorentina în cantonamentul de la Cortina d'Ampezzo. Cu zîmbetul pe buze, el n-a părut afectat de necazurile din ultimele luni.
- AL NASR, echipa lui Ovidiu Petre şi Cociş antrenată de Zenga, a pierdut la scor (0-5) amicalul jucat ieri în Italia cu Juventus. Golurile au fost marcate de Trezeguet (3), Amauri şi Pasquato.
- NAPOLI a vîndut un atacant la Udinese. După ce l-a adus pe Cavani, l-a cedat ieri pe argentinianul Denis, obţinînd 4 milioane de euro.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează