INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Scandal în fotbalul olandez » O antrenoare dezvăluie că a fost violată de un „important oficial”

Vera Pauw
Foto: Imago
Vera Pauw Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 iulie 2022 11:28 / Actualizat luni, 04 iulie 2022 22:56

Vera Pauw (59 de ani), fostă jucătoare de fotbal olandeză și actualul selecţionerul al naţionalei feminine de fotbal a Irlandei, a dezvăluit că a fost victima unui viol când încă era jucătoare.

Aceasta susține că a fost violată de un „important oficial olandez” în 1986 și apoi agresată de alți doi bărbați din fotbalului olandez.

Într-o postare pe contul său de Twitter, aceasta expune trauma pe care a trăit-o și dezvăluie că i s-a adresat Asociației de Fotbal din Olanda, care a refuzat să deschidă o anchetă oficială anul trecut. 

Vera Pauw: „Nici măcar cei mai apropiați mie nu au știut despre violul pe care l-am îndurat”

„Timp de 35 de ani am păstrat un secret față de lume, față de familie, față de coechipieri și jucători. Nici măcar cei mai apropiați mie nu au știut despre violul pe care l-am îndurat de către un oficial de fotbal important când eram jucătoare.

Ulterior, două agresiuni sexuale comise de alți doi bărbați au fost adăugate la acest dosar. Toți cei trei bărbați erau angajați în fotbalul olandez la momentul acestor incidente. În ultimii ani, am încercat să fac cazul meu să fie audiat într-un mod corect de către autoritățile de fotbal din Olanda, dar fără rezultat. 

Unii oameni preferă să păstreze în tăcere violurile și agresiunile sexuale la care am fost supusă, fără să-mi ofere sprijinul de care am nevoie deschizând această poveste lumii. Credeți-mă, povestea mea este foarte reală și foarte adevărată. 

Știu că presa va aborda de acum viața mea într-un mod pe care nu l-am mai experimentat până acum, dar sper, de asemenea, că tinerii fotbaliști și antrenori care au fost expuși la orice fel de viol și abuz pe care l-am suferit se vor simți acum suficient de curajoși pentru a se prezenta și a-și împărtăși poveștile lor”, a fost mesajul Verei Pauw.

Vera Pauw a dezvăluit că a fost victima unui viol

În cariera de jucătoare Pauw a evoluat la echipe precum VV Brederodes, VSV Vreeswijk, Modena, Puck Deventer și SV Saestum. Aceasta este prima fotbalistă olandeză care a semnat un contract de profesionistă cu o echipă din afara Olandei.

Ca antrenoare, pe Pauw a antrenat echipele naţionale feminine ale Scoţiei, Rusiei, Africii de Sud, Olandei şi Irlandei.

Citește alte știri din fotbalul internațional: 

Decizia lui Manchester United în cazul lui Ronaldo, după ce vedeta a anunțat conducerea că vrea să plece
ANGLIA
Decizia lui Manchester United în cazul lui Ronaldo, după ce vedeta a anunțat conducerea că vrea să plece
Transferul lui De Jong a intrat în faza finală, Laporta mai speră că-l va păstra: „Asta trebuie rezolvat”
MERCATO
Transferul lui De Jong a intrat în faza finală, Laporta mai speră că-l va păstra: „Asta trebuie rezolvat”

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (1)
ionutz6
ionutz6  •  04 Iulie 2022, 22:13

"Unii oameni preferă să păstreze violurile și agresiunile sexuale în tăcere la care am fost supusă" Si Google Translate vorbeste mai bine romaneste ca voi, jurnalistii lu' peste..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează