INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Verde-n faţă » Paul Scholes nu o menajează pe Barça: "E doar o umbră a ceea ce a fost" » Lionel Messi, pus la zid: "E plictisit!"

:rel:d:bm:GF2EABM1KFH01
:rel:d:bm:GF2EABM1KFH01

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 decembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 05 decembrie 2014 20:04

Fostul fotbalist englez Paul Scholes e dezamăgit de actuala echipă a Barcelonei. Fostul mijlocaş al lui Manchester United are o rubrică în The Independent, iar în cea mai recentă postare a analizat jocul Barcelonei.

"Barcelona de acum e doar o umbră a echipei de acum cîţiva ani. Am jucat de două ori contra lor în Liga Campionilor cînd erau conduşi de Guardiola şi am pierdut de fiecare dată. Barça era, la vremea aceea, cea mai bună echipă din lume. Acum, cînd am văzut echipa jucînd mi-am dat seama că e doar o umbră a ceea ce a fost. Au cîştigat meciul cu Valencia cu greu şi abia şi-au creat ocazii. Continuă să paseze, dar nu impresionează nici prin prin felul în care conduc balonul, nici prin ritm. Viteza incredibilă şi capacitatea de a destabiliza defensiva adversă au dispărut. Ca să rezum, jucătorii catalanilor par plictisiţi. E cel mai potrivit cuvînt pentru a descrie felul în care jucătorii tratează acum stilul care a făcut cîndva echipa aia să fie cea mai bună de pe planetă.

Barcelona stă bine în clasament, e la doar două puncte în spatele liderului Real Madrid, dar jocului ei pare că-i lipseşte ceva. 

Cît despre Messi, tot ce a obţinut pînă acum îl situează într-o altă categorie faţă de noi, restul, care am jucat acest joc. Dar chiar şi aşa, la el, la fel ca şi la ceilalţi, am remarcat acea stare de plictiseală. Nu a fost niciodată genul de jucător care să urmărească fundaşul advers cînd echipa sa pierde mingea, dar acum, mai mult ca niciodată, se mişcă foarte puţin, cît mai puţin cu putinţă.

Pentru un antrenor tînăr, aşa cum e Luis Enrique, va fi greu să schimbe felul în care Messi şi celelalte staruri din echipă joacă. Au cîştigat tot ce puteau cîştiga. Au cucerit lumea. Acum, Enrique trebuie să găsească o modalitate să îi convingă să o facă din nou, în felul stabilit de el. L-am văzut pe margine, încercînd dar eşuînd să-i facă să joace mai rapid, mai motivaţi.

M-a făcut să mă gîndesc la anii de glorie ai lui United, la felul  în care reuşeam să o luăm de la capăt sezon după sezon cu aceeaşi motivaţie. Sir Alex Ferguson era primul care ne împingea să ne dorim mai mult să cîştigăm totul. Ca jucător al lui United, te temeai mereu de felul în care transferurile din vară urmau să afecteze echipa, să-ţi pună în pericol postul. Văd o paralelă clară între United fără Ferguson şi Barcelona fără Guardiola".

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (6)
gabrita
gabrita  •  06 Decembrie 2014, 11:26

Zurix, gluma anului esti tu.Ma rog, mai bine zis, atunci cand parintii tai te-au conceput pe tine, a fost o gluma...

eugeniustin
eugeniustin  •  06 Decembrie 2014, 00:39

filozofia a ramas aceeasi dar nu mai au minti odihnite sa o duca mai departe

zurix
zurix  •  05 Decembrie 2014, 23:48

Pessi nici macar nu a iesit cel mai bun jucator de la Varzelona si vrea Balonas de Haur! Gluma anului!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează