INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

VIDEO 234! Hat-trick! » Fenomenul Messi a bătut aseară recordul de goluri al Barcei vechi de 57 de ani

Messi este cel mai bine plătit fotbalist din lume: 33 de milioane de euro anual din salarii, prime şi contracte publicitare +3   FOTO
Messi este cel mai bine plătit fotbalist din lume: 33 de milioane de euro anual din salarii, prime şi contracte publicitare

Articol de - Publicat miercuri, 21 martie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 21 martie 2012 00:57

O "triplă" la 5-3 cu Granada, şi argentinianul divin intră, la 24 de ani, în legenda Barcelonei: e cel mai prolific jucător din istoria clubului blaugrana.

Leo Messi. Nu poate să existe ceva mai frumos în fotbal. Nici acum, nici în trecut şi greu de egalat vreodată. El este golgeterul all-time al Barcelonei, cu 234 de reuşite în 314 de meciuri oficiale în toate competiţiile.

La ce ritm nebun avea argentinianul în acest sezon, marcînd ca o mitralieră pentru Barca, era imposibil ca recordul lui Cesar Rodriguez, ce rezista din 1955, să nu fie depăşit rapid.

Aseară, "puricele atomic" a început relaxat, assist la 1-0 (Xavi, 10 goluri, cel mai prolific campionat). Apoi, EL, campionul campionilor. Bară-gol de efect după centrarea lui Cuenca. Era 2-0 în minutul 17. Prima barieră, deja atinsă. "Scăriţa" de aur.

Şi CR7 depăşit!
Surprinzător, catalanii s-au relaxat, Granada punctînd de două ori, ultima oară din penalty (62). 2-2? Nici o problemă pentru Messi. Lansat perfect, la limita ofsaidului, de Dani Alves, Leo a mai găsit o "scăriţă" al cărei secret este ştiut numai de el. 3-2 (68). Şi cum să se oprească? Era prea important spectacolul. După ce a participat şi la golul lui Tello, s-a mai jucat o dată cu Julio Cesar, portarul Granadei, l-a driblat şi aproape că a intrat cu mingea în plasă. 5-2 (88), hat-trick Messi! Are 34 de goluri numai în La Liga în actuala stagiune, l-a lăsat în spate pe trufaşul Cristiano Ronaldo (32).

Faptul că oaspeţii au mai transformat un 11 metri pentru 5-3 nici nu mai conta. Chiar dacă Dani Alves a fost eliminat. Nimic nu putea strica sărbătoarea regelui fotbalului.

Iar Barca se mai apropie puţin de Real. Mai sînt doar 5 puncte de liderul blanco. Presiune mare acum pe Madrid, care joacă diseară în deplasare cu Villarreal.

Cesar, trei reuşite mai puţin
Pînă luni, se ştia că Cesar Rodriguez a marcat 235 de goluri pentru Barcelona în perioada 1939-1955. Dar, după o cercetare atentă, cotidianul catalan La Vanguardia a descoperit că are 232 de reuşite. A anunţat clubul, care a verificat toate documentele, confirmînd statistica jurnalului.

54 de goluri a marcat Messi pentru Barca în 45 de meciuri jucate în acest sezon, medie de 1,2 reuşite pe meci

8 ani a jucat magicianul Messi pentru prima echipă a Barcelonei (2004-2012)

94 de pase decisive a oferit argentinianul pentru culorile blaugrana

Golurile lui Messi:
- 153 în campionat
- 49 în Champions League
- 19 în Cupa Spaniei
- 8 în Supercupa Spaniei
- 4 la Mondialul cluburilor
- 1 în Supercupa Europei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (106)
rsalexander
rsalexander  •  21 Martie 2012, 20:24

“I don’t even want to compare Messi to anyone else – it just isn’t fair. On them.” – Xavi Hernandez hihihi :D

dani_val
dani_val  •  21 Martie 2012, 15:39

Mai nu stiu cum e cu transferurile ratate, dar oricate ar fi fost la Barcelona, la Real sunt mult mai multe.Ultimul exemplu, Sahin, asta vara adus, vazut la fel de tare ca Xavi la mijloc, arma care va destabiliza, alaturi de Ozil, mijlocul Barcelonei, unde este? Se face un an aproape si nu stiu daca a jucat 3 meciuri cap coada, si a costat ceva, nu ca Afellay 3 milioane. De Coentrao nu mai zic, 30 de milioane, pff..., iar de perioada neagra din 2004 pana in 2010 cand Real nu a trecut de optimile CL dar s-au schimbat 2 loturi cap coada aproape pe foooarte multi bani mai are rost sa discutam?

flo_ax
flo_ax  •  21 Martie 2012, 13:52
Postat de criticul89 pe 21 Martie 2012, 13:17

deja am obosit frate de cate argumente i-am dat si tot o tine pe a lui; e incredibil omul asta; acum mi-a bagat-o pe asta cu "doar repatriati" cand initial mi-a cerut ex de fotbalisti titulari din era guardiola :))) as putea sa-i insir acum o lista cu cel putin 10 juc din ult 2-3 ani de care realul si-a batut joc; juc cumparati pe cel putin 10 mil de euro si folositi in maxim 5-6 meciuri tot sezonul; eu chiar nu-i inteleg pe acesti fani ai realului care sunt orbiti de realitate; sa zica mersi ca au si ei 8 pct avans(care de fapt sunt 5 avans pt ca urm el clasico si se stie cn castiga :)) ) si gata....

bine, bine, nu vad unde am scris eu ca Realul transfera bine, eu am zis doar ca si Barca da rateuri la greu... acum vad cu cine vorbesc, rapidist! Ati facut dovada cat va pricepeti la fotbal, ca ati ajuns sa acuzati portarul (care a avut niste interventii excelente) pentru jocul slab al echipei. In loc sa va blamati mijlocasii care nu-s in stare sa faca un fault tactic, va apucati sa injurati copilul lui Coman! De aia nu inteleg ce vorbesc eu cu voi, din moment ce si pe forumuri nu stiti decat injurii si jigniri. Sa va fie de bine, tot ce-a transferat Barca au fost doar hituri. PA

Vezi toate comentariile (106)
Comentează