INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

VIDEO Au aşteptat 38 de ani! » Prima victorie din 1975 a lui City pe terenul lui Arsenal (2-0)

Cea mai importantă fază. Dzeko (stînga) e faultat clar în careu de
Cea mai importantă fază. Dzeko (stînga) e faultat clar în careu de "tunarul" Koscielny // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 14 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 13 ianuarie 2013 22:11

Din 1975 nu mai cîştigaseră "cetăţenii" la Londra în faţa lui Arsenal. După 27 de meciuri, iată şi primul succes!

Arsene Wenger chiar credea că va cîştiga acest meci. "Am un grup fantastic şi ambiţios. Ne-am lansat!", anunţa managerul lui Arsenal, care avea un ascendent moral asupra rivalilor. "Tunarii" nu pierduseră în faţa lui Man. City, acasă, de 27 de partide. Iar el, antrenorul francez, nici atît. E la Londra din 1996. Ultima victorie a lui City în această deplasare fusese în 1975. 3-2 în urmă cu 38 de ani!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Dar aseară a fost alt joc. Toată strategia lui Wenger s-a spulberat după nouă minute. Koscielny l-a placat pe Dzeko în careu şi, chiar dacă bosniacul a ratat penaltyul, eliminarea fundaşului lui Arsenal a eliberat-o pe City. Care a punctat de două ori înainte de pauză, Milner (21, cu un şut din întoarcere la colţul lung) şi Dzeko (32, a împins mingea în plasă din doi metri) liniştindu-l pe Roberto Mancini. Înainte ca fundaşul său, Kompany, să fie şi el dat afară (75, "roşu" direct) după un tackling cu ambele picioare.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close