INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERCUPA EUROPEI

VIDEO Barca unlimited! Catalanii cîștigă dramatic al 6-lea trofeu în finala de poveste de la Tbilisi: 5-4 cu Sevilla!

Articol de , - Publicat miercuri, 12 august 2015 00:00

Doborîtă de execuțiile lunetistului Messi, Sevilla a profitat de generozitatea blaugrana și a înviat după pauză, egalînd de la 1-4. În prelungiri, Pedro i-a ucis visele înainte să plece la United

Aruncată de Michel Platini la marginea Europei, către Asia, pe principiul "să se mai bucure și cei mici", Supercupa trebuia să se joace sub egida păcii. Mesajul transmis de gazdele de la Tbilisi, prin showul ce a precedat un nou duel spaniol 100%, Barca - Sevilla. Probabil cea mai palpitantă și spectaculoasă finală, dar deloc pacifistă, din ultimii ani, cîștigată în prelungiri de catalani (5-4).

Click aici pentru VIDEO!

Concurs de "directe"

Parcă pentru a contrazice statistica potrivnică lui Unai Emery, andaluzii își etalează de la început intențiile agresive. Meciul pornește de la 1-0. Mascherano îl rade pe Reyes la marginea careului, iar Ter Stegen e statuie la execuția lui Banega. Minutul 3. Ce tupeu, și-a zis Barca, amintindu-și de 2006! E seara argentinienilor și a magiilor. Și Suarez scoate o "directă". Invitație la o bijuterie "marca Messi". Călăul lovește iar: 1-1 după 7 minute. Și al 23-lea gol contra echipelor lui Emery!

Posesie și Rafinhament

Și numărătoarea continuă. Rakitici mai scoate o lovitură, puțin mai în spate și central. Messi mai inventează un șut imparabil, bară-gol (16), și Beto regretă că Unai nu l-a preferat pe Sergio Rico. Barca zburdă, are posesie dezarmantă și andaluzii suferă la orice atingere a lui Leo. Sevilla mai are o tresărire - Dani Alves salvează din fața liniei porții! - înainte de a se scufunda din nou. Luis Suarez ratează singur cu Beto, dar tot el îi servește assistul de 3-1 lui Rafinha, preferat lui Pedro.

Remontada andaluză!

Tot 7 minute îi trebuie Barcei să înscrie și după pauză. Suarez dă gol valabil, profitînd de mingea interceptată de Busquets. Sevilla nu mai are ce pierde și participă la show: Reyes reduce la 2-4. Iese Iniesta și catalanii slăbesc ritmul. Mathieu îl faultează pe Vitolo în careu și Gameiro e precis de la 11 metri. 3-4 și remontada nu pare deloc Fata Morgana. Schimbările fac diferența. Gafează apoi și Bartra, scăpîndu-l pe Immobile, și italianul combină cu altă rezervă, Konoplianka, pentru un neverosimil 4-4! Messi poate evita prelungirile, dar este om și a treia sa "directă" șterge bara. În extra-time același Leo mai bate o lovitură în zid, mai trage o dată și Beto respinge scurt. Pedro (o altă rezervă!) țintește nemilos "tavanul" înainte să-și facă bagajele pentru Man. United. Barca apără epicul 5-4 cu foarte mult noroc, Coke și Rami ratînd uluitor și refuzînd finalul cu penaltyuri.

2 goluriare Pedro în Supercupa Europei. Ambele înscrise în prelungiri, ambele în minutul 115, ambele cîștigătoare 

80 de goluri
are Messi în 103 meciuri în cupele europene. L-a egalat pe Ronaldo (Real), care le-a adunat însă în 122 de meciuri

18 goluri
a înscris Messi echipelor pregătite de Unai Emery în ultimele 9 confruntări

Messi și Banega lîngă Hagi

Messi, de două ori, și Banega au ridicat la 7 numărul golurilor din lovitură liberă înscrise de-a lungul timpului în Supercupă. Ceilalți marcatori: Gică Hagi pentru Steaua, în 1986, cu Dinamo Kiev (1-0), Blohin, Stoicikov și Van Hooijdonk.

Gol anulat eronat

Fază controversată în minutul 28: Mathieu primește balonul în stînga careului de 16 metri, preia și centrează pe jos, în fața porții, de unde Luis Suarez va relua cu latul în plasă: 3-1? Nu, pentru că arbitrii văd, eronat, o poziție de ofsaid a uruguayanului și-i anulează reușita. Dar acesta era în spatele balonului în momentul pasei.

BARCELONA - SEVILLA 5-4 d. prel.

(Messi 7, 16, Rafinha 44, Suarez 52, Pedro 115 - Banega 3, Reyes 57, Gameiro 72 penalty, Konoplianka 82)

BARCELONA: Ter Stegen - Dani Alves, Pique, Mascherano (90Ă3 Pedro), Mathieu - Rakitici, Busquets, Iniesta (63 Sergi Roberto) - Messi, Suarez, Rafinha (78 Bartra). Antr. L. Enrique

SEVILLA: Beto - Coke, Rami, Krychowiak, Tremoulinas - Krohn-Dehli, Banega - Reyes (68 Konoplianka), Iborra (80 Mariano), Vitolo - Gameiro (80 Immobile). Antr. U. Emery
A arbitrat William Collum (Scoția)

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
pirucul
pirucul  •  12 August 2015, 16:13
Postat de daniaania pe 12 August 2015, 09:14

*** de PROTv astea transmit fara timp si scor pe ecran, *** !!!!!!!!!!!!

presupun ca iti placea transmisia tvr care jumate de finala de ucl sau cm nu mai stiu sigur nu au avut sonor si comentau din regie.

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  12 August 2015, 15:27

eu as spune din contra: "barca umilited", aseara daca era chelsea in teren cu mourinho pe banca isi luau un 0-1 de toata frumusetea. ala n-a fost fotbal, ci numai circoteca

fibra
fibra  •  12 August 2015, 09:42

Sa tot vezi astfel de meciuri.E o incantare .

Vezi toate comentariile (4)
Comentează