INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ELVEȚIA - PORTUGALIA 2-0

VIDEO Bătuți cu armele proprii » Fără căpitanul Ronaldo, campionii Europei au primit o lecție de pragmatism, agresivitate și eficiență la Basel

Articol de - Publicat joi, 08 septembrie 2016 00:00

Neînvinsă la Euro, campioana continentală s-a predat după doar două luni la Basel, ratând marți debutul în preliminariile CM 2018, 0-2 cu Elveția.

Și dacă în finala cu Franța s-a descurcat fără Cristiano Ronaldo, acum absența căpitanului, coroborată cu accidentarea lui Renato Sanches, a contat decisiv pentru Portugalia, depășită de egala României de la Paris chiar cu armele proprii.

Click aici pentru VIDEO!

Statistică amăgitoare

Degeaba lusitanii au jucat mai bine 80 la sută din meci și au dominat la șuturi (27-8), atacuri (60-16), centrări (33-6), cornere (11-1) și posesie (53%). Elvețienii, la rândul lor lipsiți de cel mai bun jucător, Shaqiri, au rezolvat meciul cu pragmatism, agresivitate și eficiență. Au dat două goluri din 5 execuții cadrate, Embolo (înlocuitorul lui Shaqiri) profitând de o eroare a portarului Rui Patricio și Mehmedi, pe contraatac, de una din multele mingi pierdute de Nani și de assist-ul lui Seferovici.

"N-am mai plictisit"

Presiunea portugheză din repriza secundă nu a produs niciun gol (Eder, eroul din finala Euro, a fost scos la pauză), deși a intrat și Quaresma. Cel mai aproape s-a aflat Nani, bară în minutul 83. "Paradoxal, de data asta nu i-am mai plictisit pe spectatori. Am luat notă la impresia artistică, dar am primit două goluri pe care le puteam evita dacă jucam bine", a remarcat critic ziarul O Jogo.

1 înfrângereîn 15 meciuri oficiale are Fernando Santos ca selecționer al Portugaliei, cea de marți

 

0 calificărila Mondiale a obținut "naționala" lusitană în preliminariile în care a pierdut primul meci (1934, 1938, 1950, 1954 și 1978)

"Am încasat din vina noastră primul gol, iar echipa a reacționat prost, trăind momente de uluială. O campioană a Europei trebuie să facă mai multe faulturi"
Fernando Santos, selecționer Portugalia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează