INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL - BARCELONA 3-4

VIDEO ClasiLoco » O nebunie de derby! 7 goluri, trei din penalty, o bară şi un arbitraj controversat

Messi, în transă! Zboară pur și simplu pe lîngă un Xabi Alonso neputincios
Messi, în transă! Zboară pur și simplu pe lîngă un Xabi Alonso neputincios

Articol de , - Publicat luni, 24 martie 2014 00:00 / Actualizat luni, 24 martie 2014 00:38

Messi a cîştigat derby-ul cu Ronaldo, 3-1, şi i-a apropiat pe catalani la un punct de Real şi Atletico în fruntea clasamentului.

"El Clasico? Cel mai frumos şi mai greu meci". Însă Iniesta preferă să vadă partea frumoasă, chiar dacă Barcelona are 4 puncte mai puţin decît Real şi Atletico la ora startului. Şi pleacă în derby ca din puşcă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Messi îl vede demarcat în marginea careului, îi pasează perfect, iar "optarul" catalan îl execută pe Diego Lopez cu un şut sub transversală: 0-1. E minutul 7 şi madrilenii nici n-au apucat să-şi aşeze liniile.

Benzema anti-statistică
Iar statisticile le dau şi mai multe frisoane. De cîte ori marchează Iniesta, Barcelona nu pierde. Oare? Neymar are ocazia să dubleze diferenţa, dar ratează. Şi vine replica, sau mai bine zis replicile, lui Benzema.

Şarje şablon, cu Di Maria centrînd din stînga, în admiraţia lui Dani Alves?, şi francezul profitînd de uluiala lui Mascherano. În decursul a doar 4 minute (20-24), s-a făcut 2-1. Pentru amfitrioni.

Intră în joc Messiiii!
Benzema, în condiţiile în care Ronaldo nu se prea vede, rămîne marele pericol pentru Barca. E singurul care îi dă fiori. Numai că tirul său nu mai are aceeaşi precizie. Şi brusc, la poarta cealaltă, apare la rampă Messi: 2-2. Cel mai prolific jucător din istoria El Clasico, depăşindu-l pe Di Stefano, nu putea lipsi de pe lista marcatorilor.

Festivalul penalty-urilor
Însă Barcelona nu profită. Şi la reluare se lasă dominată de madrileni, cu urmări pe tabelă. Arbitrul Undiano Mallenco cedează insistenţelor lui Ronaldo, mută un fault în careu, iar portughezul nu iartă de la punctul cu var: 3-2. Dar nici Realul nu ştie să-şi gestioneze avantajul. Şi plăteşte.

Messi pleacă din ofsaid, îi pasează lui Neymar, brazilianul e în faţa golului, dar Sergio Ramos îl trînteşte în careu: penalty clar, eliminare, Messi 3-3.

Real în inferioritate scapă la bara lui Dani Alves, dar va ceda din nou cîteva minute mai tîrziu. Iarăşi un fault clar în careu, la Iniesta, iarăşi penalty, iarăşi Messi: 3-4. Şi Barcelona e din nou în cărţi pentru titlu.

A leşinat după gol!
Moment straniu după primul gol blanco. În timp ce Benzema era felicitat de colegi, Di Maria, care-i centrase perfect francezului, a rămas pe loc, s-a lăsat pe vine şi s-a întins pe spate, aproape leşinat! Argentinianul a avut nevoie de ajutor medical, dar şi-a revenit şi a oferit imediat assistul la golul doi.

Mallenco, inamicul tuturor
Arbitrajul lui Undiano Mallenco a creat mari discuţii, "centralul" neacordînd două penaltyuri. Mai întîi, Barca putea primi 11 metri, la faultul lui Marcelo la Neymar (18).

Apoi, Pique a blocat cu cotul mingea şutată de Ronaldo din "directă" (28), dar nici atunci n-a arătat punctul cu var! Iar cînd a dat prima lovitură de pedeapsă a scrîntit-o (55): faultul lui Dani Alves la Ronaldo e-n afara careului!

Capac i-a pus faza care a rupt derbyul: n-a văzut ofsaidul lui Neymar la pasa lui Messi, urmată de penaltyul scos de brazilian.

21 goluri a marcat Messi contra lui Real, noul lider al marcatorilor în Clasico. L-a depăşit şi pe Hugo Sanchez, fiind al doilea (235 de goluri) în topul all-time al Primerei

3 cartonaşe roşii a încasat Sergio Ramos în derbyurile cu Barcelona, record împărţit acum în istoria El Clasico cu Fernando Hierro

REAL MADRID - BARCELONA    3-4
(Benzema 20, 24, C. Ronaldo 55 penalty - Iniesta 7, Messi 42, 65 penalty, 84 penalty)

REAL: Diego Lopez - Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo - Modrici (90 Morata), Xabi Alonso, Di Maria (85 Isco) - Bale, Cr. Ronaldo, Benzema (66 Varane). Antrenor: C. Ancelotti

BARCELONA: Valdes - Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba - Xavi, Busquets, Fabregas (78 Alexis) - Neymar (69 Pedro), Messi, Iniesta. Antrenor: G. Martino

Eliminat: Sergio Ramos (64)
A arbitrat Alberto Undiano Mallenco

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  24 Martie 2014, 14:15
Postat de valentino22 pe 24 Martie 2014, 13:20

Sunt partial de acord cu tine...Ronaldo a jucat mai bine ca Messi anul trecut. Si cred ca balonul de aur pe care l-a castigat...l-a castigat pe merit. Dar daca e sa fim corecti...Messi s-a accidentat de 2 ori in 2013...si nu a jucat in toate meciurile...plus ca la prima accidentare a intrat nerefacut...randamentul nu e acelasi cand intri si joci accidentat-oricat de mica ar fi accidentarea.

Esti prea civilizat. Cu indivizi care nu-s capabili sa poarte o polemica decenta si recurg la insulte, nu merita sa dialoghezi. Punct.

dementyal
dementyal  •  24 Martie 2014, 14:07
Postat de legend31 pe 24 Martie 2014, 09:48

chiar si pe fabregas sa-l fi lovit..tot in mana era..o duce la cap

pai da copile, dar nu orice mana este hent, nu este asa cum joci tu fotbal in spatele blocului, intelegi? acea mana era dusa pt asi proteja fata. deci daca nu punea mana ii venea in fata...nu schimba cu nimic...nu si a marit suprafata corporala, nu si a creat un avantaj, stii fotbal cat stiam eu la 10 ani. incredibil cat de usor se lasa unii manipulati, e deajuns ca un bou de comentator de la digi sa zica : "mi se pare ca a fost hent sau offside" ca toti copii lesinati sar ca arsi

valentino22
valentino22  •  24 Martie 2014, 13:20
Postat de legend31 pe 24 Martie 2014, 09:28

ce retardat esti! tu judeci dupa un singur meci 2 jucatori? asa sa judec si eu dupa ce i-a scos real pe barca din cupa anul trecut..messi nimic, ronaldo 2 goluri, nu? in 2013 ca cifre a fost mult ronaldo peste messi, despre ce vorbesti..messi nu a facut nimic in 2013!..vedem la finalul sezonului cat castiga fiecare si ce trofee, pana una alta, barca se roaga de alte echipe sa ia realului puncte

Sunt partial de acord cu tine...Ronaldo a jucat mai bine ca Messi anul trecut. Si cred ca balonul de aur pe care l-a castigat...l-a castigat pe merit. Dar daca e sa fim corecti...Messi s-a accidentat de 2 ori in 2013...si nu a jucat in toate meciurile...plus ca la prima accidentare a intrat nerefacut...randamentul nu e acelasi cand intri si joci accidentat-oricat de mica ar fi accidentarea.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează