INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MAN. UNITED - CHELSEA 1-1

VIDEO Conexiunea Van » Louis Van Gaal a fost salvat de Robin Van Persie în minutul 94. United a scos un punct cu Chelsea, 1-1

Van Persie (dreapta) îl crucifică pe Courtois şi egalează pe
Van Persie (dreapta) îl crucifică pe Courtois şi egalează pe "Old Trafford" // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 27 octombrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 26 octombrie 2014 23:28

Mourinho a vrut să-şi mai bată o dată profesorul de la Barcelona. Portughezul era antrenorul lui Inter în 2010, cînd l-a pus la zid pe olandez chiar în finala Ligii: 2-0 cu Bayern. Aseară însă, a pierdut două puncte în prelungiri!

"Jose era un tînăr arogant. Avea obiceiul să mă contrazică atunci cînd credea că greşesc. A fost mereu un tip special", şi-l aminteşte Van Gaal pe Mourinho, asistentul său la Barcelona între 1998 şi 2001. A rămas la fel de arogant şi, chiar dacă "Louis mi-a fost profesor şi mi-e prieten", Mou vrea să-l bată unde-l prinde. Nu-i iese întotdeauna.

VIDEO: Vezi AICI golurile!

Pe 22 mai 2010, portughezul l-a învins în finala Champions League: Inter - Bayern 2-0. Primul lor duel ca adversari. Şi ieri, la a doua confruntare, a crezut pînă în ultima clipă că o să-i mai arate o dată cine e mai bun. L-a îmbrăţişat cu afecţiune imaginîndu-şi "cadoul" de pe "Old Trafford". Numai că visatul 1-0 s-a transformat într-un dramatic 1-1 în prelungiri.

Drogba cel cu 9 vieţi
Van Gaal agoniza, pregătindu-se de al 3-lea eşec în Premier. Van Persie, căpitanul său la Oranje, îl trădase, ratase singur cu portarul. În timp ce Drogba, la 36 de ani în acte (cine ştie care e vîrsta sa reală?), continuă să-şi demonstreze agilitatea extraordinară în faţa porţii: deviere la colţul scurt: 0-1 (54).

Mou uitase deja că Diego Costa şi Remy sînt accidentaţi. DD, bătrînul african, are nouă vieţi. Şi managerul simţea încă o victorie importantă. Şi titlul. Al treilea său titlu în Anglia.

Furia olandeză
Dar totul s-a rupt. Scurtcircuit. În minutul 90+4, după un fault stupid al lui Ivanovici (eliminat), Van Persie s-a răzbunat pentru uriaşa şansă irosită în prima repriză. Cu furie a tras din careul mic, aproape rupînd plasa lui Courtois. 1-1. Van Gaal a lovit aerul cu pumnul. "Nu iese mereu cum îţi doreşti, Jose!".

MAN. UNITED - CHELSEA 1-1
(Van Persie 90+4 - Drogba 54)

MANCHESTER: De Gea - Rafael, Smalling, Rojo, Shaw - Fellaini, Blind - Di Maria, Mata (67 Wilson), Januzaj - Van Persie. Antrenor: L. van Gaal

CHELSEA: Courtois - Ivanovici, Cahill, Terry, Filipe Luis - Fabregas, Matici - Willian (90+3 Zouma), Oscar (67 Mikel), Hazard (90 Schurrle) - Drogba.

Antrenor: J. Mourinho
A arbitrat: Philip Dowd
Eliminare: Ivanovici (90+3)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
marba
marba  •  27 Octombrie 2014, 11:08

Stiu ca lumea il uraste pe Mourinho, dar trebuie amintit gestul lui de la finalul meciului (deci la cca 2 minute dupa marcarea golului prin care pierdea 2 puncte): s-a dus direct in tribuna la Van Gaal si l-a felicitat calduros. Si-a invins enervarea pe care o putem intelege si ... a "jucat corect". Cati ar fi capabili de asa ceva?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close