INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA / MILAN - NAPOLI 1-2

VIDEO E mîna lui Diego! » Oracolul Maradona a prezis triumful lui Napoli cu Milan. Ce sms i-a dat lui Higuain

Higuain are un start fulminant la Napoli, 4 goluri și un assist în 5 meciuri, făcîndu-l deja uitat pe Cavani
Higuain are un start fulminant la Napoli, 4 goluri și un assist în 5 meciuri, făcîndu-l deja uitat pe Cavani

Articol de - Publicat marti, 24 septembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 23 septembrie 2013 20:42

Napoli a dat lovitura pe San Siro după 27 de ani şi visează la titlu. Similitudinile sînt izbitoare: acelaşi scor şi tot un argentinian a marcat pentru 2-0. Atunci El Pibe d'Oro, duminică Pipita.

Vezuviul ameninţă să erupă înconjurat de presiunea tifosilor. Noua squadră a lui Benitez împarte şefia Seriei A cu Roma, conducînd revolta contra nordului Italiei.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

După 27 de ani de la ultimul succes reuşit "afară" cu Milan, Napoli a recidivat duminică pe San Siro şi visează la al treilea titlu din istoria clubului. Maradona a avut premoniţia victoriei, în sms-ul trimis lui Higuain: "Forza Gonzalo! Tu dai golul decisiv".

Similitudinile sînt chiar şocante. Napoli a bătut cu acelaşi scor (2-1) şi pe vremea cînd Higuian nici nu se născuse. Tot un argentinian a marcat golul de 2-0.

Atunci Diego, după ce Giordano deschisese la fel de rapid scorul, acum Pipita. Şi altă coincidenţă: au fost şuturi din afara careului! Maradona avea 25 de ani şi era doar cu 121 de zile mai tînăr ca atacantul adus de la Real cu 37 de milioane de euro.

Există însă o diferenţă. În 1986 Napoli cîştiga la Milano în etapa a 28-a şi titlul era cucerit de Juventus în luptă cu Roma. Acum este abia la început, iar partenopeii se bat cu Juve, Roma, Inter şi Fiorentina.

Balotelli, primul penalty ratat!
Napoli a mai reuşit o performanţă. Reina a rupt seria infailibilă a lui Balotelli de la 11 metri. După 21 de penaltyuri transformate în carieră, Mario nu l-a putut bate şi pe portarul spaniol. A reuşit doar din afara careului în prelungiri, prea tîrziu!

După meci a făcut o criză de nervi, sărind la arbitru, care l-a eliminat. "Ajunge cu ieşirile isterice! Trebuie să înveţe să se controleze. Nimeni nu-i poate intra în cap, deşi toţi îi cunoaştem caracterul", l-a criticat antrenorul Allegri. Balotelli a fost suspendat 3 etape!

26 de ani sînt de la ultimul campionat în care Napoli a pornit cu 4 victorii. Trupa lui Maradona aducea atunci primul titlu din istoria clubului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
monere1980
monere1980  •  24 Septembrie 2013, 23:53
Postat de ivamaistru pe 24 Septembrie 2013, 22:15

Juventus, echipa care nu o agreez din Campionatul Italiei, va fi tot echipa campioana 2013-2014, e omogena, puternica psihic pentru a castiga un campionat, din pacate :(((.

si mai e si ajutata de arbitri :) .... Insa, am incredere in Benitez. Este mai bun decat Conte. De fapt, conte e prastie ca antrenor, aia joaca doar de frica lui :p.... Ai vazut ce priviri turbate are. Numai a om nu seamana. Dar ma rog, deviez de la subiect. Ideea este ca Juve are intr-adevar cel mai bun lot din Serie A, dar cu un antrnor bun poate fi contracarat. Iar Napoli il are si de-aia cred ca are sanse la titlu

ivamaistru
ivamaistru  •  24 Septembrie 2013, 22:15

Juventus, echipa care nu o agreez din Campionatul Italiei, va fi tot echipa campioana 2013-2014, e omogena, puternica psihic pentru a castiga un campionat, din pacate :(((.

monere1980
monere1980  •  24 Septembrie 2013, 17:10
Postat de luciano86 pe 24 Septembrie 2013, 09:40

E foarte bun Higuain dar nu e Maradona... are nevoie de un "Maradona" in spate ca Napoli sa castige campionatul...

eu n-as zice. La cat de omogena este Napoli si la cat de mult a scazut valoarea campionatului italian doar juve este contra-candidata reala a lui napoli la titlu. Milan e in cadere libera de vreo 6-7 ani, iar Roma, Lazio si Fiorentina sint doar candidate de conjunctura. Juve are cea mai tare echipa si poate castiga titlul lejer daca Napoli nu stie sa gestioneze sezonul lung si incarcat. Dar, daca reuseste atunci are sansele ei la titlu

Vezi toate comentariile (4)
Comentează