INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

VIDEO Electrocutaţi! » Arsene Wenger nu cumpără pe nimeni şi pierde ruşinos la debut: 1-3 cu Aston Villa

Cazorla, dreapta, mai bifează o ocazie în dreptul lui Arsenal. Vlaar, căpitanul lui Villa, plonjează să-l blocheze // Foto: MediafaxFoto/AFP +2   FOTO
Cazorla, dreapta, mai bifează o ocazie în dreptul lui Arsenal. Vlaar, căpitanul lui Villa, plonjează să-l blocheze // Foto: MediafaxFoto/AFP

Articol de - Publicat duminica, 18 august 2013 00:00 / Actualizat sambata, 17 august 2013 22:15

”Tunarii” au încasat deja primul duş rece al sezonului. Şi-au tratat de sus adversarul, după 1-0, şi au plătit.

Prima etapă a noului sezon, prima mare surpriză: Arsenal învinsă acasă de Aston Villa (1-3). Un start mai dezastruos nici că se putea pentru Arsene Wenger, care n-a cumpărat pe nimeni în această vară!

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Şi ce promiţător începuseră "tunarii". Cu Oxlade-Chamberlain la serviciu şi Giroud la finalizare: 1-0. Era abia minutul 6. Ce-a urmat însă poate intra foarte bine în categoria "amatorism".

Au ratat 3 ocazii uriaşe
Spre disperarea lui Wenger, londonezii au început să-şi bată joc de ocazii, în timp ce oaspeţii au speculat prompt "găurile" unei defensive visătoare. Aşa s-a întîmplat în minutul 22, cînd Agbonlahor n-a mai putut fi oprit decît prin fault de Szczesny: penalty, Benteke ratează, dar reia apoi în plasă balonul respins de portar (1-1).

Arsenal a continuat să fie distrată - Rosicky a irosit două ocazii uriaşe, Cazorla, una - şi a plătit. Alt fault în careu, Koscielny la Agbonlahor, alt penalty: Benteke, 1-2 (61). Iar după ce "tunarii" au rămas şi în inferioritate, eliminat Koscielny (67), Villa a lovit decisiv: Luna, pe contraatac, 1-3.

Sagna a picat pe gît!
Momente teribile în prelungiri (90+1). Sagna a sărit să lovească balonul cu capul, Benteke l-a contrat, iar francezul s-a rostogolit în aer, pentru a se izbi apoi cu gîtul şi ceafa de gazon (foto 2).

Medicii lui Arsenal s-au chinuit mai bine de-un minut să-l readucă pe picioare, iar Wenger l-a înlocuit. Dar n-a fost singura accidentare în tabăra "tunarilor": Kieran Gibbs a ieşit lovit la cap (28), Oxlade-Chamberlain la genunchi (46).

"Puteam cîştiga meciul, au fost o mulţime de lucruri pozitive în jocul nostru. Şi totuşi, am pierdut. În fotbal se poate întîmpla" (Arsene Wenger, manager Arsenal)

16 şuturi a trimis Arsenal spre poarta lui Villa, însă doar cinci au fost cadrate şi numai unul şi-a atins ţinta

LIVERPOOL - STOKE 1-0

Eroul Mignolet
Liverpool a dat 10,6 milioane de euro pe Simon Mignolet, ca să-l ia de la Sunderland, dar portarul belgian îşi merită fiecare bănuţ. Ieri a fost eroul lui Liverpool cu Stoke, salvîndu-le "cormoranilor" trei puncte cu intervenţiile sale de senzaţie.

Cea mai importantă dintre ele s-a consumat în final, cînd a parat penalty-ul primit de oaspeţi (foto 3) la henţul în careu comis de Agger. Poate că nu se ajungea totuşi aici dacă Liverpool era mai precisă la finalizare (3 bare).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
florinb1
florinb1  •  19 August 2013, 11:36
Postat de danu_villa pe 18 August 2013, 10:38

Ce vorbesti ba? La primul penalty a fost clar rosu pentru portarul lui Arsenal, la al doilea degeaba atinge putin mingea, daca ii ia si picioarele. Sa fie multimit Wenger ca n-a ramas in 10 din minutul 20.

Nu putea fi rosu, mingea nu se ducea direct spre poarta, iar ocazia de gol nu s-a pierdut pentru ca mingea a ajuns la Weimann. Arbitrul a gresit (hm) revenind la fault, Weimann a abut ocazia sa marcheze, e problema lui ca a ratat. Ca fapt divers: Anthony Taylor este nascut la cateva sute de metri de Old Trafford.

florinb1
florinb1  •  19 August 2013, 11:29
Postat de flo_ax pe 18 August 2013, 09:01

cel putin discutabil...dintr-un unghi se pare ca pisca mingea, din spate se pare ca da pe langa ea. Totusi eu ma intreb, ce face Arsenal cu banii obtinuti pe RvP, Fabregas, Nasri si ce-a mai vandut? Plus ce le vine din UCL si marketing, unde sta excelent, chiar are fani. Sustine afacerea de familie a patronilor americani? Cat timp mai clocesc banii aceia?

Discutabil? Uite aici tackle-ul lui Koscielny: ://i.minus.com/ibveTKz6ZigmaZ.gif Sa-mi spuneti si mie unde este penalty, can se vede clar cum atinge mingea. Agbonlahor este cel care se arunca. Cat despre marketing, exact acesta este punctual lor slab. Au trebuit sa se lege in contracte pe termen lung cand au construit Emirates, si a fost bine la inceput, dar intre timp celelalte echipe si-au sporit veniturile sau s-au lasat "luate" de sugar-daddies. Rezultatul e ca Arsenal a ramas flat, si abia acum au inceput sa le intre banii din vanzarea numelui stadionului - si acestia datorita contractului care este "front-loaded". Pentru mai multe referinte, Swiss Ramble este o s

monere1980
monere1980  •  19 August 2013, 01:12
Postat de drimmero pe 18 August 2013, 16:01

ma uit la meciul lui Spuds si au inceput fanii lor sa cante "Arsene we want you to stay". de rasul lumii am ajuns...

oricum erati de rasul lumii. Nimeni nu se sperie de Arsenal de la bergkamp incoace

Vezi toate comentariile (17)
Comentează