INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

VIDEO Eroul de pe Wembley » Pantilimon a pus în seif succesul cu Chelsea, 2-1, şi City merge în finala Cupei

Articol de - Publicat luni, 15 aprilie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 14 aprilie 2013 21:40

Pregătindu-se să predea titlul rivalei United, ”cetăţenii” rămîn în cursă pentru unicul trofeu al sezonului. Panti a luat ieri primul gol în actuala competiţie


Pantilimon mai are un pas pînă la al treilea trofeu în Anglia. După titlul şi Supercupa cucerite în 2012, portarul român visează la Cupă cu Man. City, trecînd ieri pe Wembley de Chelsea (2-1) în semifinale.

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

Trei sferturi de meci aproape că a fost şomer uriaşul de 2,02 m! Cu Lampard şi Terry ţinuţi pe bancă de Benitez, trupa acestuia a fost sac de box pentru "cetăţeni". Care s-au distrat, au avut posesie de peste 66%, au marcat goluri prin Nasri şi Aguero, au mai ratat alte ocazii, dominînd la toate capitolele.

Duminica liniştită i-a fost stricată însă de Demba Ba. Senegalezul care-l ţine rezervă pe Torres nu i-a lăsat nici o şansă (66) la reluarea acrobatică, bară-gol! Era abia al doilea şut pe poarta lui Pantilimon. Trezit din amorţeală, Costel şi-a etalat reflexele şi într-un minut de aur (71) s-a opus egalării cu două parade decisive. Mai întîi i-a furat mingea din picioare lui Mata în mijlocul careului, lungindu-se ca o felină cu ultimii centimetri. Apoi a fost la locul şi momentul potrivit, respingînd la reluarea aceluiaşi Ba.

Chelsea a forţat şi cu Torres, dar "Panti" a închis poarta. A ieşit perfect pe centrări, a tremurat însă la lovitura liberă bătută de David Luiz puţin lîngă bară şi a prins ultima minge în faţa lui Ba în prelungiri.

426 de minute a reuşit Pantilimon să ţină închisă poarta lui Man. City. Demba Ba e singurul care l-a învins în actuala ediţie a Cupei Angliei

4 execuţii pe spaţiul porţii lui Pantilimon, trei după pauză, au avut ieri elevii lui Rafa Benitez din 9 şuturi

"Românul este strălucitor, i-a suflat formidabil mingea lui Mata, salvînd fantastic în faţa lui Demba Ba"
The Guardian, cotidian englez

I-a bătut şi în Supercupă
Pantilimon e la al doilea succes capital cu Chelsea în acest sezon. Acum opt luni, portarul român a luat două goluri, de la Torres şi Bertrand, dar Man. City a cîştigat Supercupa cu 3-2. Costel rămîne cu regretul de a fi ieşit devreme din Cupa Ligii în turul 3, primind 4 goluri de la Aston Villa, chiar pe teren propriu (2-4).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ex_pitesteanul
ex_pitesteanul  •  15 Aprilie 2013, 11:42

pariasem pe chelsea si costel pantilimon m-a cam scos din minti cu paradele lui. succes in finala, panti!

toaderiii
toaderiii  •  15 Aprilie 2013, 09:52

o sa-l vedem pe PANTILIMON in finala FA CUP.SUPER!!!!!!

forumeer
forumeer  •  15 Aprilie 2013, 02:39

Wow, bravo Pantilimon! Finala ar trebui sa fie usoara, Wigan nu e cine stie ce, chiar daca a ajuns pana aici. Sper sa castige Cupa si dupa aceea sa fie imprumutat sau chiar sa plece definitiv la alta echipa de EPL unde sa fie titular, cred ca ar merita. Hart a comis-o de multe ori in sezonul asta, si tot n-a fost scos, deci daca nici acum cand are sezon mai slab nu e rezerva, nici ca va fi vreodata pana se retrage. E clar ca Pantilimon are nevoie de alt club.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează