INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

VIDEO+FOTO Despărţire perfectă pentru Wenger » Arsenal a făcut spectacol cu Burnley la ultima partidă de acasă cu legendarul antrenor pe bancă

Foto: Reuters +9   FOTO
Foto: Reuters

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat duminica, 06 mai 2018 21:52

La ultimul meci pe "Emirates" pentru Arsene Wenger în calitate de manager al lui Arsenal, "tunarii" s-au impus la scor în faţa lui Burnley, 5-0, asigurându-şi astfel locul 6 în Premier League, cu două etape înainte de finalul sezonului.

La 68 de ani, după 22 de sezoane petrecute la cârma formaţiei londoneze, Wenger şi-a anunţat despărţirea de Arsenal în urmă cu câteva săptămâni, iar astăzi, fanii s-au mobilizat exemplar şi l-au aclamat pe toată durata partidei, în ciuda faptului că au existat numeroase critici la adresa francezului în ultimele sezoane. În plus, înainte de startul partidei, Arsene a fost întâmpinat cu gardă de onoare de formaţia sa, adversarii de la Burnley şi oficialii partidei.

Partida a decurs excelent pentru "tunari", Pierre-Emerick Aubameyang deschizând scorul pentru gazde după doar 14 minute, în urma unei pase ideale primite de la Alexandre Lacazette în faţa porţii. Scorul pauzei avea să fie stabilit chiar de Lacazette, în minutul 45+3, nouarul lui Arsenal reluând excelent, din voleu, în poarta lui Nick Pope.

În actul secund, trupa lui Wenger a continuat să fie la conducerea jocului, iar fundaşul Sead Kolasinac a dus scorul la 3-0, în minutul 54, după un şut în cross din interiorul careului. După alte 10 minute, "tunarii" au mai lovit o dată, prin Alew Iwobi, care a fost găsit liber în centrul careului şi a şutat năprasnic. În cele din urmă, Aubameyang a închis tabela pe "Emirates", reuşind dubla după assist-ul lui Bellerin.

În urma acestei victorii, Arsenal ajunge la 60 de puncte strânse după 36 de etape din Premier League şi va termina acest sezon pe poziţia 6, urmând să mai aibă de disputat două partide, pe terenul celor de la Leicester şi Huddersfield. De partea cealaltă, Burnley pierde orice şansă de a-i depăşi pe londonezi în clasament, însă are asigurată poziţia 7 şi participarea în următorul sezon de Europa League.

54 de goluria reuşit Arsenal pe teren propriu, în acest campionat, cele mai multe pentru "tunari" într-un sezon de Premier League, la egalitate cu stagiunea 2004/2005, conform Opta

Arsenal: Cech - Kolasinac, Mavropanos, Chambers (77' Mertesacker), Bellerin - Wilshere (72' Ramsey), Xhaka - Aubameyang, Iwobi, Mkhitaryan - Lacazette (72' Welbeck)

Burnley: Pope - Ward, Tarkowski, Long, Lowton - Gudmundsson (89' Wells), Westwood, Cork, Lennon (71' N'Koudou) - Hendrick - Barnes (22' Vokes)

Surse: mirror.co.ukskysports.comtwitter.com

Fii parte din redacția noastră! Jurnalisport e un proiect inovativ GSP, susținut de Google. În fiecare lună, GSP îi va recompensa pe cei mai performanți useri Jurnalisport. Aici ai toate detaliile!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează