INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM CLUBURI / FC BARCELONA - FC SANTOS 4-0

VIDEO & FOTO Singuri pe lume! » Barcelona a dat recital şi în finala cu Santos

Imediat după fluierul de final al partidei, catalanii au lansat hora bucuriei. +5   FOTO
Imediat după fluierul de final al partidei, catalanii au lansat hora bucuriei.

Articol de GSP - Publicat luni, 19 decembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 18 decembrie 2011 21:56

Messi, Xavi şi ceilalţi elevi ai lui Guardiola au controlat meciul de la un capăt la altul, oferind ultimul argument că sînt cei mai buni în 2011.

A treia oară a fost cu noroc. După două rateuri, FC Barcelona a triumfat, în sfîrşit, şi la Mondialul cluburilor organizat în Japonia, cel din 2009 fiind tranşat în Emirate, la Abu Dhabi. Şi, ca să fie mai dulce, succesul de ieri l-a obţinut exact în faţa celor cu care pierduse pe pămînt nipon în 1992 şi 2006, a brazilienilor. Santos s-a numit victima, surclasată cu 4-0.

N-a fost doar o simplă revanşă. La 8 zile după ce bătea în "Bernabeu" Realul, considerată unica formaţie ce i-ar putea stopa, catalanii au predat o nouă lecţie de fotbal unic, consistent şi eficient, în care adversarul, indiferent cine ar fi, nu-i capabil să se opună. Cu un Neymar şters, Santos n-a avut, astfel, nici o şansă. A fost transformat într-un partener oarecare, neputincios, martor la propria execuţie. Una care s-a întrezărit încă de la pauză, cînd Messi, Xavi şi Cesc au dus scorul la 3-0. Primul avea să încheie definitiv socotelile după o trecere de senzaţie pe lîngă portarul Rafael.

Jocul în sens unic a consemnat destule alte faze fierbinţi. Cesc şi Dani Alves, de pildă, au lovit bara. Chiar şi aşa, Barca a realizat cel mai detaşat rezultat din istoria întrecerii şi a redevenit stăpîna lumii. Şi a făcut-o nu oricum, ci delectînd-o.

71 la sută a fost posesia Barcelonei. Raportul şuturilor, tot în favoarea europenilor: 16-8, pe poartă 9-3

18 trofee internaţionale deţine Barca. Doar Milan are mai multe (20)

"Am făcut un meci mare, văzut de toată lumea. Sînt privilegiat şi mîndru că antrenez acest grup de jucători irepetabil" (Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona)

"Barcelona ne-a învăţat cum se joacă fotbalul. Nu ştiu dacă e imbatabilă, dar acum sigur este cea mai bună din lume" (Neymar, atacant FC Santos)

MVP Messi
Autor al unei "duble", Lionel Messi a fost ales nu doar jucătorul finalei, ci şi cel mai bun al turneului, devansîndu-i pe Xavi şi Neymar. Golurile l-au ajutat pe "decarul" Barcelonei să atingă un reper aparte: a înscris în toate competiţiile anului. Singurul care mai izbutise o asemenea performanţă a fost colegul său Pedro, în 2009. În 2011, Messi are 55 de reuşite. El poate avea goluri deja şi în toate întrecerile actualului sezon dacă va puncta joi, în Cupă, cu Hospitalet (liga a 3-a).

FC BARCELONA - Santos 4-0
(Messi 17, 82, Xavi 24, Cesc Fabregas 45)
FC BARCELONA: Valdes - Daniel Alves, Pique (56 Mascherano), Puyol (85 Fontas), Abidal - Xavi, Busquets, Thiago Alcantara (79 Pedro) - Cesc Fabregas, Messi, Iniesta. Antr. J. Guardiola
FC SANTOS: Rafael - Leo, Dracena, Rodrigo, Durval, Danilo (31 Elano) - Arouca, Henrique, Ganso (83 Ibson) - Borges (78 Kardec), Neymar. Antr. M. Ramalho
A arbitrat Ravşan Irmatov (Uzbekistan)
Finala mică: AL SADD (Qatar) - Kashiwa Reysol (Japonia) 0-0/4-3 penalty.

Mesajul lui Cristiano Ronaldo

În timp ce Barca era în Japonia, Real a ţinut să arate că a trecut peste recentul eşec din El Clasico (1-3) şi a umilit-o pe FC Sevilla, 6-2, chiar în deplasare. A fost al 3-lea meci stagional jucat de madrileni în roşu, toate cîştigate. Autor a trei reuşite, Cristiano Ronaldo a insistat să răspundă criticilor cu un mesaj înţepat: "Aceste goluri sînt ca să închid gura celor care m-au atacat. Criticile nu mă ating pentru că eu muncesc şi o fac bine. Cei ce vorbesc de mine nu înţeleg fotbalul".

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează