INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FINALA CM CLUBURI

VIDEO Happy Christmas! Ronaldo, hat-trick în finala de la Yokohama, cum nimeni n-a mai reușit la Mondialul cluburilor

Articol de - Publicat luni, 19 decembrie 2016 00:00

Asta înseamnă să fii mare! Și când joci prost, marchezi trei goluri, câștigi trofeul și ești ales cel mai bun fotbalist.

Al finalei, al turneului. Plus titlul de golgeter! El este Cristiano Ronaldo, Balonul de Aur într-un an unic pentru lusitan: 3 cupe internaționale cu Madridul și titlul european cu "naționala".

Click aici pentru VIDEO!

Cristiano și Pelé

Ieri, CR7 nu părea în apele lui. Sau prea relaxat, deconectat, sigur de victorie în fața Kashimei Antlers, prima echipă japoneză în finala Mondialului cluburilor. S-a trezit când niponii aveau 2-1, egalând din penalty, și a fost bombardier în prelungiri, după ce asiaticii rataseră 3 ocazii enorme pe ultimii metri ai timpului regulamentar. Încă două goluri, Cristiano. Și e primul care reușește un hat-trick într-o finală a competiției. Dacă ne întoarcem și la Cupa Intercontinentală, îl găsim doar pe Pelé cu "triplă": 1962, la Santos, 5-2 cu Benfica.

Zidane, dincolo de 90

De ce au fost prelungiri? Pentru că Zidane (al 3-lea, după Trapattoni și Ancelotti, învingător și ca jucător, și ca tehnician) nu poate câștiga un trofeu ca antrenor decât dincolo de 90 de minute. Așa s-a întâmplat în toate finalele din acest an:

  • 1-1, 5-3 la penaltyuri cu Atletico (Ligă)
  • 3-2 după extra-time cu Sevilla (Supercupa Europei)
  • 4-2 în prelungiri cu Antlers (CM Cluburi)

Albii sunt cei mai buni

Pentru Real, 2016 este anul încoronării. Cea mai bună formație din toate timpurile:

  • 32 de titluri în Spania (record)
  • 11 trofee în Champions (record)
  • 5 cupe mondiale: două la CM și 3 Intercontinentale (record).

12 trofeeinternaționale (toate) au cucerit între 2014 și 2016 cluburile spaniole: Real (6), Barcelona (3) și Sevilla (3)

18 finale(toate) a jucat Sergio Ramos la Real și "naționala" Spaniei: a câștigat 10 cu albii și 3 cu Furia Roja

Premiile CM Cluburi 2016

  • Locul 1 - Real Madrid
  • Locul 2 - Kashima Antlers
  • Locul 3 - Nacional Medellin
  • Golgeter - Ronaldo (Real, 4 goluri)
  • Balon de Aur - Ronaldo (Real)
  • Balon de Argint - Modrici (Real)
  • Balon de Bronz - Shibasaki (Antlers)

Ramos, iertat de "roșu"!

În minutul 90, la 2-2, Sergio Ramos a faultat un adversar, rupând contraatacul nipon. "Galben" clar. Arbitrul Janny Sikazwe a dus mâna la buzunar. Ar fi fost al doilea cartonaș pentru căpitanul albilor. Urma eliminarea! Totuși, "centralul" zambian s-a răzgândit. A dictat lovitură liberă în favoarea lui Real! Apoi, a schimbat, oferind mingea japonezilor. Dar a uitat de "roșul" lui Ramos.

Primul meci cu 8 schimbări

Morata (intrat în minutul 112) a fost primul jucător în istoria fotbalului care apare ca a 4-a înlocuire într-o partidă oficială. Ulterior, și Kashima a făcut-o. FIFA a introdus noua regulă, o schimbare suplimentară în prelungiri, doar ca experiment pentru două competiții: Olimpiadă și CM Cluburi.

REAL - ANTLERS 4-2 d.p.

(Benzema 9, Ronaldo 60 penalty, 97, 104 - Shibasaki 44, 52)

REAL: Navas - Carvajal, Varane, Sergio Ramos (108 Nacho), Marcelo - Modrici (105 Kovacici), Casemiro, Kroos - Lucas (81 Isco), Benzema, Ronaldo (112 Morata). Antr. Z. Zidane

ANTLERS: Sogahata - Nishi, Ueda, Shoji, Yamamoto - Endo (103 Ito), Nagaki (114 Akasaki), Ogasawara (68 Fabricio), Shibasaki - Kanazaki, Doi (88 Suzuki). Antr. M. Ishii

A arbitrat Janny Sikazwe (Zambia)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close