INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARSENAL - TOTTENHAM 5-2

VIDEO High Five » Arsenal, bucuria fotbalului. De la 0-2 la 5-2 într-o viteză nebună

"Scăriţă" spre cer. Theo Walcott saltă mingea elegant peste Parker şi Friedel. Cei de la Tottenham au simţit doar gustul ierbii // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 27 februarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 26 februarie 2012 21:58

O săptămînă dramatică s-a încheiat cu un triumf al "tunarilor" în derbyul Londrei. Şi Wenger poate zîmbi: aceasta e echipa visată de el.

Nimeni nu renaşte mai frumos ca Arsenal. După eliminarea din Cupa Angliei, după 0-4 cu Milan în Ligă, după 0-2 cu Tottenham ieri, într-o jumătate de oră înfiorătoare în derbyul londonez, echipa lui Wenger se ridică de la pămînt, ca şi cum nimic nu s-ar fi întîmplat, şi joacă miraculos 60 de minute. Un fotbal superb, pentru sufletul fanilor alb-roşii.

AICI AI REZUMATUL VIDEO!

Viteza debordantă, pasele legate printr-un fir invizibil, piruetele lui Van Persie şi "scăriţa" lui Walcott l-au făcut fericit pe Arsene Wenger. Niciodată în 16 ani, managerul nu mai fusese atît de contestat ca înaintea acestei partide. Iată răspunsul său oferit celor care susţin că a venit timpul, la 62 de ani, să se retragă de la Arsenal.

Nu sînt trofee, e show
Cu această "corabie a nebunilor", francezul nu vrea să scape locul 4. Dacă s-ar termina acum campionatul, "tunarii" s-ar califica în Ligă şi ar lăsa Chelsea în Europa League. Ar fi mai mult decît nimic pentru Wenger. Într-un sezon incredibil, în care trupa lui a apărut de trei ori pe lista celor mai neaşteptate rezultate:
- Man. United - Arsenal 8-2
- Man. United - Man. City 1-6
- Chelsea - Arsenal 3-5
- Arsenal - Tottenham 5-2

De şapte ani aşteaptă suporterii lui Arsenal o performanţă, un trofeu. Se consolează însă cu multe momente de fotbal adevărat.

"Acesta este spiritul lui Arsenal. Un fotbal născut din talent şi exuberanţă" (Arsene Wenger, manager Arsenal)

NORWICH - MAN. UTD. 1-2: Sir Ryan, 900 cu gol!
Ieri a fost încă o zi mare pentru Ryan Giggs (foto). Galezul, 38 de ani, care a debutat în campionat în urmă cu 21 de ani, a jucat meciul 900 la Man. United. Şi nu oricum. În ultimul minut, la ultima minge a partidei, unul dintre artiştii istoriei fotbalului a marcat al 107-lea său gol în Premier League. Cine a înscris primul gol al "diavolilor"? Scholes, 37 de ani, care s-a întors pe gazon la o jumătate de an de la retragere şi joacă încîntător. Giggs şi Scholes, minunile din Manchester.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează