INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

VIDEO I-a lăsat să înscrie şi şi-a dat demisia! » Antrenorul Kasimpaşei a plecat de la echipă după gestul de fair play

Hasan Kabze, căpitanul Konyei, a intrat cu mingea în poartă. Nimeni nu l-a împiedicat // Foto: Guliver/GettyImages
Hasan Kabze, căpitanul Konyei, a intrat cu mingea în poartă. Nimeni nu l-a împiedicat // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 15 martie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 14 martie 2015 23:40

"Nu puteam să las nerăsplătit gestul celor de la Konya", a declarat Şota Arveladze, fost mare fotbalist georgian, care a decis să nu mai continue la Kasimpaşa după acest meci pierdut cu 2-1: "Le-am spus băieţilor că renunţ".

Un moment straniu vineri seară, la Konya, pe stadionul lui Torje şi Marica. În minutul 19, olandezul Babel, extrema lui Kasimpaşa, s-a prăbuşit după un duel aerian şi a rămas pe gazon, zvîrcolindu-se. Nu era însă o durere greu de suportat.

VIDEO Fair-play în Turcia! Echipa lui Gabi Torje şi Ciprian Marica a fost lăsată de adversară să marcheze

Simula doar o lovitură puternică. Văzîndu-şi adversarul jos şi convinşi că e accidentat, jucătorii gazdelor au vrut să dea mingea afară şi s-au oprit. Aşteptau ca arbitrul să oprească meciul, dar "centralul" n-a fluierat. Şi nici Kasimpaşa n-a apreciat gestul rivalilor.

Unicul care n-a acceptat golul
În timp ce "trişorul" Babel se ridica şi sprinta de parcă nu s-ar fi întîmplat nimic, Donk, alt batav, căpitanul oaspeţilor, a luat balonul, a mai înaintat cîţiva paşi şi a şutat cu boltă de la 30 de metri peste portarul Konyei, care nu se aştepta la un asemenea final al acţiunii.

Arbitrul Mete Kalkavan n-a intervenit, validînd reuşita. Unicul de la Kasimpaşa care n-a acceptat golul - alb-verzii, frustraţi, au protestat zadarnic - a fost antrenorul. De pe margine, Şota Arveladze, fost mare golgeter georgian la Trabzon, Ajax şi Glasgow Rangers, le-a făcut semn propriilor fotbalişti să se dea la o parte. Şi să-i lase pe rivali să egaleze.

Gest minunat la înfrîngere
Ceea ce s-a şi întîmplat. Torje a mişcat mingea la centrul terenului, iar căpitanul Hasan Kabze a trecut lejer printre albaştri (goalkeeperul era în afara porţii) şi a înscris cel mai uşor gol din carieră. 1-1.

Neşansa lui Arveladze, Konya a învins vineri. 2-1, alt gol Hasan Kabze, din penalty. Şi, la final, tehnicianul gruzin şi-a dat demisia: "Nu puteam să las nerăsplătit gestul adversarilor. Le-am arătat ce înseamnă Kasimpaşa. Eu nu mai rămîn. Le-am spus deja băieţilor că renunţ".

Torje eliminat!
Konya a învins, dar Gabi Torje n-a prins finalul de meci pe gazon. Titular vineri, "tricolorul" a văzut "galben" la fiecare sfîrşit de repriză (43 şi 88), iar după cel de-al doilea avertisment a plecat la vestiare, eliminat. Primul său "roşu" din Turcia. În acest sezon, a mai primit 8 cartonaşe galbene. Ciprian Marica a jucat la alb-verzi din minutul 64.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  15 Martie 2015, 12:44

superb. cred ca olandezul nu a vrut sa dea chiar bolta aia perefcta, dar nu si-a putut stapani instinctele. a dat un lob perfect.)

pasionat_
pasionat_  •  15 Martie 2015, 12:31

tot ce-am inteles din articolul asta e ca Torje a dat o pasa de gol....

raul4steaua
raul4steaua  •  15 Martie 2015, 12:11

Meciul asta a fost mare blat, iar antrenorul lui Kasimpasa pleaca de rusine de la echipa.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează