INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID - BARCELONA 2-1

VIDEO I-au bătut de două ori în cinci zile! După 3-1 în Cupă, galacticii supun din nou Barcelona: 2-1 în campionat

Valdes nu mai poate evita golul, iar Mascherano (dreapta) e spectator. Benzema trimite mingea în plasă din şase metri // Foto: Guliver/GettyImages
Valdes nu mai poate evita golul, iar Mascherano (dreapta) e spectator. Benzema trimite mingea în plasă din şase metri // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 03 martie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 03 martie 2013 00:52

Într-un meci început cu 7 rezerve şi fără Ronaldo, albii ar fi putut repeta scorul din Copa del Rey dacă mingea lui CR7, intrat în ultima jumătate de oră, nu ar fi lovit bara la vinclu în minutul 88.

Niciodată, o echipă nu cîştigase El Clasico de două ori în cinci zile! A reuşit Real acum, în ceea ce ar putea fi cea mai frumoasă săptămînă pentru fanii madrileni. Nu au cucerit nici un trofeu, dar au supus Barcelona, au învins-o şi în semifinalele Cupei, şi în campionat. 3-1 marţi, 2-1 ieri.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Iar succesul de pe "Bernabeu" e cu atît mai preţios cu cît Mourinho a trimis în focul derbyului rezervele. Îl interesa mai mult revanşa cu Man. United din "optimile" Ligii (5 martie), aşa că a schimbat 7 jucători faţă de precedenta confruntare cu Barca. Inclusiv pe Cristiano Ronaldo. În timp ce la catalani doar Xavi şi Fabregas lipseau.

Pe mîna debutantului
Mou şi-a atacat rivalii cu Morata, 20 de ani, debutant în Clasic, dar tocmai acest Morata a aprins partida. După numai şase minute, l-a driblat abil pe Dani Alves, centrînd puternic în careul mic. Perfect pentru Benzema, care nu putea rata cu poarta goală. 1-0.

Barca, 71 la sută posesie în prima repriză, a avut reacţie, Messi a profitat de spaţiul lăsat de Sergio Ramos, l-a întors din fentă şi i-a şutat apoi printre picioare. 1-1. Pînă la pauză, tot Messi ar fi putut înscrie, dar balonul său s-a pitit după mănuşile lui Diego Lopez.

Pique doarme, profită Ramos
În minutul 57, Mourinho l-a chemat la arme pe Cristiano. Dintr-o dată, Real a prins aripi. Şi după ce Morata a ratat singur cu portarul golul vieţii, albii au întors cuţitul în rana catalană: Sergio Ramos, cu capul, de lîngă Pique (fundaşul blaugrana l-a pierdut din marcaj şi pe Varane, marţi), 2-1. N-a fost 3-1, ca în Cupă, Ronaldo a trăsnit bara la vinclu. Şi nici 2-2, în prelungiri. Cînd arbitrul Lasa a uitat că se dă penalty la fault în careu, iertîndu-l pe Sergio Ramos şi deschizînd balul la Madrid.

53 de ani au trecut de cînd Real a învins Barca de două ori într-un interval mai scurt de o săptămînă (1960, în 6 zile)

50 de goluri a marcat Leo Messi în acest sezon în toate competiţiile; are 39 de reuşite în La Liga

6-2 a fost raportul ocaziilor de gol pentru Real Madrid în derbyul de ieri cu Barcelona

REAL MADRID - BARCELONA     2-1
(Benzema 6, S. Ramos 82 - Messi 18)

REAL: D. Lopez - Essien, Varane, S. Ramos, Coentrao (68 Arbeloa) - Pepe, Modrici - Callejon, Kaka (57 Khedira), Morata - Benzema (57 C. Ronaldo). Antr. J. Mourinho

BARCELONA: Valdes - Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba - Thiago (85 Tello), Busquets, Iniesta - Pedro (77 Adriano), Messi, David Villa (66 Alexis). Antr. J. Roura

A arbitrat Miguel Perez Lasa
Eliminare: Valdes (după fluierul final)

ALTE ŞTIRI:

L-a egalat pe Di Stefano: 18!
În sfîrşit, Messi l-a ajuns pe vestitul jucător blanco în topul golgeterilor din El Clasico! Alfredo di Stefano, eroul Madridului în perioada 1953-1964, nu mai este unicul cu 18 reuşite în marele derby castillano-catalan. De ieri, are şi Barca un jucător în fruntea acestei ierarhii. Şi, cu puţin noroc, "Puricele" ar fi putut marca încă o dată în acest meci. Oricum, e singurul din istoria Primerei care înscrie 16 partide la rînd.

Penalty clar în prelungiri pentru Barca
În minutul 90+3, Adriano a pătruns vijelios în careu, driblîndu-l pe Sergio Ramos. A trecut mingea, nu şi jucătorul. Căpitanul Madridului a ridicat piciorul, barîndu-i calea adversarului. Penalty evident, pe care arbitrul Perez Lasa nu l-a dictat! Enervat, mai ales că Iniesta tocmai primise un "galben", Pique a făcut semnul cătuşelor, încrucişîndu-şi mîinile deasupra capului exact ca Mourinho la Inter. După fluierul final, Valdes l-a înjurat violent pe arbitru, care i-a dat galben-roşu din două mişcări!

Maradona, în loja lui CR7
O prezenţă neaşteptată pe "Santiago Bernabeu". Diego Maradona. Şi El Pibe de Oro nu a fost invitat de Messi, ci de inamicul său, Cristiano Ronaldo! Maradona a urmărit partida din loja oferită de Florentino Perez pentru familia lui CR7.

Clasic pentru marile pieţe
Programarea acestui Real - Barca la ora 17:00 are o logică: astfel, derbyul a putut fi urmărit normal (nu la primele ore ale dimineţii) în toată lumea, inclusiv pentru marea piaţă asiatică. La Beijing, Clasicul a început la 11:00 seara, şi nu la 4:00 dimineaţa, ca marţea trecută. La Buenos Aires şi Sao Paulo era prînzul, la New York fiind două ore mai devreme. În Emiratele Arabe, startul meciului s-a dat la ora 18:00.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (36)
dani_val
dani_val  •  03 Martie 2013, 16:39
Postat de neaga1900 pe 03 Martie 2013, 13:33

Penibil esti tu : Real joaca fotbal , iar Barca ceseste lovituri de la 11 metri , rosii pentru adversari ...Daca aera un 8-1 nu stiu cine se putea suparav - noroc cu valdes ...

Vezi ca este un articol cu Liverpool, ce sa vezi, zero comentarii, poate aveai ceva de spus de echipa pe care o simpatizezi, poate o vei face dupa ce termini de ponegrit Barca.

sprinjeanul
sprinjeanul  •  03 Martie 2013, 16:13
Postat de xstream pe 03 Martie 2013, 14:28

o statistica interesanta , realul nu a fost penalizata cu penalty uri de 30 de etape ,desi numai in ultimele "clasico " uri trebuiau dictate vreo 2-3 ,dar ce sa faci cand e echipa regelui ,care se stie ce antecedente are din trecut

dar ce sa faci cand ai apucat pe aratura?

supersolo
supersolo  •  03 Martie 2013, 15:28

Intamplator sau nu ....Barca a inceput sa aiba probleme ...se vede ca nu mai au suflu ...fara Guardiola sau Vilanova...sunt in pom ...cu secumdul asta Roura ...pot pierde si campionatul ...desi e greu de zis ....au un avantaj considerabil...

Vezi toate comentariile (36)
Comentează