INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER CITY - LEICESTER 1-3

VIDEO Leicesterminator » Bomba anului, alt supermeci! Leicester și-a mărit avansul în fruntea clasamentului după 3-1 cu City

Huth (dreapta, în negru) scapă de marcajul lui Demichelis și deschide scorul // Foto: Reuters +2   FOTO
Huth (dreapta, în negru) scapă de marcajul lui Demichelis și deschide scorul // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 07 februarie 2016 00:00

Leicester e lider, la 6 puncte de City și 8 de Arsenal. Gary Lineker tremură: a promis că va prezenta în chiloți emisiunea de la BBC dacă Leicester ia titlul.

Vardy, golgeterul Premier, n-a mai înscris, Mahrez a fost ieri eroul, cu gol și assist (plus "dubla" lui Huth). El poate fi "player of the year", cu Leicester sprintînd spre primul său titlu din istorie. Mai sînt doar 13 etape.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Înapoi în timp, fix în urmă cu an. Leicester era ultima în Premier, cu doar 17 puncte, la 46 de lungimi de liderul Chelsea! Azi, 7 februarie 2016, "vulpile" sînt în vîrf, avînd 53 de puncte după 25 de etape. Man. City e la două victorii distanță, iar Arsenal, și mai în spate. Chelsea aproape că nu mai există. O despart 24 de puncte de locul 1!

"Yes we can! Dar eu nu sînt Obama"

Vineri, la conferință, cînd a fost întrebat dacă titlul e posibil, Ranieri a zîmbit: "Yes we can! Totuși, eu nu sînt Obama". Însă ieri, managerul italian chiar a fost Obama, și albaștrii au continuat în același ritm frenetic, cu jocul lor direct, vertical, fără prea multe înflorituri.

După 3-0 cu Stoke și 2-0 cu Liverpool, 3-1 pe terenul lui City. Echipa de 28,6 milioane de euro - atît a costat formula de start - a spulberat-o pe cea care a plătit numai pentru Sterling 62,5 milioane.

Aruncați în iarbă din fente

"Leicester poate cîștiga acest campionat. Așa că arătați-i mai mult respect!", scria Jamie Carragher în editorialul său din Daily Mail. Vardy, golgeterul ligii (18 reușite), n-a înscris și pe Etihad Stadium, dar eroul a fost Mahrez, algerianul candidat la "jucătorul anului".

Încă un assist, al 10-lea, și un nou gol spectaculos (14) în startul reprizei secunde pentru playmakerul cumpărat cu 500.000 de euro în 2014!

L-a păcălit pe Otamendi, care a încercat să se agațe de tricoul lui și a căzut în nas, o bicicletă și Demichelis a zburat în direcția greșită amețit de fentă. Și nici Hart n-a avut reacție, mingea lui Mahrez transformîndu-l în spectator pe goalkeeperul "naționalei" Angliei.

Surpriza a fost acum Huth, stoperul cu două goluri ieri, o performanță repetată după exact cinci ani. Cînd era la Stoke și reușea "dubla" la un 3-2 cu Sunderland.

Pariurile nebune

La 0-3, Sky Bet anunța: "Cineva a pariat 50 pence pe două goluri Huth la o cotă 150/1. Altcineva, mai nebun, a mizat 25 pence că Huth deschide scorul și Leicester învinge cu 3-0". Ultimul avea cota 1.600/1, dar nu i-a ieșit. Golul lui Aguero, de 1-3, în minutul 87, i-a stricat week-end-ul.

După meci, Gary Lineker, fost golgeter al "naționalei", care și-a început cariera la Leicester, plutea pe norul fericirii. "Leicester e fruntea Premier cu un asemenea avans. Imposibil! Îmi vine să plîng!".

N-a uitat ce a promis pe 14 decembrie 2015: "Dacă «vulpile» vor cuceri titlul, voi prezenta în chiloți prima ediție din sezonul viitor la Match of the Day!". Lineker se întreabă acum dacă va avea cineva milă de el la show-ul realizat de BBC: "Mă vor lăsa măcar să-mi iau o vestă?".

"Casele de pariuri ne văd favoriți la titlu? Nu le cred. În vară, mă dădeau primul demis"
Claudio Ranieri, manager Leicester

"E o nebunie. Nu ne-a fost frică, nu ne gîndeam decît să cîștigăm. Jucăm fiecare meci ca și cum ar fi ultimul. Am mare încredere. Mergem duminica viitoare la Arsenal să ne luptăm"
Claudio Ranieri, manager Leicester

"Nu pot să cred ceea ce văd. E o performanță inimaginabilă, Leicester merită totul din plin. City? Înfiorătoare fără minge"
Chris Waddle, fost internațional englez, la BBC

24 de goluriau fost create de Riyad Mahrez în acest campionat: 14 goluri și 10 assisturi. E numărul 1 în top, urmat de Vardy (18 goluri și 3 pase decisive)

47 de goluria marcat Leicester, cel mai bun atac din acest sezon, la egalitate cu Manchester City

DIFERENȚA FINANCIARĂ

City vs Leicester
561* Costul lotului 78
200 Transferuri vară 47
74 (De Bruyne) Transfer-record 11,6 (Kramarici)
280 Salarii anuale 71
461 Venitul clubului 136

* Sumele sînt exprimate în milioane de euro.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  07 Februarie 2016, 11:36

Pe teren nu intra banii ci jucatorii, Leicester jos palaria.

eugeniustin
eugeniustin  •  07 Februarie 2016, 11:26

Campionat ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zidane92
zidane92  •  07 Februarie 2016, 10:15

Inca un jucator "descoperit" de mine face furori! Vardy si Mahrez vor aduce titlul in curtea lui Leicester! Leicester save the queen !!!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează