INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA - MEXIC 2-1

VIDEO Liderul silenţios Pirlo şi-a împlinit un vis din copilărie, marcînd pe Maracana contra Mexicului, 2-1

Articol de - Publicat marti, 18 iunie 2013 00:00 / Actualizat luni, 17 iunie 2013 22:24

MVP-ul meciului, mijlocaşul de 34 de ani care a vrut să se lase de fotbal în 2005, după finala Ligii pierdută cu Liverpool, se inspiră la loviturile libere de la brazilianul Juninho


Nu şi-a dorit "Balonul de Aur", a fost aproape să joace la Real ori Barca şi a vrut să renunţe la fotbal în 2005, după finala Ligii cu Liverpool pierdută la penaltyuri la Istanbul, deşi Milan a avut 3-0! Andrea Pirlo a visat să înscrie însă pe Maracana, iar visul i s-a împlinit în meciul cu Mexic (2-1), la Cupa Confederaţiilor! La a o suta selecţie, a reuşit primul gol al Italiei pe mitica arenă. O lovitură liberă în vinclu, în stilul Juninho Pernambucano, de la care a mărturisit că se inspiră.

Click aici pentru VIDEO!

"M-am gîndit înaintea jocului să marchez şi am încercat să bat cît mai bine. E extraordinar să auzi întregul stadion strigîndu-ţi numele. De mic copil mi-am imaginat ziua asta pe Maracana", admite mijlocaşul de 34 de ani. Pe care şi Prandelli îl elogiază: "Te lasă fără cuvinte. E nevoie doar de o îmbrăţişare şi aplauze. Andrea e un exemplu, esenţa fotbalului. Este foarte tehnic şi la fiecare atingere de minge lansează un mesaj pozitiv, chiar şi un jucător prea normal poate fi prea bun". Selecţionerul squadrei azzurra continuă: "Pirlo îmi aminteşte de Scirea, prin felul de a fi un lider silenţios. În faţa acestor personaje, în rarele ocazii cînd decid să intervină, vestiarul amuţeşte".


"Pirlo reprezintă fotbalul cu faţă umană. N-a vrut niciodată să devină un personaj, dar în teren a fost mereu un jucător fantastic"
Cesare Prandelli, selecţioner Italia

"Golul lui e o capodoperă. Şi-a făcut singur cel mai frumos cadou la meciul 100 în «naţională». Merita recompensa asta pe Maracana"
Gianluigi Buffon, căpitan Italia

"Nu ştiam regulamentul" :)
Balotelli a punctat decisiv în minutul 78, dar Prandelli l-a certat. "Mario trebuie să înceteze să-şi mai arate muşchii! I-a văzut deja toată lumea, iar cartonaşele contează", a răbufnit selecţionerul. Reacţia atacantului Italian, avertizat de arbitru după ce şi-a scos tricoul, i-a lăsat pe toţi mască: "Nu ştiam că «galbenele» se contabilizează. Promit să nu mă mai dezbrac după gol".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
plischi
plischi  •  18 Iunie 2013, 05:53

ce fotbalist a scos de sub palarie mircea lucescu!

thumbzilla..
thumbzilla..  •  18 Iunie 2013, 01:46

A imbatranit si asta,dar tot super fotbalist a ramas.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează