INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - REAL MADRID 2-2

VIDEO Madridul lui Mourinho a atacat, a avut ocazii, a egalat, dar a fost eliminat! The Special Out

Ramos a marcat la 0-0, dar golul a fost anulat pentru un fault la Alves
Ramos a marcat la 0-0, dar golul a fost anulat pentru un fault la Alves

Articol de - Publicat joi, 26 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 26 ianuarie 2012 01:17

Numai în prima repriză a ratat Realul trei situaţii clare de gol. Scorul la pauză? 2-0 pentru Barca. Oaspeţii au revenit şi s-ar fi putut califica dacă ar mai fi înscris o dată!

VEZI AICI GOLURILE ŞI COMENTARIUL LIVE AL PARTIDEI!

Azi, Jose Mourinho împlineşte 49 de ani. Ar fi vrut să sărbătorească, dar nu poate. A fost aproape de o calificare istorică în semifinalele Cupei Spaniei, chiar pe terenul Barcelonei. Dacă Real ar mai fi marcat o dată şi ar fi învins pe Camp Nou cu 3-2, ar fi dat lovitura. Şi totuşi, nu a reuşit. A fost doar un 2-2 de infarct.

Portughezul, pe care Barcelona l-a refuzat ca antrenor în 2008, a schimbat tactica faţă de ultimele meciuri. Madridul a jucat curajos, a făcut presing, a pasat, a verticalizat, accelerînd jocul, a avut o primă repriză mai bună. Arogant, l-a folosit şi pe Pepe, inamicul public numărul 1. Însă, la pauză, scorul era 2-0 pentru catalani!

Unii ratează, alţii marchează
În secunda 11, oaspeţii puteau deschide scorul: Pique dormea, Higuain a rămas singur cu Pinto, dar a tras aiurea dintr-o poziţie ideală. Posesia catalană nu era perfectă, iar pe contre Ronaldo rata încă două şanse. Pentru ca apoi, în numai două minute (25-27), Mourinho să ajungă la agonie. Mingea extraordinară a lui Ozil a lovit transversala şi stîlpul din dreapta, aterizînd pe linia porţii. Imediat, Pinto s-a complicat în propriul careu şi, speriat, i-a pasat direct lui Higuain. Altă ocazie imensă: argentinianul a tras direct în portar!
Pe acest fond, Barca a scurtcircuitat jocul. Într-un final de repriză uluitor, campioana blaugrana şi-a trimis adversarul la pămînt. Messi, care nu reuşise să scape pînă atunci de marcajul albilor, a sprintat irezistibil cu balonul la picior, pasă genială, printre, şi Pedro n-a greşit ţinta. 1-0. În prelungiri, şutul splendid al lui Dani Alves, în cross, s-a oprit în plasă, la vinclu.

Madridul renăscut
Real părea KO. S-a trezit din pumni. Mourinho a mutat perfect în minutul 62. I-a scos pe obosiţii Kaka şi Higuain, aruncîndu-i în foc pe Callejon şi Benzema. Meciul a căpătat un ritm frenetic. Şi oaspeţii au egalat! Ronaldo, după o deschidere de vis a lui Ozil, şi Benzema, care a jonglat pe lîngă Puyol şi nu a iertat. De aici, Clasico pe contre. Numai că eliminarea lui Sergio Ramos, din final, a închis derbyul.

BARCELONA - REAL 2-2, în tur 2-1
(Pedro 43, Dani Alves 45plus2 - Ronaldo 68, Benzema 72)
BARCELONA: Pinto - Dani Alves, Pique, Puyol, Abidal - Xavi, Busquets, Iniesta (29 Pedro) - Alexis (79 Mascherano), Messi, Fabregas (70 Thiago). Antr. P. Guardiola
REAL: Casillas - Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao - L. Diarra (52 Granero), Xabi Alonso - Kaka (62 Callejon), Ozil, C. Ronaldo - Higuain (62 Benzema). Antr. J. Mourinho
A arbitrat Teixeira Vitienes
Eliminare: Sergio Ramos (88)

Toţi au vrut penalty
Numai în prima repriză s-au cerut trei lovituri de pedeapsă: două pentru Real, una pentru Barca. În minutul 18, Busquets a blocat mingea cu mîna. Jocul a continuat, la fel ca în careul celălalt, cînd Pepe l-a împins pe Alexis (35). Patru minute mai tîrziu, oaspeţii au vrut 11 metri la blocajul lui Abidal. Nu s-a dat nimic. Arbitrul Teixeira Vitienes a greşit însă clar pentru că nu l-a eliminat pe Diarra (45), care ar fi meritat al doilea "galben" la faultul asupra lui Messi. Însă, după pauză, Teixeira a anulat corect golul lui Real: Ramos l-a tras de braţ pe Alves.


„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (92)
ravanelly
ravanelly  •  26 Ianuarie 2012, 19:13

frumos realu de ieri seara. daca mou va juca la fel de ofensiv si in urmatoarele derbyuri sigur va veni si victoria!!!

marku121
marku121  •  26 Ianuarie 2012, 18:49

Realul a jucat bine, a avut momente când a arătat ca vechiul Real , dar echipa mai buna merge mai departe. Asta este certitudine si tot ce si-au dorit fanii fotbalului. Cel mai bun sa se califice.

marku121
marku121  •  26 Ianuarie 2012, 18:44
Postat de str82h3ll pe 26 Ianuarie 2012, 16:18

Un fundas nu se apara cu o mana la cap si o mana intre picioare, se apara cu ambele maini la spate tocmai din acest motiv... iti aperi capul, ok, e hent. E simplu!

Si ca sa nu mai existe îndoieli de 11m...Nu sa schimbat direcția mingiei în urma "atingerii" celor 3 degete. Număr dublu de faulturi ale Realului, Dar și multe faulturi ale Barcelonei , erau dat prea ușor...jucătorii Realului la orice contact se aruncau la pământ. Pepe cel mai nesimțit jucător. Realul ar fi trebui pana la final sa aibe doi eliminați, unul în prima repriza. La cat faulta Pepe sa văzut ca arbitrul nu vroia sa îl sancționeze cu cartonaș. Ronaldo se arunca pe jos la cea mai mica atingere.

Vezi toate comentariile (92)
Comentează