INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

VIDEO Mat cu Toure! » Manchester City şi-a acontat al treilea titlu după 44 de ani

Toure nu-i lasă nici o speranţă lui Krul, portarul de la Newcastle // Foto: Reuters
Toure nu-i lasă nici o speranţă lui Krul, portarul de la Newcastle // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 07 mai 2012 00:00 / Actualizat duminica, 06 mai 2012 23:14

Liderul a trecut ultimul hop, 2-0 la Newcastle. Ca să fie campioni ”cetăţenii” trebuie s-o bată acasă pe modesta QPR, beneficiind de cele 8 goluri avantaj faţă de United.

Ceea ce n-a reuşit Manchester Utd în derby nu a putut nici Newcastle! Manchester City nu s-a speriat de "coţofene" şi a strîns toate punctele pe "Sports Direct Arena", fiind ca şi campioană! Un 2-0 însă cu destule emoţii, conturat în ultimele 20 de minute, graţie "dublei" lui Yaya Toure.

VEZI AICI GOLURILE!

"Cetăţenii" şi-au măcinat cu răbdare adversarii. S-au apărat şi au suferit, au presat, au sperat şi au aşteptat momentul oportun să lovească. Portarul Hart i-a scos din impas, salvînd la şutul lui Ben Arfa în prima repriză. Pe finalul căreia Barry a ratat, fiind blocat de Krul şi de Coloccini, înainte ca Santon să respingă de pe linie şutul aceluiaşi Gareth, egalînd raportul ocaziilor mari.

City a înclinat terenul spre poarta gazdelor după pauză, găsind golul imediat după ce Dzeko l-a înlocuit pe Tevez. Yaya Toure a finalizat superb în urma "un-doi"-ului cu Aguero. Şi după ce Aguero şi Yaya au irosit şansa desprinderii, tot ivorianul - servit de Clichy - a securizat victoria.

Utopie pentru United
United nu a renunţat la luptă, deşi şansele de a-şi păstra coroana sînt foarte mici. "Diavolii" au trecut de Swansea, pe Old Trafford (2-0), însă mai au de recuperat 8 "lungimi" la golaveraj faţă de rivala din oraş. Iar în runda finală se deplasează la Sunderland. O utopie.

44 de ani au trecut de la ultimul succes în campionat al lui City. "Cetăţenii" au mai luat titlul în '37 şi '68

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
kiddu90
kiddu90  •  07 Mai 2012, 11:03

Cei de la GSP se cam grăbesc cu asemenea titluri. Încă mai am emoții o etapă.

deiao1
deiao1  •  07 Mai 2012, 10:34

ar merita City titlul. Mi se pare nedrept ca dupa ce bate pe United in doua manse (7-1 general), sa piarda titlul la golaveraj in fata acestora.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează