INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

VIDEO Miracolele Barcelonei » Învingători în lupta contra cancerului! Abidal şi Vilanova s-au întors din infern

Momentul mult așteptat pe Camp Nou. Abidal mulțumește Divinității înainte de a intra. Alături, un alt învingător: Tito Vilanova +1   FOTO
Momentul mult așteptat pe Camp Nou. Abidal mulțumește Divinității înainte de a intra. Alături, un alt învingător: Tito Vilanova

Articol de - Publicat luni, 08 aprilie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 07 aprilie 2013 19:21

Francezul a jucat 20 de minute la 5-0 cu Mallorca după o lungă perioadă de inactivitate, în timp ce antrenorul catalan a păşit iar pe Camp Nou după tratamentul la New York.

Festival de goluri cu Mallorca, 5-0, "triplă" Fabregas, "dublă" Alexis Sanchez. Dar seara de vis a Barcelonei a aparţinut cu totul altor actori. Încă dinaintea fluierului de start, Camp Nou l-a aplaudat în picioare pe Tito Vilanova.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Antrenorul catalanilor revenea cu adevărat acasă la capătul unei perioade de coşmar. Un calvar început pe 20 decembrie, cu operaţia de îndepărtare a unei tumori maligne, şi continuat din 21 ianuarie la New York, cu un tratament de radio şi chimioterapie.

Arena catalană a explodat din nou în minutul 70 al partidei. Nu la vreun gol, ci pentru a saluta reintrarea în scenă a unui alt învingător în lupta cu cancerul: Eric Abidal. La aproape un an de la transplantul de ficat suferit pe 10 aprilie 2012, fundaşul francez în vîrstă de 33 de ani a simţit din nou, din iarbă, emoţia şi tensiunea unui meci oficial: "E un moment special pentru mine. M-aş bucura să fiu un exemplu pentru aceia care luptă cu ce am luptat eu, dar n-au voinţa mea. Dacă pot să-i ajut, am s-o fac fără ezitare".

"Fără el nu eram aici"
Imediat după fluierul final, Abidal a scos la vedere un tricou pe care scria: "Merci mon cousin. La 13" (foto 2). Adică un "Mulţumesc, vere", cu trimitere la Gerard, cel care i-a donat o parte din ficatul său. În faţa camerelor de luat vederi, fundaşul francez a recunoscut: "Fără el, n-aş fi fost astăzi aici". "La 13" este porecla salvatorului.

Coşmarul lui Abidal
29 februarie 2012. Abidal îmbracă tricoul Franţei într-un amical cu Germania. Apoi află că are neapărată nevoie de un transplant de ficat

10 aprilie 2012. Fundaşul Barcelonei e supus unei intervenţii chirurgicale după ce vărul său, Gerard, a acceptat să-i doneze o parte din ficatul lui

19 decembrie 2012. Francezul primeşte acordul medicilor pentru a se antrena din nou

6 aprilie 2013. Revenirea pe gazon într-un meci oficial: 20 de minute în finalul partidei Barcelona - Mallorca 5-0

"Fotbalul e viaţa mea. Am muncit extraordinar, nu voiam să-mi închei cariera fără să revin pe teren. Aş dori să mai joc un an, doi. Dacă nu reuşesc, mă retrag" (Eric Abidal, fundaş Barcelona)

"Ce bucurie, revenirea lui Abidal pe teren!" (Radamel Falcao, atacant Atletico Madrid)

"Abidal, după 402 zile! Ce bucurie! Bravo, Abi!" (Aleix Espargaro, motociclist)

2 luni şi jumătate a lipsit Tito Vilanova de pe banca Barcelonei pentru a se trata la New York

402 zile a stat Eric Abidal departe de gazon, mai précis din 29 februarie 2012, de la un amical cu Germania

Şi tu poţi să mergi la Barcelona - PSG! Click aici pentru a afla cum!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
cipamara
cipamara  •  08 Aprilie 2013, 19:46
Postat de sasquatchro pe 08 Aprilie 2013, 14:14

Cat de hater poti sa fii am amice? Macar nu mai semnaliza, daca tot esti...

ahhh!! scuze, s-a imbolnavit de la mancare sanatoasa si sport

sasquatchro
sasquatchro  •  08 Aprilie 2013, 14:14
Postat de cipamara pe 08 Aprilie 2013, 12:05

saracul abidal, nu i-a rezistat ficatul la atatea substante dopante

Cat de hater poti sa fii am amice? Macar nu mai semnaliza, daca tot esti...

cipamara
cipamara  •  08 Aprilie 2013, 12:05

saracul abidal, nu i-a rezistat ficatul la atatea substante dopante

Vezi toate comentariile (5)
Comentează