INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

VIDEO MVP Douglas Costa » Gol și assist! Lucescu a vîndut la Bayern un superjucător

Douglas Costa (în roșu) le-a scos peri albi adversarilor
Douglas Costa (în roșu) le-a scos peri albi adversarilor

Articol de - Publicat duminica, 16 august 2015 00:00

Fostul mijlocaș al Șahtiorului, 25 de ani, i-a uluit pe nemți la debutul în Bundesliga cu viteza, versatilitatea și eficacitatea sa.

Bayern îi poate mulțumi deja lui Mircea Lucescu pentru Douglas Costa. Le-a scos munchenezilor din buzunar 30 de milioane de euro, într-adevăr, dar sud-americanul își merită toți banii. Rar s-a văzut un jucător, fie el și brazilian, cu o asemenea explozie la debutul în Bundesliga.

VIDEO: Vezi AICI fazele  meciului!

Costa a pornit ca racheta: assist și gol, vineri seară, la 5-0 cu Hamburg. Ambele realizări demne de un generic TV: centrare cu ristul exterior pentru reluarea lui Thomas Muller de 3-0 și o "torpilă" în diagonală, de la marginea careului, balonul oprindu-se în colțul din dreapta-jos al portarului: 5-0.

Mijlocașul brazilian a impresionat inclusiv prin viteza și versatilitatea sa. "Și eu sînt destul de rapid, dar ăsta-i o adevărată rachetă", l-a lăudat unul dintre adversarii direcți, Diekmeier. Douglas Costa a jucat în prima repriză pe flancul stîng, apoi, după ce a fost înlocuit Robben, a trecut în dreapta. Bilanțul: Weltklasse!

Cifre de campion:

  • 1 gol, 1 assist
  • 4 șuturi la poartă, cele mai multe
  • 4 centrări
  • 77 de atingeri ale balonului, foarte multe pentru un mijlocaș ofensiv
  • 52 la sută dueluri cîștigate
  • 32,5 km/h viteză maximă. Doar Robben a reușit mai mult la Munchen: 32,8 Km/h

"Dacă-l ținem cu picioarele pe pămînt, Douglas Costa va fi de clasă mondială"
Pep Guardiola, antrenor Bayern

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ralffy_mr
ralffy_mr  •  16 August 2015, 10:00

sa le amintim haterilor ca MIrcea Lucescu l-a facut fotbalist pe Douglas!! ;) :P

Vezi toate comentariile (1)
Comentează