INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UNGARIA - OLANDA 1-4

VIDEO Olanda cînd vrea fluieră » ”Portocalele” ca acasă la Budapesta: 4-1 cu Ungaria

Olandezul Lens reia cu capul de lîngă Vanczak pentru 1-0
Olandezul Lens reia cu capul de lîngă Vanczak pentru 1-0

Articol de - Publicat miercuri, 12 septembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 12 septembrie 2012 00:08

Victoria echipei lui Van Gaal n-a fost pusă nici un pic sub semnul întrebării. Nici măcar cînd Dzsudzsak a egalat din penalty.

Olanda e o forţă chiar şi în plin proces de reconstrucţie. Aseară, la Budapesta, a fost parcă într-o plimbare de voie: 4-1. Nici nu s-a simţit că selecţionerul Louis van Gaal, obligat şi de accidentările lui Krul, Heitinga sau Robben, ultimul chiar înaintea fluierului de start, a făcut 4 modificări în unsprezecele cu care abordase vineri Turcia (2-0).

VIDEO: Vezi AICI golurile!

"Portocalele" au arestat mingea şi au dictat ritmul după bunul plac, în faţa unui adversar umil, limitat şi împăcat din capul locului cu ideea eşecului. Titularizat în locul lui Robben, Lens a deschis scorul ca la antrenament, din mijlocul unor fundaşi centrali maghiari pe post de jaloane. Şi dacă Ungaria a reuşit să egaleze din penalty, a fost mai degrabă din neglijenţa lui Clasie şi generozitatea arbitrului Proenca.

Oaspeţii şi-au reluat însă marşul ca şi cum nimic nu s-ar fi întîmplat. Fundaşul Martins Indi a profitat la rîndu-i de somnul adînc al apărătorilor din faţa lui Bogdan, apoi Lens a făcut "dubla" la o minge oferită cadou de Juhasz. Iar Huntelaar, intrat în locul accidentatului Van Persie, a stabilit scorul final. Un 4-1 care vorbeşte de la sine. Olanda, cînd vrea să fluiere, fluieră.

12-5 a fost raportul şuturilor la poartă în favoarea olandezilor (6-3 cadrate)

54 la sută au avut posesie batavii aseară, la Budapesta

UNGARIA - OLANDA 1-4
(Dzsudzsak 7 penalty - Lens 3, 53, Martins Indi 19, Huntelaar 74)

UNGARIA: Bogdan - Vanczak, Juhasz, Liptak, Elek (61 Gyurcso) - Koman (46 Hajnal), Korcsmar - Gera (81 Nemeth), Varga, Dzsudzsak - Priskin. Antr. S. Egervari

OLANDA: Stekelenburg - Van Rhijn, Vlaar, Martens Indi (64 Mathijsen), Willems - Strootman (78 Maher), Clasie, Sneijder - Narsingh, Van Persie (46 Huntelaar), Lens. Antr. L. van Gaal
A arbitrat Pedro Proenca (Portugalia)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
panalexan
panalexan  •  12 Septembrie 2012, 15:10

Bogdan e ungur in aceeasi proportie in care e si Coman ungur, adica foarte putin. Baieti, scrieti mai putin pe internet si puneti putin mana pe carte. Istorie. Nu aia de la scoala. Aia reala. Vedeti ce popor e de cateva mii de ani pe aici prin zona si explicati-va "coincidentele" astea lingvistice.

alpineunulrestulsuntcopii
alpineunulrestulsuntcopii  •  12 Septembrie 2012, 13:34

eu cred ca ne spulbera olanda si pe noi. ne -a omorat la euro cand vroia de fapt sa ne lase sa castigam si noi aveam echipa de 3 ori mai buna ca acum

euggenb
euggenb  •  12 Septembrie 2012, 10:29
Postat de vladutz13 pe 12 Septembrie 2012, 09:54

Bogdan e nume de provenienta slava, nu stiu in ce tari mai este folosit, dar putem presupune ca exista numele asta si in Serbia, Slovacia, Bosnia ... ca sa nu mai zic ca Albania are un Bogdani, atacant in Italia.

vladutz, ai dreptate. Acest nume e destul de frecvent si in Ucraina si Rusia. Din rusa se traduce direct "dat de Dumnezeu"

Vezi toate comentariile (7)
Comentează