INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FINALA CUPEI LIGII ANGLIEI

VIDEO Regii Londrei sînt galezi! » Swansea cucereşte în premieră un trofeu englezesc de top, după 5-0 cu Bradford

Dyer a deschis ieri marșul triumfal al lui Swansea, care va reprezenta Anglia în Europa League în sezonul viitor // Foto: Reuters
Dyer a deschis ieri marșul triumfal al lui Swansea, care va reprezenta Anglia în Europa League în sezonul viitor // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 25 februarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 24 februarie 2013 22:05

Trupa lui Michael Laudrup s-a încoronat ieri pe Wembley, după ce s-a distrat cu divizionara a patra, devenind prima care înscrie 5 goluri în finala competiţiei.

Swansea a pus aseară mîna pe Cupa Ligii Angliei, după o finală fără istoric pe Wembley cu Bradford (5-0). Echipa lui Michael Laudrup a devenit astfel prima galeză ce cîştigă un trofeu rezervat Albionului!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Lebedele negre" au jucat în alb şi au risipit rapid orice urmă de surpriză. Nu i-au lăsat să respire pe cei care anunţau înaintea meciului că vor refuza locul în Europa League. Iar la pauză aveau deja 2-0. Golgeterul Michu a creat ambele reuşite. Mai întîi şutul spaniolului a fost scos greu de Duke şi Dyer a reluat simplu în plasă (16). Pentru ca înaintea pauzei, acelaşi Michu să dubleze avantajul, după două mingi trecute printre picioarele adversarilor. Adio, minune! Bradford nu-şi mai putea depăşi condiţia.

Fosta echipă a lui Dan Petrescu s-a predat definitiv, încasînd încă o lovitură imediat după reluare. Tot "lebăda neagră" Dyer a alunecat ca pe Tamisa printre jaloanele galben-roşii şi a făcut 3-0. Coşmarul a continuat pentru Bradford. Duke a comis penalty şi a luat "roşu", iar De Guzman a şutat fără milă. Swansea a oprit asediul, impresionată de manifestările fanilor învinşi, ce au cîntat ca şi cum favoriţii cîştigaseră! Totuşi, în prelungiri şi De Guzman a făcut "dubla", după două bare ţintite în aceeaşi fază.

N-a fost lăsat să bată penalty!
Dyer a vrut să intre în istorie ca autor al unui hat-trick în finală, dar nu l-au lăsat colegii! Mijlocaşul lui Swansea a încercat să ia mingea şi să execute penaltyul scos de De Guzman. Chiar olandezul faultat trebuia să bată şi cu greu a fost convins Dyer să renunţe, consolat apoi după ce scorul a devenit 4-0.

374 de minute fără gol primit a reuşit Swansea în ultimele 5 meciuri din Cupa Ligii. Suarez îl marcase pe ultimul în eşecul (1-3) lui Liverpool în "optimi"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează