INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

VIDEO Remiză amară, în prelungiri! Real Madrid - Valencia 2-2 şi echipa lui Ancelotti se depărtează de titlu

Articol de GSP - Publicat luni, 05 mai 2014 00:00 / Actualizat luni, 05 mai 2014 01:28

Real Madrid s-a îndepărtat de titlul de campioană în Spania, după 2-2 cu Valencia. Elevii lui Carlo Ancelotti nu au reuşit să profite de pasul greşit al lui Atletico, 0-2 cu Levante, şi al Barcelonei, 2-2 cu Getafe, şi au remizat  chiar pe Bernabeu.

VEZI AICI VIDEO!


BBC, inexistenţi timp de 45 de minute

Cu Bale, Benzema şi Cristiano Ronaldo într-o formă de nerecunoscut, Real Madrid nu s-a apropiat periculos de poarta lui Alves în primele 25 de minute. CR7 a ieşit la rampă abia în minutul 26, cînd şutul său a fost respins de la colţul scurt de brazilian.

Totuşi, prima ocazie a meciului a fost a Valenciei, cînd Parejo a trimis cu capul din centrul careului foarte periculos, dar Diego Lopez a respins în bară cu un reflex uluitor.

Mathieu, gol la ultima acţiune a primei reprize

Ceea ce puţini se aşteptau s-a întîmplat la ultima fază a jocului. Parejo a centrat din corner, iar Mathieu a pus capul la o minge care a trecut surprinzător prin toată apărarea Realului şi a deschis scorul.

Raphael Varane şi Diego Lopez şi-au reproşat unul altuia golul. Fundaşul nu a sărit pentru a respinge mingea, în timp ce portarul a rămas pe linia porţii, deşi avea suficient timp pentru a boxa.

Sergio Ramos, al 4-lea gol în ultimele 3 meciuri

Conduşi cu 1-0, madrilenii au ieşit mult mai concentraţi la joc în cea de-a doua repriză. Cristiano Ronaldo l-a încercat pe Alves în minutul 55 cu un voleu, dar portarul Valenciei a făcut minuni în acest joc.

Aceasta a fost ocazia care avea să anunţe golul madrilenilor. În minutul 59, Sergio Ramos a înscris cu capul după o recentrare a lui Cristiano Ronaldo de la colţul lung. Totul părea să capete traiectoria pe care toţi o vedeau înainte de joc.

"Liliecii" au revenit în 5 minute

Fără presiune, jucătorii Valenciei au arătat că nu au venit să fie carne de tun la Madrid. Fostul jucător al Realului, Dani Parejo, a înscris după o greşeală în lanţ a "galacticilor", cu un şut bine plasat de la 14-15 metri.

Real Madrid era nevoită să înscrie de 2 ori pentru a putea profita din plin de înfrîngerea lui Atletico Madrid pe terenul lui Levante.

Ciudat este însă cum o echipă care a pierdut joi calificarea în finala Europa League cu un gol primit în minutul 93 poate juca mult mai dezinvolt decît o formaţie care tocmai a zdrobit-o pe Bayern Munchen pe teren propriu.

Ronaldo, gol în minutul 93 cu o execuţie marca Ibrahimovici

Aşa cum era de aşteptat, după golul doi al "liliecilor", madrilenii s-au aruncat din nou în atac. Toate încercările elevilor lui Carlo Ancelotti au fost însă blocate fie de apărarea Valenciei, fie de Diego Alves, care a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon.

În cele din urmă, Real Madrid a reuşit să egaleze, în al 3-lea minut de prelungiri graţie unei reuşite superbe a lui Cristiano Ronaldo. Portughezul a înscris cu o execuţie în stilul lui Zlatan Ibrahimovici, cu călcîiul, de la 7 metri, la capătul unei centrări de maestru a lui Di Maria.

A fost al 100-lea gol al lui Real Madrid în acest sezon şi al 31-lea al lui Ronaldo în acest sezon de La Liga.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
aldo45
aldo45  •  05 Mai 2014, 20:33

supersolo: Nu stiu cum iti faci tu calculele. Asadar in clipa de fata in contextul in care Real castiga meciul restanta (lucru care se va intampla mai mult ca sigur), ajunge la 2 puncte in spatele lui Atletico in conditiile in care mai sunt doua etape. Daca in etapa 37 atat Real cat si Atletico isi castiga meciurile, diferenta de doua puncte se mentine. In ultima etapa, daca Atletico face egal la Barcelona, iar Real castiga cu Espanyol, atunci vor avea ACELASI NUMAR DE PUNCTE: 92. Uiti insa ca Atletico a facut egal acasa cu Real (2-2), insa a invins pe Real cu 1-0 la Madrid. Asadar, in acest context Atletico ar fi campioana.

tttttttttt
tttttttttt  •  05 Mai 2014, 15:05

Cum puteti sa spuneti ca s-a departat de titlu daca inainte de aceasta etapa era la 3 pt de atletico,iar acum e la 2 pt,intradevar mai are meciul amanat insa nu mai are nici un adversar care sa-i faca probleme.totusi valencia a fost semi finalista europa league,si nici nu ma gandesc ca barcelona nu va da totul in ultima etapa,,meciurile din ultima etapa se joaca la aceeasi ora,barcelona trebuie sa riste,chiar daca titlul ar ajunge la real datorita ei.hai realll!!!!!

supersolo
supersolo  •  05 Mai 2014, 13:58

Ce rezultate in etapa asta !!!! sunt sigur ca meciul restanta al Madridului va fi decisiv in castigarea titlului....acum sansa Realului e un egal intre Barca si Atletico in ultima etapa....dar cred ca ...un egal este exclus....nu ca nu ar fi favorabil Realului...dar..ambele echipe au nevoie de victorie...Barcelona sa ramana pe 2...Atletico sa fie campioana ...un egal ...urca Realul...cade Atletico pe 2...si Barca pe 3...loc pe care Barcelona nu au mai fost de 10 ani...asta inseamna si scaderea cu 35 la suta a primelor la sfr de campionat.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează