INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BOURNEMOUTH - ARSENAL 3-3

VIDEO Revenire incredibilă! » Arsenal a răsturnat un 0-3 cu Bournemouth, dar se indepărtează din ce în ce mai mult de titlu

Olivier Giroud a înscris din nou, foto: reuters
Olivier Giroud a înscris din nou, foto: reuters

Articol de Vlad-Teodor MişinăJURNALISPORT - Publicat miercuri, 04 ianuarie 2017 10:00

Cu un joc mult sub așteptări, Arsenal a fost ținută în șah timp de 70 minute pe terenul modestei Bournemouth, dar a revenit miraculos pe ultima sută de metri, obținând un punct nesperat într-un final dramatic, scor 3-3.

Venită după două succese consecutive în Premier League și un istoric impecabil în meciurile directe cu Bournemouth, formația antrenată de Arsene Wenger s-a deplasat încrezătoare pe "Dean Court" pentru a obține trei puncte facile în vederea luptei la titlu. Lucrurile nu au stat însă întocmai așa pentru "tunari".

După un prim sfert de oră de fotbal atipic, fundașul stânga al gazdelor, Charlie Daniels, a fost găsit în careul advers de centrarea lui Junior Stanislas, l-a fentat elegant pe Bellerin și a făcut 1-0 printr-un șut simplu la colțul scurt al lui Petr Cech.

Gluma s-a îngroșat în minutul 20, atunci când închizătorul oaspeților, Granit Xhaka, l-a faultat fără sens la marginea careului de 16 metri pe micuțul Ryan Fraser, iar Callum Wilson a transformat fără emoții de la punctul cu var. S-a intrat la cabine cu un 2-0 incontestabil în favoarea lui Bournemouth, după o primă repriză în care Arsenal nu a reușit nicio execuție pe spațiul porții adverse.

La 13 minute de la reluare, același Fraser a trecut în forță în flanc de fundașul dreapta al "tunarilor", Hector Bellerin, a pătruns în careu și l-a executat printre picioare pe nefericitul Petr Cech: 3-0.

Nemaiavând nimic de pierdut, Arsene Wenger a efectuat și ultimele două schimbări și a trecut la atac în fața unei formații care s-a văzut prea devreme câștigătoare - iar rezultatele nu au încetat să apară.

Conducătorul de joc Alexis Sanchez a dat tonul revenirii în minutul 70 cu o lovitură de cap după devierea inteligentă a lui Giroud, iar la doar cinci minute după, Lucas Perez a prins un voleu de zile mari, relansând complet partida de pe "Dean Court".

Bournemouth a devenit din ce în ce mai crispată și mai nesigură de victorie, iar în minutul 82, fundașul dreapta, Simon Francis, a văzut roșu direct, îngreunând și mai tare misiunea gazdelor.

Elevii lui Eddie Howe au rezistat asaltului "tunarilor" doar până în cel de-al doilea minut de prelungiri, atunci când Olivier Giroud a venit cu specialitatea casei, înscriind cu capul și aducând un punct nesperat pentru echipa sa. VIDEO AICI CU GOLURILE

Cu această remiză, Arsenal acumulează 42 de puncte în clasamentul din Premier League, menținându-se pe poziția a patra, la șapte lungimi distanță față de liderul Chelsea, care are însă un meci în minus.

Clasament Premier League

1. Chelsea* 49p
2. Liverpool 44p
3. Manchester City 42p
4. Arsenal 41p
5. Tottenham* 39p
6. Manchester United 39p

*Chelsea are un meci în minus, joacă în această seară cu Tottenham, de la ora 22:00, în direct pe Eurosport.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează