INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - REAL 1-2

VIDEO Ronaldo, mai bun ca Messi! Madridul a câștigat El Clasico în seara în care Barca s-a despărțit de Cruyff: 2-1

Ronaldo (stânga) strecoară mingea în plasă pe sub Bravo. Fundașii catalani nu pot evita golul înfrângerii // FOTO Reuters
Ronaldo (stânga) strecoară mingea în plasă pe sub Bravo. Fundașii catalani nu pot evita golul înfrângerii // FOTO Reuters

Articol de - Publicat duminica, 03 aprilie 2016 00:00

Ronaldo, mai bun ca Messi. Zidane, la primul Clasico, peste Luis Enrique. Real rupe seria Barcei chiar pe Camp Nou.

Emoționant, impresionant. 98.000 de catalani i s-au înclinat aseară lui, zeului Cruyff. Ultima oară, despărțirea. Gracies Johan!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Barcelona i-a mulțumit pentru că a revoluționat fotbalul și a teleportat echipa într-o altă galaxie. Datorită olandezului e Barca de azi campioana lumii!

Tricoul cu numărul 14, unicul număr 14, a fost format tot din cartonașe pe aceeași tribună într-o coregrafie superbă. Inima universului blaugrana.

Însă minutul de reculegere n-a fost perfect. A lipsit acea liniște totală, de catedrală. Cineva a bruiat momentul înălțător, deranjându-l și pe Ronaldo. Se anunța deja un Clasico tensionat.

"Mai mult decât aplauze, Johan ar vrea să câștigăm în stilul nostru. Spectaculos", a spus Luis Enrique. Dar derbyul n-a fost chiar o splendoare. Nu aseară. Prea multe întreruperi, prea multe faulturi, prea mulți nervi pe teren.

Luftul lui Suarez. Și golul lui Pique

Barcelona, lider ultradominant, zece puncte peste Real înaintea meciului, a declanșat ofensiva încă din start. Și putea deschide scorul după numai zece minute. Când, la degajarea lui Bravo, Neymar a scăpat de marcaj, făcându-i cadoul ideal lui Suarez. O pasă care i-a deschis calea spre gol uruguayanului, singur, la 10 metri, cu Navas căzut într-o parte. Tocmai atunci, golgeterul a dat pe lângă minge!

Iar Real, aflat într-o perioadă tulbure, umilit la Madrid pe 21 noiembrie trecut, 4-0 în tur, s-a agățat de joc, a rezistat, n-a mai cedat atât de ușor. Dar a cedat până la urmă. La o fază fixă.

În minutul 56, Pique l-a păcălit pe paznicul Pepe, a fugit de lângă portughez și a apărut la timp în fața porții. Lovitura sa de cap nu i-a lăsat nicio speranță lui Navas. 1-0.

Semifoarfecă, Benzema

Nici chiar atunci, albii nu s-au predat. Zidane, la primul Clasico pe bancă, i-a cravașat pe jucătorii săi - îi certase de mai multe ori în ultimele săptămâni. Și, după șase minute, oaspeții au egalat. Centrare Kroos, balonul deviat l-a depășit pe Pique, iar Benzema, din spatele acestuia, a reluat în plasă cu o semifoarfecă eficace. Îi va fi greu Franței să renunțe la el pentru Euro!

Gol anulat, Bale. Gol validat, CR7

Mai mult, Real a pornit asediul pe Camp Nou. În minutul 80, Bale a punctat. A sărit mai sus decât Jordi Alba, dar arbitrul Hernandez a considerat că galezul s-a sprijinit pe adversar. Deși "centralul" nu avea dreptate. Gol anulat. Nici Ronaldo n-a marcat trei minute mai târziu. Bară!

Însă același Cristiano s-a răzbunat apoi (85), când los blancos jucau în 10, după eliminarea lui Ramos. CR7 a șutat decisiv din careul mic, pe sub Bravo. 2-1 pentru Real, care răzbună acel 0-4 din tur. Și învinge pe Camp Nou exact în seara în care Barcelona s-a despărțit de Johan. Nu se putea un debut în Clasico mai bun pentru Zidane.

Penalty la Messi?! Roșu la Suarez!

În trei minute, arbitrul Alejandro Hernandez a avut două faze dificile, iar deciziile sale au fost greșite. Ambele! La prima (24), pe contraatac, Messi l-a driblat pe Sergio Ramos la marginea careului, însă căpitanul madrilen i-a barat calea cu piciorul stâng.

Faultul a fost clar. Și penalty? A fost pe linia de 16 metri sau nu? Contactul a părut foarte, foarte puțin în afară. Dar "centralul" n-a dat nimic, nici măcar lovitură liberă.

Apoi (27), Suarez a reacționat urât, violent, și l-a lovit cu pumnul în gât pe Pepe, aflat în spatele lui. A primit numai cartonaș galben. Trebuia eliminat! La fel ca și Sergio Ramos, în minutul 47, când ar fi meritat al doilea "galben" la faultul asupra lui Suarez. Ramos a fost eliminat în minutul 83.

7 puncteau mai rămas acum între Barcelona (76) și Real (69); între ele, Atletico Madrid (70)

39 de meciurifără înfrângere era seria pozitivă a echipei catalane, care nu mai pierduse din octombrie

93 de victoriiare Real în Clasico, Barcelona având cu două mai puțin

1 succesare tridentul madrilen BBC (Benzema - Bale - Cristiano) în fața Barcei cu toți 3 pe teren; vine după 3 eșecuri în 3 meciuri

BARCELONA - REAL    1-2

(Pique 56 - Benzema 62, Ronaldo 85)

BARCELONA: Bravo - Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba - Rakitici (74 Arda), Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar. Antrenor: L. Enrique
REAL: Navas - Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo - Modrici, Casemiro, Kroos - Bale (90 Lucas Vazquez), Benzema, Ronaldo. Antrenor: Z. Zidane

A arbitrat Alejandro Jose Hernandez

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
whitecollar
whitecollar  •  03 Aprilie 2016, 21:59

articolul m-a pierdut la "datorita lui johan e barcelona campioana lumii acum"... incorect. barca de acum e carata in spate de messi, fara messi ultimii 7-8 ani ar fi fost foarte diferiti. in tur diferenta a fost benitez. orice alt antrenor ar fi recunoscut pericolul barcelonei la mijloc si nu ar fi jucat cu 6 oameni de atac, fara nici o conexiune intre aparare si ofensiva. domnu' jum'ate, fara o groaza de epitete pro barcelona puteti scrie vreun articol? inca un pic si concurati cu "ardealul" lui balcescu...

vyyllyy
vyyllyy  •  03 Aprilie 2016, 18:23
Postat de ms63 pe 03 Aprilie 2016, 11:30

Messi este peste cocalarul manelist Ronaldo, care, în meciul ăsta, n-a făcut mai nimic. Și Messi așijderea. Dar sa spui ca Ronaldo este peste Messi ăsta e o impietate. .. Să fim serioși. Acum în tur parcă a fost 0-4 ! Gușati care visează ca Barsa va pierde campionatul, mai spre seara ... Ca a fost sau nu 11 metri la Messi e de discutat ! Dar fault e indiscutabil. Cine nu vede fault în acea faza ori e fanatic cu Real ori e idiot ... E grav în ambele situații. În ce privește meciul, în ansamblu, a fost slab. Doar orgolii și fotbaliști obosiți veniți de pe la naționalele lor și puși sa joace din nou... Eu văd Barsa campioană! ...

Nu ai nicio legatura cu footbalu' daca spui asa ceva , delete cont gsp si ies esti complet pe dinafara .Sa rezum fautul la Messi a fost in afara careului deci nu penalty , fault grav la Pepe faut de Suarez care trebuie sa fie eliminat , gol corect al lu' Bale anulat incorect , gol lu' Cristiano Ronaldo printe picioarele lu' Bravo superb care da dovada de clasa de jucator nu Messi care cerseste penalti imaginar si bate el toate loviturile libere cu speranta ca poate da din nimereala ii intra in poarta dar nu prea ia iesit ,un Messi sters fara flaga fara creativitate ne dem sa fie balonu' de aur care trebuie sa fie in posesia lu' Cr7 , dar acest balon de aur a devenit ceva politic nu prea mai conteaza cine e cel mai bun .

crystyanbet
crystyanbet  •  03 Aprilie 2016, 11:54

Real Madrid number 1

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close