INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID-BARCELONA 2-2

VIDEO şi FOTO » Remiză superbă în turul Supercupei Spaniei, Real-Barca 2-2! Catalanii au prima şansă în retur

Real Madrid şi Barcelona s-au intilnit pentru a cincea oară în 2011! +24   FOTO
Real Madrid şi Barcelona s-au intilnit pentru a cincea oară în 2011!

Articol de , - Publicat luni, 15 august 2011 00:00 / Actualizat luni, 15 august 2011 11:53

Real Madrid şi Barcelona au remizat, 2-2, în prima manşă a Supercupei Spaniei. Golurile au fost marcate de Ozil şi Xabi Alonso, respectiv Villa şi Messi. Rezultatul îi dezavantajează pe madrileni, care sînt nevoiţi să învingă în deplasarea de pe Camp Nou dacă vor să cîştige trofeul. Returul se va juca miercuri noapte, la ora României 0:00. Cine crezi că va cîştiga trofeul? Voteaza in sondaj!

VIDEO: REAL MADRID - FC BARCELONA 2-2
video: Ozil 13, video: Xabi Alonso 54 / video: Villa 36, video: Messi 45+1
Vezi mai jos o galerie foto de la meci!

REAL MADRID: Casillas; Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo; Xabi, Khedira; Di María, Özil, Cristiano; Benzema
Rezerve: Adán, Varane, Arbeloa, Kaká, Callejón, Coentrao, Higuaín

FC BARCELONA: Valdés; Alves, Mascherano, Abidal, Adriano; Keita, Thiago, Iniesta; Messi, Villa, Alexis Sanchez
Rezerve: Pinto, Piqué, Busquets, Pedro, Fontàs,  Xavi, Jonathan Dos Santos

Citeşte AICI toate reacţiile după meciul de pe Santiago Bernabeu, Real-Barca 2-2. Ronaldo cere un penalty

*****
Supercupa Spaniei va fi cea mai vizionată din istorie, se va transmite în 147 de ţări, cu 7 mai mult decît Finala Cupei Spaniei din luna mai a acestui an, care a deţinut recordul pînă acum
.

Se estimează că 500 de milioane de oameni îşi vor îndrepta atenţia azi, de la ora României 23, către El Clasico. Meciul dintre Real şi Barcelona, televizat de Digisport şi liveTEXT pe GSP.ro, va fi văzut în premieră şi în India, Pakistan, Sri Lanka, Bangladesh şi Nepal. De asemenea, peste 170 de instituţii de presă vor fi acreditate la acest meci, printre care şi reprezentanţi din România!

Cele două formaţii au făcut pregătirea de vară în aşa fel încît vîrful de formă să fie în Supercupă, turul urmînd să fie condus la centru de Teixeira Vitienes.

Iată cele mai importante informaţii din ambele tabere!

Real Madrid:
-Echipa probabilă: Casillas; Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo; Xabi, Khedira; Coentrao (Di Maria), Özil, Cristiano - Benzema
- Real Madrid a hotărît în premieră să deschidă un antrenament înainte de o partidă atît de importantă, la cerinţa lui Jose Mourinho, permiţîndu-le fanilor să asiste la şedinţa de pregătire ce a avut loc ieri, la ora locală 19:00, pe stadionul Santiago Bernabeu, în uralele a aproape 60.000 de spectatori!
- Vedeta madrilenilor, Cristiano Ronaldo, a avut evoluţii constant bune în meciurile de pregătire din această vară, înscriind 7 goluri din 27 (golgeter a fost Benzema, cu 8),iar în noul sezon caută golul cu numărul 100 în tricoul lui Real Madrid. Pînă acum are 99 în 111 meciuri: 12 în amicale, 67 în meciuri oficiale, 7 în Cupă, 13 în Liga Campionilor.
- Doar patru jucători din lotul actual al Realului au înscris cu Barcelona: Ronaldo, Higuain, Ramos şi Marcelo.
- Realul a cîştigat pînă acum 7 manşe ale Supercupei disputate pe Bernabeu, pierzînd două şi remizînd într-unul.
- Echipa lui Mourinho a cîştigat toate Supercupele de pînă acum disputate cu Barcelona, patru la număr (1988, 1990, 1993, 1997).
- Cinci transferuri a făcut Realul în pauza competiţională: Nuri Şahin, Hamit Altîntop, Raphael Varane şi Jose Callejon, cheltuind 55 de milioane de euro!
- Echipa actuală a Realului are în total 24 de Supercupe, în toate ţările în care fotbaliştii au evoluat: Carvalho are 5, Pepe 4, Mourinho, Casillas şi Benzema cîte 3, Ronaldo 2, Ramos, Marcelo, Higuain, Xabi, Ozil, Altintop, Kaka cîte una.
- Accidentat în turneul din China, Sergio Ramos a pierdut cîteva amicale şi antrenamente, dar a revenit la pregătiri şi va fi titular mîine.
- Citeşte aici cum au deconspirat madrilenii planul Barcelonei!
- "Nu ne jucăm sezonul în seara asta! E cel mai important meci al veerii, dar cel mai puţin important în acest nou sezon. Jucătorilor le-am zis că nu ne pregătim doar pentru Supercupă, ci pentru întreg anul", a declarat ieri Mourinho la conferinţa de presă.
- Realul nu a avut cantonament înainte de meci. După antrenamentul de aseară, jucătorii au avut liber, iar azi s-au prezentat la hotelul obişnuit, la 10:30, pentru a pregăti partida

FC Barcelona:
- Tehnicianul Josep Guardiola a decis să deplaseze la Madrid tot lotul pe care îl are la dispoziţie
- Guardiola a schimbat obiceiul ca echipa să facă deplasarea în ziua meciului, în orasul în care se dispută partida. Catalanii au mers de ieri la Madrid
- Echipa probabilă: Valdés - Adriano, Abidal, Piqué, Alves -  Busquets, Xavi, Iniesta - Messi, Villa, Pedro
- Puyol, Pique, Xavi şi Busquets sînt uşor accidentaţi, dar cel mai probabil ultimii trei vor juca din primul minut.
- Golgheterii Barcelonei în Supercupă: Bakero, Messi - 5, Giovanni - 4, Amor, Stoichkov, Xavi - 3
-  Xavi îl poate egala pe Guillermo Amor la capitolul trofee cîştigate dacă îşi va adjudeca Supercupa Spaniei. Amor a cîştigat 17 trofee cu Barca, între 1988 -1998 în timp ce Xavi are 16, din 1998 încoace. Xavi ar bate toate recordurile: ar deveni fotbalistul cu cele mai multe trofee cîştigate şi cu cele mai multe meciuri oficiale jucate în tricoul blau-grana (577). În ianuarie l-a depăşit pe Migueli (549)
- Formaţia catalană a făcut două transferuri în această vară: Alexis Sanchez şi Cesc Fabregas, plus un fotbalist de la Hercules, Kiko Femenia, care va evolua la Barca B
- Thiago este marea revelaţie a verii pentru Barcelona, a marcat cele mai multe goluri în cele 6 amicale disputate de catalani şi a primit şi prima convocare la naţionala Spaniei, în amicalul pierdut, 1-2, cu Italia
- Guardiola are cele mai multe Supercupe ale Spaniei: 4 ca jucător (1991,1992, 1994, 1996), două ca antrenor (2009, 2010).
- Messi este coşmarul madrilenilor şi, mai ales, al lui Casillas, fiind fotbalistul care a marcat de cele mai multe ori pe stadionul "Santiago Bernabeu", mai multe decît orice alt fotbalist al catalanilor.

Alte detalii interesante despre "El Clasico":
- lotul lui Real pentru sezonul 2011/2012 valorează 471,5 milioane de euro, în timp ce lotul Barcelonei costă 207,8 milioane de euro
- pentru a-l aduce pe Jose Mourinho la Madrid, Florentino Perez a plătit 16 milioane de euro Interului, în timp ce Josep Guardiola nu i-a costat  nimic pe catalani, venind de la echipa a doua a clubului
- Real are doar 3 jucători pentru care nu a plătit nimic atunci cînd i-a adus la echipă, din actualul lot (portarii Casillas şi Adan, plus Altintop, care a venit liber de contract de la Bayern), în timp ce Barcelona are 9 (Valdes, Puyol, Fontas, Busquets, Xavi, Iniesta, Thiago, Messi, Pedro)
- Iker Casillas şi Xavi Hernandez se vor înfrunta astăzi pentru a 25-a oară. 21 de înfruntări directe în prima ligă spaniolă, două în Liga Campionilor şi unul în Cupa Regelui. Xavi are 27 de "El Clasico" la activ, în timp ce Iker are cu două mai puţin, pentru că în 2002, antrenorul de atunci al Realului, Vicente del Bosque, a mizat între buturi pe Cesar, în semifinala de Liga Campionilor.
Cei doi sînt buni prieteni încă de pe vremea cînd jucau împreună pentru naţionala U17 a Spaniei. Au în palmares toate trofeele posibile. "Ştie să se facă iubit, e un fotbalist fenomenal! E atît de mic, dar un fotbalist atît de mare. Am o slăbiciune pentru el, conduce jocul ca nimeni altul", spune Casillas despre Xavi. "E genul de portar care îţi dă siguranţă. Poate scoate orice şut, mereu mă gîndesc că poate apăra orice. Îmi zic: Iker o să apere asta şi el apără. Păcat că joacă la Madrid, mi-e foarte bun prieten, dar mă scoate din minţi cînd văd că apără aproape orice balon", spune şi Xavi despre Casillas. Catalanul a cîştigat 10 meciuri directe cu Iker, madrilenul a cîştigat de 8 ori în faţa lui Xavi, 6 întîlniri s-au încheiat la egalitate. Xavi i-a marcat două goluri lui Casillas (plus unul lui Cesar), iar Casillas a încasat 40 de goluri în partidele "El Clasico" disputate. Cei doi au debutat în acelaşi "El Clasico", pe 26 februarie 2000, cînd Madridul s-a impus cu 3-0 (au marcat R. Carlos, Anelka, Morientes)
- Casillas devine al 14-lea jucător din istorie care a înfruntat Barcelona (primul este Sanchis, cu 43 de meciuri). Xavi e al 4-lea, fiind depăşit doar de Segarra (31), Migueli (30) şi Cesar (28)
- Barça şi Madrid au cîştigat împreună 17 dintre cele 27 de ediţii ale Supercupei Spaniei (63%). Barça are 9 trofee, Real are 8
- Madrid şi Barça au jucat 4 finale (8 partide) de Supercupă. Real le-a cîştigat pe toate. 5 victorii, două înfrîngeri şi un egal
- Barça a cîştigat ultimele 4 finale de Supercupă disputate (2005, 2006, 2009, 2010). Nici un alt club a cîştigat 5 finale consecutive (Madrid a cîştigat 4)
- Madrid şi Barça s-au înfruntat de 21 de ori în faze eliminatorii disputate în dublă manşă, madrilenii s-au calificat în 12 dintre ele, iar Barça în 9
- dintre cele 25 de finale ale Supercupei disputate de-a lungul istoriei, doar în 3 nu au fost prezente nici Barça, nici Real: Deportivo - Espanyol (2000), Deportivo - Valencia (2002) şi Zaragoza - Valencia (2004)
- Raul e golgheterul competiţiei cu 7 reuşite. Stoichkov şi Beguiristain au cîte 6 reuşite. Messi are 5 goluri
- dacă Barça cîştigă această ediţie a Supercupei, va egala Realul la capitolul trofee. În acest moment, "albii" sînt lideri la acest capitol avînd 75
- Catalanul Victor Valdes a adunat 225 de minute fără gol primit în Supercupă. E la doar 78 de minute de recordul istoric deţinut de Jose Francisco Molina (302 minute)
- Barça nu a pierdut nici unul dintre ultimele 4 meciuri pe care le-a jucat pe "Santiago Bernabeu" (2-6, 1-1, 0-2). Dacă nu pierde nici azi, ar fi pentru prima dată în istorie cînd o echipă joacă 5 "El Clasico" consecutive fără să piardă ca vizitatoare
- În 15 dintre cele 25 de finale ale Supercupei disputate, a cîştigat formaţia care şi-a adjudecat şi titlul de campioană
- Cît timp a lucrat la Barcelona, actualul antrenor al Realului, Jose Mourinho a participat la 4 finale de Supercupă, a cîştigat-o pe cea din 1996, iar în 1997 a pierdut în faţa Madridului
- Trei oameni au cîştigat Supercupa atît ca jucător, cît şi ca antrenor: Victor Munoz, Schuster şi Guardiola, care, alături de Amor, deţine recordul de partide de Supercupă disputate (14)
- Beguiristain, Bakero şi Sanchis sînt jucătorii care au cîştigat de cele mai multe ori Supercupa (5). Li s-ar putea alătura Xavi, Puyol şi Victor Valdes
- în 213 meciuri directe între Real Madrid şi FC Barcelona s-au marcat 699 de goluri!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (285)
bogdanelibm
bogdanelibm  •  15 August 2011, 22:15

PACAT CA SUNT RARE ACESTE CONFRUNTARI. DOAR ASA FOTBALUL AR MAI ATRAGE CATEVA MII DE SUPORTERI DOAR VAZAND CA SE POATE SI FARA INJURII IN TRIBUNA SI SPECTACOL PE TEREN

cata2630
cata2630  •  15 August 2011, 21:35
Postat de calinstely pe 15 August 2011, 10:29

M U I E DINAMO M U I E RAPID M U I E REALU

esti doar un biet tembel.... sau spurcaciune de om....

cata2630
cata2630  •  15 August 2011, 21:29

pacat de arbitrajul ,,golanesc,, pro barcelona... in rest un meci frumos... hai real!!

Vezi toate comentariile (285)
Comentează