INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AUSTRALIA

VIDEO Triplu impact! Un fotbalist australian a suferit 3 accidentări grave când își ataca adversarul. Caz asemănător în România

Storm Roux respiră cu greu după grava accidentare. Piciorul și umărul fuseseră fixate // FOTO Guliver/GettyImages
Storm Roux respiră cu greu după grava accidentare. Piciorul și umărul fuseseră fixate // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 24 februarie 2016 00:00

Numele lui e Storm Roux, iar "furtuna" a fost devastatoare! În câteva clipe de ghinion teribil, fundașul neozeelandez al lui Central Coast Mariners și-a distrus sezonul.

Era minutul 57 al meciului din deplasare cu Melbourne City, scorul era încă egal, 1-1 (s-a încheiat 4-1 pentru MC). Aflat în propriul careu, Roux, 23 de ani, a văzut un adversar care se pregătea să șuteze.

S-a repezit spre el, într-o tentativă disperată de a bloca mingea. A fost cel mai neinspirat tackling! Nici măcar nu și-a atins rivalul, dar el a suferit cumplit.

Tibie, ligamente, umăr. Toate praf!

A aterizat pe piciorul drept, prinzându-l sub el. O fracțiune de secundă, și-a privit gamba. I se strîmbase. Urlând, a făcut semn spre medici. Suferise o dublă accidentare gravă. Fractură de tibie și ruptură de ligamente la gleznă!

Asta nu era tot. Căzuse și pe umărul drept, care i se dislocase. A 3-a leziune! Doctorul lui Mariners nici nu știa cu ce să înceapă. Cu piciorul sau cu umărul? I-a pus masca de oxigen și i-a dat primul ajutor. După zece minute, l-a urcat pe targă, transportându-l la ambulanță. De la stadion, direct la spital.

Totuși, Storm n-a fost operat la Melbourne, ci la Sydney.

Intervenția a reușit, însă el a pierdut finalul sezonului. Și, probabil, startul stagiunii viitoare.

6luni va lipsi probabil Storm Roux după tripla accidentare suferită duminică

Tudorel Stoica: "Am avut tibia ruptă-n două locuri"

Tudorel Stoica și-a fracturat piciorul drept în timp ce-l acroșa pe Radu Nunweiller în 1975.

O zi cu ghinion a avut și Tudorel Stoica în cariera sa. Pe 2 noiembrie 1975, la un 3-3 cu Dinamo în derby, stelistul care împlinise cu puțin timp înainte 21 de ani și-a asaltat adversarul și a sfârșit el accidentat. Grav!

Azi, la 61 de ani și cinci luni, fostul mare fotbalist retrăiește acele momente de durere.

- Cum a fost în toamna lui '75?
- De-abia venisem la Steaua, era primul meu sezon în roș-albastru. Derby cu Dinamo, încins, pe "23 August". Trecuse cam jumătate de oră din prima repriză. A fost un duel în tușă, pe stânga...

"L-am lovit aproape de genunchi"

- Cu Custov?
- Nu, era Radu Nunweiller. A făcut o fentă spre interior, dar a luat mingea cu el în lungul liniei. Eu l-am atacat, am încercat să-l acroșez cu piciorul drept.

- Autoaccidentare?
- În clipa în care a schimbat direcția, ne-am ciocnit tibie în tibie. Pe mine m-a prins la jumătatea gambei, am avut tibia fracturată-n două locuri. El a fost mai norocos, lovitura a fost aproape de genunchi. Și piciorul lui a rezistat. Al meu s-a rupt în două!

- N-aveați apărători?
- Nu.

3 luni în ghips

- Cât ați stat?
- Trei luni. Îmi amintesc că eram în cârje de Anul Nou. Acel meci a fost chiar cu ghinion...

- S-a mai întâmplat ceva?
- Și Liță Dumitru s-a accidentat serios atunci. Ceva la menisc, dacă nu mă înșel.

369de meciuri a jucat Tudorel Stoica în prima ligă la Steaua (14 ani, între 1975 și 1989); a marcat 34 de goluri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează