INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII

VIDEO Tunisienii au luat foc după 1-2 cu Guineea Ecuatorială: "A fost viol, nu furt!"

Tunisienii l-ar fi mîncat de viu pe arbitru. L-au scăpat poliţiştii şi stewarzii // Foto: Reuters
Tunisienii l-ar fi mîncat de viu pe arbitru. L-au scăpat poliţiştii şi stewarzii // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 02 februarie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 01 februarie 2015 22:24

Magrebienii acuză confederaţia africană că a propulsat în semifinale ţara gazdă, echipa dictatorului Obiang. Sîmbătă, un penalty şi o lovitură liberă inventate au ajutat decisiv Guineea Ecuatorială.

Marocul a refuzat să mai organizeze CAN 2015 din cauza pericolului Ebola şi numai Guineea Ecuatorială a acceptat competiţia, cu orice riscuri. Pentru că dictatorul Teodoro Obiang, preşedinte de 36 de ani, voia să-şi vadă "naţionala", care nu se calificase la turneul final.

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Şi echipa sa, locul 118 în topul FIFA, e în semifinale la a doua participare (de fiecare dată ca ţară gazdă). Propulsată de confederaţia africană (CAF).

Sîmbătă, în minutul 90+2, cînd tunisienii lui Ben Youssef aveau 1-0, arbitrul Rajindraparsad Seechurn (Mauriţius) a inventat un penalty la o simulare grotescă. De 1-1. Apoi, şi o lovitură liberă. De 1-2. Iar după acest gol, a ajutat "tunetele naţionale" să reziste. Cu toate trucurile antifotbal.

La sfîrşit, magrebienii l-au înconjurat pe Seechurn, gata să-l linşeze. "Acel penalty e inacceptabil! Nu-mi venea să cred! O mare nedreptate", a protestat selecţionerul Leekens, iar presa din Tunis a acuzat: "Ne-au furat! 11 metri inexistent şi lovitură liberă imaginară".

Şeful delegaţiei tunisiene, Ben Omrane, a fost cel mai dur: " Furt? Nu! A fost viol! Un adevărat hold-up".

"Acest arbitru trebuie suspendat pe viaţă pentru a salva fotbalul african. Ne-a lovit în inimă. Ne-a ucis! Dumnezeu îl va pedepsi" (Georges Leekens, selecţioner Tunisia)

"CAF a ales un arbitru de casă, pe care-l foloseşte pentru afacerile sale murdare. Un arbitru hoţ, fără credinţă şi fără lege" (Hicham Ben Omrane, şef delegaţie Tunisia)

"E anormal. Toată lumea a văzut ce s-a întîmplat. Issa Hayatou nu mai poate conduce fotbalul african. Să plece, e o ruşine!" (Ahmed Akaichi, atacant Tunisia)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
bazileon
bazileon  •  02 Februarie 2015, 14:23
Postat de para.para pe 02 Februarie 2015, 10:40

si wcsb a primit la greu. cate meciuri n-au fost prelungite pana castiga wcsb-ul tau.

Asta din Mauritius ar fi mult peste Balaj ori Tudor la meciurile "strategice".

para.para
para.para  •  02 Februarie 2015, 10:40
Postat de steaua_nr_1 pe 02 Februarie 2015, 09:42

cefura cluj a primit penalty-uri si mai nesimtite

si wcsb a primit la greu. cate meciuri n-au fost prelungite pana castiga wcsb-ul tau.

mm_mm904
mm_mm904  •  02 Februarie 2015, 10:34

Ronaldo primea si un rosu pentru adversar!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează