INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Real Madrid a ales antrenorul care îl va înlocui pe Ancelotti » A luat o echipă de la retrogradare și a dus-o în vârful Europei

Xabi Alonso, principalul candidat pentru înlocuirea lui Carlo Ancelotti. Foto: Imago Images
Xabi Alonso, principalul candidat pentru înlocuirea lui Carlo Ancelotti. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 03 mai 2023 14:57 / Actualizat miercuri, 03 mai 2023 14:57

Dacă Carlo Ancelotti (63 de ani) va pleca de la Real Madrid în această vară, Xabi Alonso (41) este principalul favorit să-l înlocuiască. Bascul a preluat-o pe Bayer Leverkusen într-o situație critică și a calificat-o în semifinalele Europa League.

Carlo Ancelotti susține că nu va părăsi Madridul în vară, pentru a prelua naționala Braziliei. Vrea să continue la Real până la sfârșitul contractului, în 2024.

Dan Șucu confirmă acordul parafat de Rapid: „Plătim un milion de euro. Negocierea trebuie făcută de cineva care se pricepe”
RAPID
Dan Șucu confirmă acordul parafat de Rapid: „Plătim un milion de euro. Negocierea trebuie făcută de cineva care se pricepe”

Xabi Alonso, principalul candidat pentru înlocuirea lui Carlo Ancelotti

Totuși, nu ar fi exclus ca extraordinarul antrenor italian să plece de pe „Santiago Bernabeu” după acest sezon. „Los Blancos” sunt în finala Cupei Spaniei și în semifinalele Ligii Campionilor, dar dacă nu câștigă niciun trofeu nu va fi bine deloc pentru el.

Peninsularul, 63 de ani, campion al Europei în 2022, tocmai a pierdut al 4-lea meci (0-2 pe terenul lui Real Sociedad) în ultimele opt etape de LaLiga și a deschis drumul Barcelonei spre titlu.

Dacă se va despărți de Madrid, în cele din urmă, Xabi Alonso se anunță drept principalul candidat pentru înlocuirea lui Ancelotti (chiar înaintea lui Raul Gonzalez, tehnicianul formației secunde a Realului).

Xabi Alonso îl va înfrunta pe Jose Mourinho în semifinalele Europa League

În vârstă de 41 de ani, fostul campion mondial și dublu campion european a preluat în octombrie o echipă aflată într-o situație critică. În acel moment, Bayer Leverkusen era pe locul 17, la retrogradare.

Acum, după șapte luni cu Xabi, e pe 6, în zona cupelor continentale, și calificată în semifinalele Europa League. Pe 11 și 18 mai, va înfrunta Roma lui Jose Mourinho.

Alonso nu a mai pierdut niciun meci din 19 februarie. De atunci, a avut zece victorii și patru egaluri în 14 partide jucate în toate competițiile.

Xabi Alonso e dorit și de Tottenham

Potrivit Sport Bild, bascul ar fi antrenorul dorit de Real. Dar Madridul nu este singurul club care îl curtează. Și Tottenham îl vrea pe Xabi din sezonul viitor

Carlo Ancelotti l-a criticat pe Eder Militao: Să se trezească repede”

Chiar dacă nu a avut patru oameni importanți la 0-2 cu Sociedad, Benzema, Modric, Vinicius și Camavinga, Ancelotti s-a supărat după înfrângerea suferită la San Sebastian. 

L-a deranjat gafa lui Eder Militao, care a greșit pasa spre Courtois și i-a oferit o minge de gol lui Kubo la deschiderea scorului. „Militao trebuie să se trezească. Repede”, a declarat antrenorul italian la conferință. 

VIDEO. Rezumatul meciului Real Sociedad - Real Madrid (2-0)

Citește și:

Leo Messi nu va mai juca deloc la PSG! Atacat agresiv: „A venit doar pentru bani, și-a bătut joc!”

Legenda lui Liverpool dă de pământ cu Chelsea: „Clubul acesta este o rușine absolută”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
alexh
alexh  •  03 Mai 2023, 17:25

"Da(că Ca)rlo Ancelotti (63 de ani) va pleca de la Real Madrid în această vară, Xabi Alonso (41) este principalul favorit să-l înlocuiască." Bine că nu-i cacofonie.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează