INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Xavi, despre Guardiola și Cruyff: „Nu sunt dușmanii mei. Am învățat de la ei. Am avut o carieră imposibil de depășit, nici nu visam la ea”

Xavi, Foto: Imago Images
Xavi, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 26 iulie 2022 12:14 / Actualizat marti, 26 iulie 2022 12:33

Xavi (42 de ani), antrenorul Barcelonei, spune că nu e o cursă individuală pentru depășirea performanțelor marilor săi predecesori: „Nu vreau să-l întrec nici pe Pep, nici pe Johan. Nu e vorba de mine, ci de club”.

Înaintea amicalului cu Juventus, în această noapte, la Dallas, Xavi și Lewandowski au participat la o conferință de presă. Și ambii au fost întrebați despre Pep Guardiola. 

Dan Petrescu, stresat înaintea returului din Andorra + Mesaj pentru celelalte echipe românești: „E greu să reziști pe două fronturi”
INTER D'ESCALDES - CFR CLUJ
Dan Petrescu, stresat înaintea returului din Andorra + Mesaj pentru celelalte echipe românești: „E greu să reziști pe două fronturi”

Xavi: „Egoul meu e împlinit pentru trei vieți" 

Dacă, în cazul golgheterului, jurnaliștii erau curioși cum l-a influențat antrenorul catalan în perioada Bayern, la Xavi voiau să afle dacă îl apasă umbra lui Guardiola. 

14 trofeea cucerit Pep Guardiola în patru ani pe banca Barcelonei (2008-2012), inclusiv 6 trofee în 2009 și două Ligi ale Campionilor

Răspunsul lui a fost sincer. Nu e o întrecere între el și Pep, unicul său scop e să transforme din nou Barcelona într-o echipă învingătoare. 

Îmi doresc ca Barça să câștige meciuri și trofee, nu e vorba de mine. Egoul meu e împlinit pentru trei vieți. Am avut o carieră imposibil de depășit, nici nu visam la ea”, a declarat tehnicianul în vârstă de 42 de ani. 

În general, jocul nostru e bazat pe filosofia lui Cruyff, dar cu alte nuanțe. Sunt diferențe în strategie, în apărare, pentru că fotbalul s-a schimbat de-a lungul anilor. 

- Xavi, antrenor Barcelona

A clarificat totul: „Nu vreau să-l întrec nici pe Pep Guardiola, nici pe Johan Cruyff. Pe nimeni. Am învățat de la ei. Nu sunt dușmanii mei, eu sunt elevul lor”. Scopul final:Să o aduc din nou pe Barça în vârful lumii. Barça trebuie să învingă, nu Xavi". 

Robert Lewandowski: „Pep mi-a schimbat modul de a privi fotbalul” 

Pentru Robert, numele Guardiola nu era o presiune: „Am vorbit mult cu el despre tactică. Pep mi-a schimbat modul de a privi și de a înțelege fotbalul”.

8 ania antrenat Johan Cruyff la Barça (1988-1996), câștigând 11 trofee (4 titluri la rând și prima Cupă a Campionilor Europeni blaugrana)

„După asemenea discuții, e ușor să te adaptezi la orice sistem. Datorită lui, voi putea face și ce îmi cere Xavi”, a spus atacantul polonez.

Pentru mine, este ușor să găsesc soluții pe teren, după ce am avut în cariera mea antrenori atât de mari. 

- Robert Lewandowski, atacant Barcelona

VIDEO. Rezumatul meciului Barcelona - Real Madrid (1-0)

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Frenkie de Jong, îndemnat să dea FC Barcelona în judecată: „Este imoral, încalcă legea!”

Cristiano Ronaldo s-a întors la Manchester după 3 săptămâni de absență » Ce urmează pentru starul portughez, aflat pe picior de plecare de la United

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează