INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - GRANADA 3-3

Xavi, nemulțumit de apărarea Barcelonei: „Continuăm să facem cadouri”

Xavi Hernandez, antrenor Barcelona // foto: Imago Images
Xavi Hernandez, antrenor Barcelona // foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 12 februarie 2024 07:17 / Actualizat luni, 12 februarie 2024 08:32

Antrenorul Barcelonei, Xavi Hernandez, a analizat remiza cu Granada, 3-3, și a acuzat faptul că echipa sa cedează în apărare în situații în care nu există niciun pericol.

Barcelona are probleme chiar și cu echipele mici. Duminică seară a reușit soar o remiză, acasă, cu penultima clasată Granada (3-3), la capătul unei partide în care a fost condusă în două rânduri.

Viorel Moldovan vorbește despre punctul nevralgic al echipei lui Becali: „Pentru FCSB vrei altceva”
FCSB - Sepsi 1-0
Viorel Moldovan vorbește despre punctul nevralgic al echipei lui Becali: „Pentru FCSB vrei altceva”

Barcelona a fost condusă de două ori de Granada

Campioana a început bine, cu gol în minutul 14 (Lamine Yamal), însă oaspeții au reușit să răstoarne situația. Sanchez (43) și Pellistri (60) i-au adus în avantaj, Lewandowski a reușit să egaleze repede (63), însă la fel de rapid, Barca s-a văzut din nou condusă pe tabelă (Miquel, 66).

Catalanii au alergat apoi după egalare până-n minutul 80, când Yamal, tot el!, a închis tabela: 3-3. Pentru antrenorul Xavi Hernandez, două puncte pierdute din cauza greșelilor din apărare.

Xavi Hernandez: „Erorile defensive ne omoară”

„Erorile defensive ne omoară. Am făcut din nou cadouri și acesta este rezumatul sezonului. Nu putem face asemenea greșeli. Astfel de cadouri nu se pot repeta", și-a început Xavi analiza, la conferința de presă de după fluierul final.

„Am cedat în apărare în situații în care nu a existat niciun pericol ”, a adăugat Xavi. Și mai departe. „Nu vreau să fiu enervant, dar împotriva lui Villarreal dai trei goluri și primești cinci. Acum dai trei și primești tot trei.

Trebuie să ne îmbunătățim mult în defensivă, am muncit la asta toată săptămâna pentru că este ceva ce ne marchează sezonul”.

 Xavi explică de ce apărarea, punct forte sezonul trecut, este acum în suferință

Tocmai apărarea, care sezonul trecut, al titlului, a fost unul dintre punctele forte. De ce această cădere? „Ăsta-i sportul, forma de moment, situații specifice, pierderea de jucători... A trebuit să schimbăm jucători. Anul trecut, după ce au revenit cei trei fundași centrali, nu au mai fost accidentați.

Anul acesta am avut multe probleme. Apoi sunt erorile noastre de concentrare. Iar ceste erori ne-au costat puncte”, și-a încheiat Xavi analiza.

VIDEO. Carlo Ancelotti, reacție după ce Xavi a anunțat că pleacă de la Barcelona la finalul sezonului

Mai puteți citi:

Becali a dezvăluit oferta-șoc primită pentru Florinel Coman: „5 milioane de euro, cât e clauza! Te duci să-ți blestemi zilele?!”

Dinastia lui Mahomes » Super Bowl nebun în Vegas! Kansas City Chiefs revine și își apără trofeul NFL în prelungiri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
Sibiu1971
Sibiu1971  •  12 Februarie 2024, 13:22
Postat de enigmaticul pe 12 Februarie 2024, 10:39

Măi, nepotul plăvanului de Sibiu, tu comentezi doar în necunoștință de cauză!! Mai bine te-ai uita puțin în urmă, și ai vedea cum au câștigat ”albișorii” ultimele 4 meciuri din La Liga, apoi să vorbești de arbitrajul de care are parte Barcelona.

Ai studiat arbitrajul când ai fost cu boii la păscut?

fcsbenimeni
fcsbenimeni  •  12 Februarie 2024, 11:10

Nu prea înțeleg de ce trebuie acuzat Realul pt debilitatea Barçei, în fine, cam așa procedează și Xavi. Michel de la Girona a pierdut 0-4 și nu s-a disculpat, nu a căutat scuze infantile. Laporta și Xavi dau în Real pt a schimba atenția de la propriile slăbiciuni ei știind că cea mai bună apărare e atacul. Aseară Laporta înjură că un birjar, dar nu era nimeni de la Real acolo. Oare pe cine își vărsa nervii?

enigmaticul
enigmaticul  •  12 Februarie 2024, 10:39

Măi, nepotul plăvanului de Sibiu, tu comentezi doar în necunoștință de cauză!! Mai bine te-ai uita puțin în urmă, și ai vedea cum au câștigat ”albișorii” ultimele 4 meciuri din La Liga, apoi să vorbești de arbitrajul de care are parte Barcelona.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează